Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Moje najważniejsze pytanie to - czy z czyjegoś doświadczenia lub nawet wiedzy teoretycznej da się jakoś usunąć/odparować (chociaż w większości) sam klej ale tak żebym mogła substancję czynną dalej nakleić na skórę tylko dokleić go sobie zwykłym plastrem w taśmie?
Od 9-ciu lat choruję i mam bardzo silny przewlekły ból, w związku z tym stosuję buprenorfinę i z racji że mam ciągły ból to najlepszą formą jak dotąd stosowałam był dla mnie właśnie plaster, tabletki są dla mnie zbyt krótko działające i nie zapewniają mi stabilności przy redukcji bólu.
Problem w tym, że ostatnio uczuliło mnie już na klej z tych plastrów (na klej z melodynu też). W Polsce mamy tylko te dwa plastry a lekarz mówi że na leki narkotyczne nie ma recept transgranicznych także nie mam nawet skąd ściągnąć plastra z innym składem kleju.
Pomyślałam, że może posilę się waszą wiedzą, jeśli ktoś byłby w stanie mi doradzić i jeżeli ten post w ogóle tu pasuje, ale jestem po prostu zdesperowana bo to mi bardzo ułatwiało życie i był to lek na którym miałam najmniej skutków ubocznych.
Proszę o waszą pomoc, to dla mnie bardzo ważna kwestia, która (jeśli uda się to jakoś rozkminić) pomoże zachować mnie w najlepszej kondycji, bo nie wiem nawet czy kiedykolwiek uda mi się z tej choroby wygrzebać, wierzę, że tak, ale póki co nie zapowiada się żeby było jakieś rozwiązanie w najbliższym czasie, może w przyszłości.
Z góry dziękuję :-)!
Przeniesiono do wątku ogólnego – CAF
Póki co bez żadnych problemów udało mi się ogarnąć recki na prege i alpre, tylko że miałem je już miałem wcześniej wypisane, także mogłem potwierdzić wysłaniem wcześniejszej recki w pdf do konowała.
Pytanie brzmi: co nawkręcać żeby dostać bupre w plastar. Rwa kulszowa?(ojojoj panie duktorze nic innego nie działa, raz dostałem ten plaster od znajomego i pomogło itd...)
Jak uważacie? Za sugestie będę wdzieczny niezmiernie.
Mialem 2 raz z ta substancja, w sumie wlozylem sobie pod jezor taki plaster 2,5 x 2,5
Zmieniam moja ocene i pewnie jeszcze w zyciu sprobuje nie raz bupry pod katem rekracyjnym.
Natomiast jakie są Wasze odczucia co do leku bunondol, zresztą jest na zwykłą recke.
Jak myślicie, neurolog na bardzo silne bóle kręgosłupa i do tego udokumentowane nie będzie robił problemów z wypisaniem recki ?
Bo na receptomatach to mają silne parcie na to, zresztą tak samo rodzinni.
Przeniesiono — CAF
E. Hemingway
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.