Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 78 / / 0
Niezły musisz mieć ten nos jak sobie o niego browary otwierasz %-D
Uwaga! Użytkownik Waszmośdzierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 12 / 0
Mnie coś innego bardziej dziwiło. Zanim zacząłem bawić się innymi lekami mialem za soba tylko dexa, efke i tramal. Na wieczór na chill out postanowilem zarzucić sobie 300 mg tramalu i tak tez zrobiłem. a rano sie okazało, że nie ma duzo więcej %-D ale zolpidem to diabeł wcielony w anioła. W poniedziałek ide do lekarza po Nasen, zobacze jak sie komponuje z metkatem ;)
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 622 / 1 / 0
pierwszy kontakt po rocznej przerwie. 40 minut temu zjadlam jedną tabletę i już klawiatura sprawia problemy... dorzuciłam drugą, tyle to raczej najlepsza dawka, Jeszcze nie widzę podwójnie, alejuż są problemy z orientacją i chodzę jak pijana. czekam na ciekawsze halucynacje (zdarzają się!). jedzenie nie smakuje po tym, jakiś taki specyficzny 'pudrowy" smak się przyplątuje. Wiem, że w ciągu godziny lub pół film mi się urwie, ciekawe co z zolpidowego snu dokleję do reala a co z reala przejdzie na drugą stronę snu...
Uwaga! Użytkownik meira jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 12 / 0
albo co odpierdolisz na urwanym filmie
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 226 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blaze »
nasen jest lekiem nierefundowanym czy to oznacza, ze recepta na niego wypisana nie podlega kontrolo NFZ i zostaje w aptece?
Uwaga! Użytkownik Blaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 226 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blaze »
co, cpamoe zolpidemu sie znudzilo?? do roboty! :diabolic: :diabolic:
Uwaga! Użytkownik Blaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / / 0
ja właśnie konsumujęm NASEN <lol> tak się właśnie nazywa polski odpowiednik stilnoxu. Klepie całkiem dobrze ale to już nie to samo co pare lat temu jak na akademiku robiliśmy zolpic-party i wszyscy na piętrze chodzili zap@#@doleni.
Ehh to były czasy...i pomyśleć źe takie i inne cacuszka mam wprost od moich starych -lekarzy:P:P...no przepraszam zwracam ich szacun...,morfy i metylfenidatu nie chcieli mi dać:P Ale thank god że nie wiedzą co to jest kotek i do czego sudafed służy:P:P

Wracajac do tematu to czy bardzo zwiększa alko zamułe po zolpidusiu?
  • 213 / 1 / 0
Film Ci się zerwie, a rano dowiesz się, że opierdoliłeś cały listek leku z Zolpidemem, a później wykradłeś rodzicom wszystkie medykamenty;)
Uwaga! Użytkownik mundziel jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 520 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: thomer »
Oj oj ja jak zjadłem 4 tabsy zolpicaplus wódka to nieporozumienie było ;)
  • 537 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tosigot »
Blaze pisze:
nasen jest lekiem nierefundowanym czy to oznacza, ze recepta na niego wypisana nie podlega kontrolo NFZ i zostaje w aptece?
Przykro mi nie te czasy ;)

Teraz kazda recka ma kod ( w większosci aptek niemaja SKR'u bo droga jest licencja ) i ten kod zostaje zeskanowany do systemu ( albo aptecznego albo do skr'u) a recepty zrealizowane tak czy tak trafiaja do nfz w celu utylizacji tych wykorzystanych kodów.
Cheers.
Nullius in verba
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.