Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 78 / / 0
Niezły musisz mieć ten nos jak sobie o niego browary otwierasz %-D
Uwaga! Użytkownik Waszmośdzierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 12 / 0
Mnie coś innego bardziej dziwiło. Zanim zacząłem bawić się innymi lekami mialem za soba tylko dexa, efke i tramal. Na wieczór na chill out postanowilem zarzucić sobie 300 mg tramalu i tak tez zrobiłem. a rano sie okazało, że nie ma duzo więcej %-D ale zolpidem to diabeł wcielony w anioła. W poniedziałek ide do lekarza po Nasen, zobacze jak sie komponuje z metkatem ;)
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 622 / 1 / 0
pierwszy kontakt po rocznej przerwie. 40 minut temu zjadlam jedną tabletę i już klawiatura sprawia problemy... dorzuciłam drugą, tyle to raczej najlepsza dawka, Jeszcze nie widzę podwójnie, alejuż są problemy z orientacją i chodzę jak pijana. czekam na ciekawsze halucynacje (zdarzają się!). jedzenie nie smakuje po tym, jakiś taki specyficzny 'pudrowy" smak się przyplątuje. Wiem, że w ciągu godziny lub pół film mi się urwie, ciekawe co z zolpidowego snu dokleję do reala a co z reala przejdzie na drugą stronę snu...
Uwaga! Użytkownik meira jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 12 / 0
albo co odpierdolisz na urwanym filmie
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 226 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blaze »
nasen jest lekiem nierefundowanym czy to oznacza, ze recepta na niego wypisana nie podlega kontrolo NFZ i zostaje w aptece?
Uwaga! Użytkownik Blaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 226 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blaze »
co, cpamoe zolpidemu sie znudzilo?? do roboty! :diabolic: :diabolic:
Uwaga! Użytkownik Blaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / / 0
ja właśnie konsumujęm NASEN <lol> tak się właśnie nazywa polski odpowiednik stilnoxu. Klepie całkiem dobrze ale to już nie to samo co pare lat temu jak na akademiku robiliśmy zolpic-party i wszyscy na piętrze chodzili zap@#@doleni.
Ehh to były czasy...i pomyśleć źe takie i inne cacuszka mam wprost od moich starych -lekarzy:P:P...no przepraszam zwracam ich szacun...,morfy i metylfenidatu nie chcieli mi dać:P Ale thank god że nie wiedzą co to jest kotek i do czego sudafed służy:P:P

Wracajac do tematu to czy bardzo zwiększa alko zamułe po zolpidusiu?
  • 213 / 1 / 0
Film Ci się zerwie, a rano dowiesz się, że opierdoliłeś cały listek leku z Zolpidemem, a później wykradłeś rodzicom wszystkie medykamenty;)
Uwaga! Użytkownik mundziel jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 520 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: thomer »
Oj oj ja jak zjadłem 4 tabsy zolpicaplus wódka to nieporozumienie było ;)
  • 537 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tosigot »
Blaze pisze:
nasen jest lekiem nierefundowanym czy to oznacza, ze recepta na niego wypisana nie podlega kontrolo NFZ i zostaje w aptece?
Przykro mi nie te czasy ;)

Teraz kazda recka ma kod ( w większosci aptek niemaja SKR'u bo droga jest licencja ) i ten kod zostaje zeskanowany do systemu ( albo aptecznego albo do skr'u) a recepty zrealizowane tak czy tak trafiaja do nfz w celu utylizacji tych wykorzystanych kodów.
Cheers.
Nullius in verba
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.