Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1209 / 328 / 2
@OxycontinLoveLoveJak dostanę info z sinu to zawołam, niekoniecznie musi być drogo, żeby się opłacało, jeśli chcesz kogoś mocniej uzależnić od danej substancji. ;) stay safe i z fartem
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 156 / 11 / 0
08 lipca 2024OxycontinLoveLove pisze:
Zauwazylem ze na gruba skale zaczynaja latac FAKE continy 80 w polsce... Robil ktos testy odczynnikami i/lub wie co w nich jest? Albo jakies testy w labie wsylal? Pewnie jakies etazeny dam sa ale chuj wie co jeszcze. Nigdy w zyciu ich nie wezme ale pytam tylko z ciekawosci i dla przestrogi.

BARDZO LATWO JEST JE ODROZNIC, NA BLISTRZE JEST OXYCODONE HYDROCHLORIDE NAPISANE PO ANGIELSKU ZAMIAST "OXYCODONI HYDROCHLORIDUM" BODAJZE PO LACINIE. BLISTER TEZ JEST DUZO INNY KAZDY KTO MIAL NAJPRAWDZIWSZE CONTINY NA PIERWSZY RZUT OKA ZOBACZY ZE TO FAKE
Ale ja dziś wykupiłem reckę na continy 40tki w aptece, i napisane jak byk "oxycodone hydrochloride". Zdaję sobie sprawę, że w poście napisałeś o 80-tkach, no ale to przecież bez różnicy.

W necie wyszukałem firmowe zdjęcie 80-tek i tam też napis po angielsku. Nie mówię że te podróbki to Twój wymysł i dobrze że o tym ostrzegasz jak masz pewność - ale na pewno napis po angielsku nie jest tu wyznacznikiem.
  • 21 / 5 / 0
@parycja nie dosc ze napis to jeszcze bliser jest inny i tabletkich DUUUUZO inaczej wygladaja. Może zmienili formułe idk. Ale fejki latwo rozpoznac po krropkach w srodku tabletki i kolor. NAPEWNO lataja fejki continow ale moze ten napis to sie pomylilem bo continy z apteki miałem pare msc temu

@Merx okej, czekamy na info. Być może zmienili formule ale te tabletki w środku maja czarne kropki itd i blister jest inny

Po pierwsze post do scalenia, nie piszemy postu pod postem, proszę przeczytać dokładnie regulamin forum, po drugie, proszę o używanie polskich znaków, bo ja nie będę Ciągle za Ciebie tego robił, a już pchasz mi się na warna. /Merx
  • 66 / 11 / 0
Witam serdecznie. To pierwszy wpis z tego konta, choć kiedyś byłem bardziej aktywny - w latach 2004-2007 :) później się popsuło.
Ogólnie to chcę zapytać o Wasze doświadczenia z oxy. Konkretnie o to ile WASZYM zdaniem powinienem wziąć :) może ktoś jest w podobnej sytuacji i będzie wiedział :)
A więc: we wspomnianych przeze mnie latach dużo eksperymentowałem. Łącznie za małolata mam 5lat z substancjami, gdzie głównie była to feta, czasem koks, mdma. Był też epizod tramalowy, ale nie duży.
Minęło chyba 12lat i przypadkowo lekarz wjebał mnie w tramal. Po prostu nie znałem nazwy handlowej DORETA, nie popatrzyłem na skład i poszło ..
Ostatni ciąg tramalowy w lipcu 2023, później jakieś małe wrzutki na dwa-trzy dni - ostatnia w kwietniu 2024. Od tego czasu czasem zjem troche kody - obecnie co drugi dzień jakieś 480-720mg kody z thiocosyfu.

Jak myślicie, czy zaczynanie od 20mg ma sens w tym przypadku? podczas ciągów tramalowych przekraczalem często 2g/dobe (często dorzutki a nie na strzał).
Nigdy nic I.V.

Nie mam jeszcze recki, ale myślę, że ogarne ;) jak ogarne to podziele się skąd i jak :) U mnie w mieście widzę, że zostało ostatnie opakowanie OxyDolor 20mg x 60.. Czytam forum i zastanawiam się czy to da rade :)

Dzięki z gory za merytoryczną odpowiedź.

PS. @Kurwik jeśli to czytasz (i żyjesz) to daj znać.
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 586 / 81 / 0
@beneqBTM Tak mysle ze 20mg hedzie ok zawsze mozna dorzucic, sniff albo pogryz tabletki.
---cut--- /Merx

WARN. jawna próba handlu nawet źródłem na forum jest ZAKAZANA - /Merx
Jestem dość trudny.
  • 27 / 2 / 0
Siema, poczytałem trochę na forum i znalazłem wpisy, że oxy sniffem się nie opłaca. Mam tabsy OD80 i nawet 15mg fajnie robi, a w porównaniu z doustnym 15mg to jest nic. Wytłumaczy mi ktoś dlaczego oxy sniffem się nie opłaca? Nawet na popularnej stronie widnieje dawka p.o 10-25mg, a sniffem 7.5-15mg (zwykłe dawkowanie). Będę wdzięczny za odpowiedź, bo wydaje mi się, że p.o mija się z celem jeśli jest możliwość sniffa.
  • 66 / 11 / 0
Kurde, zrobiłem research i wychodzi na to, że nie ma możliwości uzyskać recke na oxy przez teleporadę bez udostępniania dostepu do IKP - co jest mega utrudnieniem, bo nie biore recek na swoje dane ;/ U siebie mam tylko tramal rok temu wypisany i to wszystko. Później w sporadycznych przypadkach, żeby nie bruździć sobie w historii zacząłem brać tram na inne osoby, no ale niestety nie mogę dać dostępu do IKP lekarzowi ;/

Czy jest jakaś alternatywa w tej sytuacji? Mam zaświadczenia, wypisy szpitalne.

Czytałem (o tu: https://www.prawo.pl/zdrowie/lekarz-moz ... 22505.html ), że "ułatwieniem" dla lekarza, który nie może z przyczyn technicznych zajrzeć do IKP pacjenta (bo np. ma problem z internetem) jest możliwość wypisania recepty papierowej, jednak nie wyobrażam sobie, że jakikolwiek receptomat wysyła mi recke papierową ;p

Jestem w kontakcie mailowym z dwoma receptomatami, zobaczymy czy pracownicy podrzucą jakiś pomysł czy można to przeskoczyć. Jak to mawiał K. Mytnic: parafrazując Lancuch jest tak silny jak jego najslabsze ogniwo. A najslabszym lancuchem kazdego systemu jest czlowiek.

Zobaczymy :) Zanim cos mi się wykluje może podzielicie się doświadczeniami z receptomatami, oxy, ikp w ostatnim czasie ?
Z góry dzięki

Spokojnego dnia/weekendu/tygodnia - w zależności od jednostki czasu w jakiej żyjesz! :wino:
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 189 / 68 / 0
@ZLOCZYNCA13 nie opłaca się bo biodostępność sniffem jest mniejsza niż per oral plus sniffowane oxy krócej działa. Subiektywne odczucie mocniejszego działania po walnięciu w klamkę wynika stąd, że substancja szybciej się wchłania przez śluzówkę. Ja wolę po prostu pogryźć i połknąć. Sniffa czasami uskuteczniam jedynie, żeby podbić trochę działanie na peaku kiedy czuję się niedogrzany.
  • 1209 / 328 / 2
17 lipca 2024beneqBTM pisze:
Kurde, zrobiłem research i wychodzi na to, że nie ma możliwości uzyskać recke na oxy przez teleporadę bez udostępniania dostepu do IKP - co jest mega utrudnieniem, bo nie biore recek na swoje dane ;/ U siebie mam tylko tramal rok temu wypisany i to wszystko. Później w sporadycznych przypadkach, żeby nie bruździć sobie w historii zacząłem brać tram na inne osoby, no ale niestety nie mogę dać dostępu do IKP lekarzowi ;/

Czy jest jakaś alternatywa w tej sytuacji? Mam zaświadczenia, wypisy szpitalne.

Czytałem (o tu: https://www.prawo.pl/zdrowie/lekarz-moz ... 22505.html ), że "ułatwieniem" dla lekarza, który nie może z przyczyn technicznych zajrzeć do IKP pacjenta (bo np. ma problem z internetem) jest możliwość wypisania recepty papierowej, jednak nie wyobrażam sobie, że jakikolwiek receptomat wysyła mi recke papierową ;p

Jestem w kontakcie mailowym z dwoma receptomatami, zobaczymy czy pracownicy podrzucą jakiś pomysł czy można to przeskoczyć. Jak to mawiał K. Mytnic: parafrazując Lancuch jest tak silny jak jego najslabsze ogniwo. A najslabszym lancuchem kazdego systemu jest czlowiek.

Zobaczymy :) Zanim cos mi się wykluje może podzielicie się doświadczeniami z receptomatami, oxy, ikp w ostatnim czasie ?
Z góry dzięki

Spokojnego dnia/weekendu/tygodnia - w zależności od jednostki czasu w jakiej żyjesz! :wino:
nie ma już możliwości wypisywania recept papierowych na RPW - zawierający w swoim składzie substancję psychotropową lub środek odurzający, z których którakolwiek substancja lub środek należy do grupy II-N, III-P albo IV-P określonej w ustawie z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz.U. z 2023 r. poz. 1939)
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 21 / 5 / 0
Jak probowałem brać oxydolor, oxycontin doustnie to nigdy nie czułem działania, jedynie na skręta pomagało. Niestety zacząłem od sniffowania, ale niedługo próbowałem doustnie i zawsze nic a wiele razy próbowałem i brałem naprawde dużo większe dawki niż sniffem :(. Wie ktoś o co chodzi? Teraz w końcu trzeżwy od opio ale za jakiś dłuższy czas spróbuje wziąć doustnie. Przy okazji to wiedziałby ktoś ile zarzucić doloru doustnie po 9 miesięcznym ciągu gdzie dochodziło do nawet 4mg fenta doustnie ale go brałem sporadycznie bo oxy już traciło właściwości i pod koniec zredukowałem dawki do 80mg dziennie na skręta tylko i wyłącznie. To jak będe 2-3 miesiące nie brał wgl opio to ile zarzucić? Ktoś podpowie mniej więcej? Czy bardzo ciężko stwierdzić i pierwszą dawke lepiej sniffować i potem jak to przeliczyć na doustne? Czy może po prostu jest taka możliwość że mam jakieś potrzebne receptory do doustnego zjebane idk help

Dodam, że od dawna biore rózne sertraline a potem escitalopram a teraz Wenlafaksyne i zawsze nie czułem euforii jaką opisują wszyscy, jedynie pierwsze dawki to lekka była a potem nic chyba że mam po prostu za duże wymagania co do tej euforii i cos mi sie myli idk, ale te SSRI i SNRI może też wpłyneły na to doustne podanie
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2024 przez OxycontinLoveLove, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.