Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Czy Waszym zdaniem Reltebon p.o. jest równie skuteczny (narkotyczny) co continy i dolory? Mowa ofc o rozgryzionym

teleport do ogólnego /Merx.
  • 9 / / 0
Czy Reltebon i Accordeon są gorsze do stosowania doustnego (rozgryzanie) niż Continy i Dolory?
  • 91 / 26 / 0
Pytanie z tych głupich, jednak pozwole sobie je zadać - czy jak rozkrusze tabletkę, wsypie do kieliszka, zaleje wodą i to wypije to biodostępność będzie taka sama, jak rozkruszę tabletkę w zębach?
  • 205 / 64 / 0
Nie. Rozgryzanie tabletek powoduje zwiększony kontakt z amylazą ślinową która metabolizuje oksykodon do 21-metylo-37-hydrokodonu który ma o 90% większą biodostępność.

Nie mogłem się powstrzymać sorry. Biodostępność zapewne będzie nawet minimalnie większa bo w zębach nie rozgryziesz na idealny proszek. Ale faktycznie różnica pewnie znikoma.
  • 776 / 106 / 0
Chłopaki pomóżcie mi, potrzebuje naprawdę szybkiej odpowiedzi.
Kiedyś pukalem kilka razy Dolory i to na zimno i na cieplo, ale 80tki.

Powidzcie mi... Czy jak wrzuce na łyche kilka 20tek (2-3szt) to da radę te mniejsze dawki też pukać? Nie przeszkadza może jakiś inny skład w tych mniejszych dawkach czy coś? Robił już to kiedyś ktoś?

Help szybko pls
  • 632 / 118 / 0
Tak dwudziestki (przynajmniej dolorów bo takie miałem) można pukać, ja na ciepło robiłem. Zamiast 80tki to po prostu zmywałam otoczkę i zalewałem 4x 20mg. Nie było żadnej różnicy między 80 a 4x20
:tabletki:
  • 2814 / 365 / 0
Dokładnie nie ma różnicy czy to 1tab 80mg czy 4tab po 20mg .. a czy na zimno czy ciepło to i tak nie ma znaczenia
  • 776 / 106 / 0
Hejo,
Znów ja z pytaniem xD
Dziś mam za to Contin. Właśnie zrobiłem 4x20mg. RR super przejrzysty teraz się chłodzi trochę ale jestem concerned. Powiedzcie mi. Jak zaciągnąłem do strzykawki przez fikterek to podczas zaciągania się taka dziwna 'tekstura', w wodzie Robiła. Boże nie wiem jak to nazwać. Ale no gołym okiem było widać że tak jakoś śmiesznie to zaciągane wygląda. Wiem że dam głupie teraz porównanie ale takie były w tej wodzie 'szlaczki' XD trochę jak jest np. Gorąco i od asfaltu się odbija takie falujące coś haahahahahhahahahaha
O co chodzi? Jak odstawiłem to to znikło. Chłodzi się teraz. Git jest? Pukać?
  • 632 / 118 / 0
Jak jest zimne, po potrząchaniu przyjrzysz się pod światłem i farfocle nie pływają to powinno być git, dla większgo bezpieczeństwa możesz przefiltrować jeszcze raz
Różne plamy na pompce często się osiadają choćby od odcisków palców, co nie raz mi się zdarzyło i pod światłem widać takie szlaczki
:tabletki:
  • 42 / 7 / 0
Też macie po „wiekszych” dawkach oksy takie gastro? Ani po marihuanie ani mianserynie nie miałem takiego głodu jak po 80mg oksy bez tolerki i ciekawi mnie czy to norma czy ze mną jest coś nie tak xD bo opio nie kojarzą mi się z jedzeniem za bardzo
Uwaga! Użytkownik Quo_Vadis_Domine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.