Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
IMO do odstawiania alko to raczej samo baclo się lepiej nada.
Te baclo to masz 5mg, a nie 25mg? dobrze napisałaś? Możesz po prostu zwiększyć do np 25mg na raz w czasach "kryzysu" doraźnie kiedy czujesz ciśnienie do alko - na branie tego cały czas szkoda tolerki szczegolnie razem z pregabaliną ale to tylko moje zdanie.
Lekarka kazała mi zacząć od 15 mg przez 3 dni (3x5 mg) i potem powoli zwiększać. Żebym nie była zamulona. Nie wiem co robic, bo jeden lekarz jest przeciwny baclo i wypisał mi pregabaline, a drugi jest za baclofenem. To biorę obydwa. Pregabaline tylko na noc., ale jeśli baclo zadziała to ja odstawie.
Rozumiem, że lekarka przepisuje Ci baclo na co dzień - świetnie, będziesz miała zapas.
Spróbuj brać 25mg baclo doraźnie, wtedy kiedy jest parcie na alko do maksymalnie 3 razy na dzień. Baclo działa od razu po parunastu minutach także ulga powinna być natychmiastowa i trwać solidne pare godzin, a te 25mg na raz nie powinny powodować większego zamulenia.
Nie wiem jak to jest w przypadku uzależnienia od alko ale nie ma chyba tutaj mowy o takim klasycznym skręcie jak po opio czy benzo więc branie doraźne ma jak najbardziej sens. I tak jak mówie stosować w czasach kryzysu kiedy jest taka potrzeba bo z uzależnienia na alko wejdziesz w uzależnienie od baclo. :-D
Nie ma skreta, ale jest natretna mysl o piciu. Masakra :(
i na odstawkę benzo czy się nada prega ? .
wiem że lek wbrew swojej nazwie nie wiąże się z receptorami GABA jak to robi baclo,fenibut czy benzo , tylko blokuje kanały wapniowe a2δ1 oraz a2δ2 (w ten sam sposób działa baclofen i fenibud ale dodatkowo agonizują GABA-B, w predze jest bez agonizmu) . ale czytałem też że lek podobno zwiększa GABA w mózgu,ale nie jest to do końca wyjaśnione i pewne . tak czy siak to ciekawa substancja . jadłem wszystkie benzo dostępne w aptekach i niedostępne też , prawie wszystkie psychotropy o działaniu antydep. ale to cudo stestowałem dopiero wczoraj , na 1 raz dawka 150mg i poczułem miłe rozluźnienie i relaksacje.
ciężko se radzę z odstawką kodeiny na sucho , chciałbym sobie ułatwić a czytałem że to się może nadać , tylko boję się 3ciego uzaleznienia . koda,benzo i to jeszcze.
z miecha jak bym pobral 150-300 do 450 chyba nic by się nie stało?
także moje pytanka jak to jest u was , odstawialiscie na tym kode albo benzo i dziala na to ? Pozdrawiam :)
24 lipca 2017Puny pisze: Nie mam pojęcia czemu bierzesz zarówno prege i baclo nie widzę w tym większego sensu.
czuje się po tym jak po jakimś benzo z alkoholem.
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
25 lipca 2017benzowiec84 pisze: dokładnie, nie ma sensu lączyć tych dwóch , ten sam mechanizm z tym że baclo dodatkowo agonizuje gaba-b . bierz samo baclo na odstawkę alko . to się stosuję powszechnie dla alkoholików i nie rośnie szybko tolerka . na alko dawki 3x 25mg polecam . rekreacyjnie 50-100
Bo w ulotce pregabaliny i baclofenu sa tylko informacje odnosnie leczniczego dzialania, nie pod katem odstawki alko :(
25 lipca 2017cbsz pisze: ja zaś polecam 75mg dla osób z doświadczeniem w benzo.
czuje się po tym jak po jakimś benzo z alkoholem.
ale po predze czy baclo i czy ktos wkoncu mi odpowie na moje pytanie
25 lipca 2017LadyPink pisze:Mozesz mi to wytlumaczyc jak krowie na rowie??25 lipca 2017benzowiec84 pisze: dokładnie, nie ma sensu lączyć tych dwóch , ten sam mechanizm z tym że baclo dodatkowo agonizuje gaba-b . bierz samo baclo na odstawkę alko . to się stosuję powszechnie dla alkoholików i nie rośnie szybko tolerka . na alko dawki 3x 25mg polecam . rekreacyjnie 50-100
Bo w ulotce pregabaliny i baclofenu sa tylko informacje odnosnie leczniczego dzialania, nie pod katem odstawki alko :(
giebel jest dobry na zejście po alko, benzo są dobre na zejście po gieblu, a baklofen jest dobry na zejście po benzo. Albo w każdej możliwe konfiguracji vice versa
a że na ulotce nie ma , bo leczenie odwyków alkoholowych tym lekiem , jest off label . po prostu leczy sie lekiem, ktory nie ma zastosowania wskazane przez FDA do leczenia tego , co nie znaczy że nie działa . w Polsce też znajdziesz ludzi co jedzą baclo i cieszą się nie piciem , ale za to jedzą baclo . a niektórzy brali tylko na czas detoksu baclo .
a ogołnie polecam Heminevrin do leczenia alko , sam to dostawałem 2x na detoksie od alkoholu , super rzecz , mocna , mocniejsza od benzo jak dla mnie ;>
mnie ciekawi czy prega pomoże przy zejściu z benzo i kody ;) jak ktos ma jakies info na ten temat to proszę o opinie . i czy mozna się uzależnić od pregabaliny po 2 meisiacach przykladowo stosowania
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.