Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9 / 2 / 0
mogę sobie pocięty melodyn wsadzić w dupsko? Znaczy drogie śmieszki wiem, że mogę sobie wsadzać w odbyt co mi się tylko wymarzy, ale nurtuje mnie to czy poczuje jego działanie (albo bardziej wprost - nie poczuję skrrrrręta). Wcześniej używałam tylko tabletek donosowo, a jeżeli chodzi o doświadczenie z plastrami to miałam tylko doświadczenie z transteciem, a widzę, że z melodyn obchodzi się troche inaczej
  • 590 / 82 / 0
Dostalem od dziewczyny kawalek plasterka bupry, wlozylem godzine temu pod jezyk. Jak narazie zgaga, zaczyna cos swedziec fzuje sie spowolniony i sedacyjny.. zobaczymy co dalej. To moj pierwszy raz z bupra wiec jestem ciekawy..
Jestem dość trudny.
  • 1 / / 0
Witam!

Moje najważniejsze pytanie to - czy z czyjegoś doświadczenia lub nawet wiedzy teoretycznej da się jakoś usunąć/odparować (chociaż w większości) sam klej ale tak żebym mogła substancję czynną dalej nakleić na skórę tylko dokleić go sobie zwykłym plastrem w taśmie?

Od 9-ciu lat choruję i mam bardzo silny przewlekły ból, w związku z tym stosuję buprenorfinę i z racji że mam ciągły ból to najlepszą formą jak dotąd stosowałam był dla mnie właśnie plaster, tabletki są dla mnie zbyt krótko działające i nie zapewniają mi stabilności przy redukcji bólu.
Problem w tym, że ostatnio uczuliło mnie już na klej z tych plastrów (na klej z melodynu też). W Polsce mamy tylko te dwa plastry a lekarz mówi że na leki narkotyczne nie ma recept transgranicznych także nie mam nawet skąd ściągnąć plastra z innym składem kleju.
Pomyślałam, że może posilę się waszą wiedzą, jeśli ktoś byłby w stanie mi doradzić i jeżeli ten post w ogóle tu pasuje, ale jestem po prostu zdesperowana bo to mi bardzo ułatwiało życie i był to lek na którym miałam najmniej skutków ubocznych.

Proszę o waszą pomoc, to dla mnie bardzo ważna kwestia, która (jeśli uda się to jakoś rozkminić) pomoże zachować mnie w najlepszej kondycji, bo nie wiem nawet czy kiedykolwiek uda mi się z tej choroby wygrzebać, wierzę, że tak, ale póki co nie zapowiada się żeby było jakieś rozwiązanie w najbliższym czasie, może w przyszłości.

Z góry dziękuję :-)!

Przeniesiono do wątku ogólnego – CAF
  • 553 / 117 / 0
Dość drogi ten lek, lecz cieszę się, że w ogóle jest możliwe dostać nań receptę.
Ktoś będzie na tyle miły, by za darmo podpowiedzieć jak bez boleśnie przejść z 600-700 mg kodeiny na buprę (dostałem kwitek ja 2 mg)?
  • 20 / 3 / 0
Witam, wszyscy wiemy że w obecnych czasach działają strony/aplikacje typu receptomat itp.
Póki co bez żadnych problemów udało mi się ogarnąć recki na prege i alpre, tylko że miałem je już miałem wcześniej wypisane, także mogłem potwierdzić wysłaniem wcześniejszej recki w pdf do konowała.
Pytanie brzmi: co nawkręcać żeby dostać bupre w plastar. Rwa kulszowa?(ojojoj panie duktorze nic innego nie działa, raz dostałem ten plaster od znajomego i pomogło itd...)
Jak uważacie? Za sugestie będę wdzieczny niezmiernie.
  • 139 / 30 / 0
Hej. Pierwszy raz dostałam od lekarza bupre w plastrach. Kazał mi wymieniać je co 3 dni. I mam pytanie - czy jak po tych 3 dniach przykleje go na dziąsło to mogę coś jeszcze mocnego poczuć czy już będzie zużyty ?
  • 52 / 6 / 0
Możesz poczuć, jak najbardziej. Ale trzymaj chociaż 2h pod dziąsłem.
  • 20 / 3 / 0
Pytanko, lekarz rodzinny wypisze mi plastry z buprą jeśli naściemniam że uzależniłem się od cieższych opio?
  • 590 / 82 / 0
Szczerze mowiac chyba nie, chociaz nigdy tego nie kminilem wiec czekaj na posty innych.
Mialem 2 raz z ta substancja, w sumie wlozylem sobie pod jezor taki plaster 2,5 x 2,5 %-D z tego 37,5 ug. Dlugo sie laduje ale bardzo przyjemnie wchodzi ale tez dziwnie dziala, nie wiem czy tko w moim przypadku. Podoba mi sie, malo euforyczna wersja opiatow jakie znam ale to sobrze. Super sedacja, opioidowe ciepelko i zuoelnie inne noddy niz mozna sie spodziewac z duza potrzeba bliskosci drugiej polowki. Dziwnie dziala bo mam wrazenie ze to tak, trzyma jakis czas potem puszcza na chwile itp ale moze to tylko ja tak mam.
Zmieniam moja ocene i pewnie jeszcze w zyciu sprobuje nie raz bupry pod katem rekracyjnym.
Jestem dość trudny.
  • 230 / 30 / 0
Oxy na pewno ma w sobie to coś...

Natomiast jakie są Wasze odczucia co do leku bunondol, zresztą jest na zwykłą recke.

Jak myślicie, neurolog na bardzo silne bóle kręgosłupa i do tego udokumentowane nie będzie robił problemów z wypisaniem recki ?

Bo na receptomatach to mają silne parcie na to, zresztą tak samo rodzinni.

Przeniesiono — CAF
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.