Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1100 / 273 / 0
15 września 2019Feliks99 pisze:

Może będziesz wiedział coś o tym grzybku, o którym pisałem wyżej, że ma pomarańczowy sok (zdjęcia wyżej)?
przejrzę jakieś książki, bo z chęcią sam się dowiem. no ale to magiczny grzybek na bank nie jest.
edit: sprawdzę dopiero jak wrócę z delegacji
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 154 / 1
@Nexus2049 To nie to, szukaj dalej. Pooglądaj sobie fotki łysiczek.
  • 2 / / 0
Czy to łysiczka? Czarne, dosyć rzadkie blaszki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2429 / 584 / 155
16 września 2019wafer94 pisze:
Witam dzisaj na lace znalazlem te oto grzybki. Prosze o pomoc z identyfikacja, i czy zawieraja psylocybine:).
Znalezione na lace w konskim lajnie.

IMG_20190916_173149.jpg
IMG_20190916_173652.jpg
IMG_20190916_182554.jpg
IMG_20190916_182642.jpg
IMG_20190916_182559.jpg
Niestety to nie łysiczki - potwierdzam na 100%. Widać na pierwszy rzut oka, że to nie grzyby psylocybinowe. Spróbuj poszukać w nieco innej lokalizacji, może znajdziesz coś ciekawego.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 85 / 35 / 0
Wojtek2137 niestety szukaj dalej
https://tpb.party/torrent/8427705/Painkiller_Black_Edition_
  • 2 / / 0
17 września 2019taurinnn pisze:
16 września 2019wafer94 pisze:
Witam dzisaj na lace znalazlem te oto grzybki. Prosze o pomoc z identyfikacja, i czy zawieraja psylocybine:).
Znalezione na lace w konskim lajnie.

IMG_20190916_173149.jpg
IMG_20190916_173652.jpg
IMG_20190916_182554.jpg
IMG_20190916_182642.jpg
IMG_20190916_182559.jpg
Niestety to nie łysiczki - potwierdzam na 100%. Widać na pierwszy rzut oka, że to nie grzyby psylocybinowe. Spróbuj poszukać w nieco innej lokalizacji, może znajdziesz coś ciekawego.

Dziekuje za odpowiedz, jeszcze jedno pytanko, czy lysiczki moga rosnac w tym samym miejscu/lace jak te grzyby? (Kołpaczek mierzwiowy) Wczoraj i dzisaj byly mocne deszcze, jutro rano ruszam na dalsze poszukiwania :)
  • 1 / / 0
Witam serdecznie. Czy któreś z tych grzybów to te święte czy jakieś szatany co chcą mnie otruć?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 4024 / 375 / 953
15 września 2019Feliks99 pisze:
Dziękuję za odpowiedzi o porady.

Czyżby wikipedia wprowadzała w błąd?

"Trzon
Cienki, o wysokości 3-15 cm wysokości i średnicy 1-3 mm[4]. Jest elastyczny, walcowaty i pusty w środku, czasami tylko rozszerzony u podstawy, przeważnie powyginany. Powierzchnia jasnoochrowa, gładka lub wzdłużnie włókienkowata"

źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81ysiczka_lancetowata
Tak, wikipedia wprowadza tu w błąd i nie przyjmuje do wiadomości korekt. Taka sytuacja to jeden z powodów, dla których zdecydowaliśmy się swego czasu stworzyć Narkopedię (wówczas Kuchnię)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 779 / 180 / 0
Nie chce być chamski ani nic z tych rzeczy bo wiadomo każdy kiedyś był początkującym no ale błagam was.. mam wrażenie że niektórzy ludzie to nawet podpiętych tematów tutaj nie oglądali ani zdjęć jak wygląda łysica bo to jak niektóre się drastycznie różnią to jest jakaś masakra. Sam kiedyś zadawałem pytania i sam kiedyś zaczynałem ale jakbym dodał zdjęcia takie które niektórzy tutaj dodają z pytaniem czy to to, to było mi po prostu wstyd.

@steelgeforce
Nie, to nie to
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 4024 / 375 / 953
Jak co roku, przypominam i zapraszam do zapoznania się z przeglądem niełysiczek:

https://hyperreal.info/info/nie-lysiczk ... zi-czesc-i
https://hyperreal.info/info/nie-lysiczk ... i-czesc-ii
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.