Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 24 / 4 / 0
09 lutego 2020kinderjunkie pisze:
jak bardzo szkodliwe jest zjedzenie 2-3 paczek thiocodinu raz w roku?
Grozi silnym uzależnieniem, które z kolei wiąże się z depresją, bezdomnością, przedwczesnym zgonem, etc.
  • 515 / 110 / 7
Jeśli faktycznie raz w roku to prawie w ogóle napewno Antek zdrowszy ale jednorazowo nie ma prawa ci się cokolwiek stać
  • 40 / 4 / 0
Przeszukałem apteczkę babci, kiedy nie było jej w domu i znalazłem Efferalgan Codeine w formie tabletek musujących. Lek był do 30.09.2019 więc nie przeterminowany zbyt długo.
Skład to Paracetamol i Codeini phosphas; 500mg+30mg
Niestety to są to tylko dwie fiolki po 8szt.
Tabetki są musujące więc jak przeprowadzić ekstrakcję? Czy jest to w ogóle możliwe.
Nie wiem czy po prostu nie zażyć 4-5 na raz. Jednak niepokoi mnie tak duża ilość Paracetamolu.
Uwaga! Użytkownik Leniwy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 384 / 63 / 0
5 na raz to masz 150 mg kodeiny, według wikipedii zażycie więcej niż 4 g paracetamolu na raz może skończyć się zatruciem. Imo nie ma co jakkolwiek ryzykować dla tak niewielkiej ilości kody
?
  • 1211 / 616 / 0
@Leniwy kiedyś próbowałem zrobić z tego ekstrakcję, niby coś tam się przefiltrowało ale na oko było tego niepokojąco mało. Może to tylko wrażenie, bo przy ekstrakcji Antków na filtrze oprócz parasyfu jest jeszcze masa tabletkowa. Niby paracetamol nie powinien się rozpuszczać w zimnej wodzie prawie wcale, ale kij wie jak to wygląda z tymi tabletkami musującymi. Jak masz wagę to możesz spróbować wykonać ekstrakcję i zważyć to co zostanie na filtrze. Będziesz miał jakiś wyznacznik ile mniej więcej paracetamolu masz rozpuszczonego w roztworze.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1974 / 528 / 0
Mnie kiedyś te musujące tabletki pierwszy raz naćpały kodeiną, laska mi to kupiła na ból ucha, przeszło ale poczułem się dziwnie błogo. Okazało się, że przyjąłem 60mg (!) kodeiny, wystarczyło.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 1211 / 616 / 0
Miałem podobnie, z tym że wziąłem 5 tabletek Thiocodinu. Znalazłem to w pudełku na leki i skojarzyło mi się, że czytałem o tym na hypku. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się żadnych efektów, po prostu połknąłem (z założeniem "wyrabiania receptorów") i zapomniałem o tym. Jadąc w autobusie do szkoły zaczęło robić się bardzo miło i wtedy sobie przypomniałem o tych kilku tabsach Thiocodinu. :D

Co ciekawe podziałało lepiej niż przyjęte jakiś czas później 150 mg z Antka. Nie wiem skąd taka reakcja organizmu, późniejsze próby to już było 300 mg ekstraktu z Antka i na tej dawce jechałem przez dłuższy czas. Od tamtej chwili nie udało mi się nigdy znowu porobić tak małą dawką, nawet pomimo kilkumiesięcznych przerw.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
ja wam powiem tak, 100 mg majki na strzała wrażenia nie robi na mnie większego, ale potrafię wyczuć działanie 5 tabletek thio, piszę działanie, nie ućpanie, stosuję taka dawkę na kaca alkoholowego i mnie ona podnosi
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 26 / 0
Jak to jest właściwie, kurwa, z pieprzem. Podbija działanie kody czy nie? Bo sprzeczne wersje krążą po internecie...
Pozdrawiam!
Paweł
  • 407 / 41 / 0
Probowalem z pieprzem ale nie było zadnej roznicy moze za malo
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."