05 lipca 2023Atropolamine pisze: Ja ostatnio częściej skrobię tabletkę nożem,aż zeskrobie całą i potem jeszcze to rozdrabniam całkowicie na jak najdrobniejszy proch.
A jesli chodzi o dzialanie lecznicze to rozne sa rodzaje bolu nie wiem przebijajacy, przeszywajacy duzo tego i na kazdy rodzaj tego bolu jest jakas substancja, w jednym przypadku dobre beda opioidy a w innych wystarczy zwykly ketonal.
Odnosnie pana z obawami przed skrętem zalecam pójście na program metadomowy,
05 lipca 20233di pisze: Oxy nigdy nie waliłem w nos. Z opio w nos tylko majke i jakoś tak średnio kopnęło jak na moją tolerkę, może za słabo skruszyłem.
Strzykawką się nie posługiwałem i raczej nie mam zamiaru. 40 mg oxy (oralnie) robi mnie całkiem ok, powyżej 50mg jest już mocno. Wiem też, że to trochę dziwne że waliłem majkę sniffem, a oxy nie. No jakoś tak się życie potoczyło.
Ogólnie jak coś kruszę to wkładam do kartki, albo sreberka i napierdalam czymś ciężkim, ale może zna ktoś jakiś lepszy w miarę prosty sposób.
Co do ostatniego zdania i zarazem pytania to odpowiadam.
Dużo osób właśnie słyszałem, że tłucze w tabletki złożone w kartce np. młotkiem. Nie lepiej to rozwałkować, przykładowo jakąś szklaną, okrągłą butelką po jakichś perfumach czy choćby po piwie? Przecież tak najlepiej się robi, ja zwykle wałkuję 2 razy, po jednym razie najczęściej nie wszystko się sproszkuje. Wtedy otwieramy kartkę, rozdrabniamy chwilę palcami
- oczywiście wcześniej myjemy ręce, szczególnie podając IV
i zgarniając okruchy rozsypane po kartce- jakąś najlepiej kartą taką jak bankomatową lub starą bankomatową zgarniamy to na załóżmy środek kartki- można na któryś róg załóżmy, nie ma to większego znaczenia, byle nieutarty jeszcze całkiem proch był w miarę blisko siebie i wałkujemy jeszcze raz. Rozdrabniamy w palcach i tym razem powinniśmy uzyskać idealnie sypki proch. Ot i cała filozofia.
09 lipca 2023furyofpatientman pisze: Swoja droga jakis ciekawszy mix? Nie chodzi o wzmacnianie dzialania ale o fajna synergie oksykodonu i nie wiem w sumie thc brzmi ok.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.