Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 604 / 115 / 0
03 marca 2018tur3k pisze:
Od jakiej dawki LSD przestaje zwiększać się moc tripu a zaczyna jedynie wydłużać jego działanie ? Sorry jeśli pytanie już padło.
nie można jednoznacznie stwierdzić, bo nawet 150ug dla jednego jest dużą dawką, a drugi ledwo poczuje. Myślę że wrażliwsi osiągną pełnię efektów już przy ok. 500-600ug, a ci mniej przy ok. 1000, może nawet więcej.
  • 414 / 47 / 0
Przy LSD intensywność tripu rośnie wraz z dawką. W standardowych dawkach nie powinno przekraczać tych 12h. W niestandardowych typu "Thumbprint" (kilkanaście do kilkadziesiąt miligram) może potrzymać i do końca życia...

Także spokojnie, jedź tyle ile fabryka dała, niech moc będzie z Tobą.
5-HO-La La LaND
  • 2976 / 256 / 0
Przy 150-200ug na podkładzie z MDMA świetnie się bawiłem, ale daleko temu było do introspektywnych rozkmin na których mi zależy (dodam że parę godzin przed MDMA wrzuciłem nieokreśloną ilość DOI-a robiąc nieświadomie sajko-flipa :P) - muszę przepracować pewien temat co łatwe nie będzie. 500-600ug styknie ? I jak to jest z iMAO (konkretnie selegiliną) ? Wiem że wzmacnia tryptaminy i to ostro, fenki aż za ostro (problemy z kardio i ciśnieniem mogą wystąpić) a jak sprawa ma się z lizerkami ? :)

Czytałem gdzieś (chyba nawet na Hypku) o gościach co zafundowali sobie po thumbprincie i trzymało ich ponad 24h - dla mnie max to chyba 12h, po 6h potężnej psychodeli chyba już byłbym zmęczony tym stanem a nie chciałbym go wygaszać benzo/neurokleptykami.
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 604 / 115 / 0
nie mieszaj LSD z iMAO.

jeśli max co do tej pory robiłeś to 200, a teraz chcesz 500-600 to będzie to nieporównywalne doświadczenie do tego pierwszego.

Fuzja - 909
03 marca 2018tur3k pisze:
03 marca 2018DeepSpace pisze:
nie mieszaj LSD z iMAO.
Możesz uzasadnić ? :)
Jeśli jesteś 100% pewien że to co masz na blotterze to LSD-25, to raczej nic złego się nie stanie. Ale jeśli nie jesteś pewien, i może to być 2C-x, jakiś DOC albo NBOMe to ryzykujesz zespół serotoninowy.
A nawet jeśli to LSD-25, to efekty LSD będziesz miał osłabione (a wygląda że chcesz "wycisnąć" jak najwięcej), patrz tabelka z drugiego linka.

https://www.erowid.org/chemicals/maois/ ... nfo4.shtml

https://wiki.tripsit.me/images/3/3a/Combo_2.png
  • 2219 / 369 / 0
19 stycznia 2018trydzyk pisze:
To ojciec się pochwali co dziś zrobił na kwasie.

Kreseczka.

Biała.

Tysiąc metrów w dół.

Na deskach.

Było warto.
feta na kwasie ?
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 1316 / 234 / 0
Nie, kreski na zwykłym śniegu.
Jesteś ćpunem? Znasz polski? Umiesz pisać? Napisz raport dla neurogroove!
Spoiler:
  • 610 / 29 / 0
Czytałem o imbirze jako dobry sposób na bodyload. Kiedy go zjeść tzn. przed wrzucaniem, w trakcie? I ile najlepiej, bo również się spotkałem z opiniami że potrafi nieco osłabić działanie, a tego nie chcę ;)
  • 8103 / 914 / 0
Najlepiej przed wrzucaniem kwacha.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 139 / 24 / 0
07 marca 2018OdwiertKorzenny pisze:
19 stycznia 2018trydzyk pisze:
To ojciec się pochwali co dziś zrobił na kwasie.

Kreseczka.

Biała.

Tysiąc metrów w dół.

Na deskach.

Było warto.
feta na kwasie ?
LSD przynajmniej u mnie, bardzo pogłębia uczucia, nie tak bardzo jak MDMA, choć w obu przypadkach chodzi o serotoninę. Faza LSD z stymulantami dopaminowymi, przypomina mi psychodeliczne fenyloetyloaminy, choć jednak trochę od nich takie przeżycie jest głębsze, to jednak następuje bardzo silne spłycenie całego postrzegania i emocji. Dopamina zresztą sama w sobie, ma zdolność oddalania emocji i uczuć.
Sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem;
Goniąc za żywiołkami drobniejszego płazu,
To się wzbija, to w głąb wali

Adam Mickiewicz- Oda do młodości.
  • 3651 / 999 / 2
25 marca 20184noniush pisze:
Czytałem o imbirze jako dobry sposób na bodyload. Kiedy go zjeść tzn. przed wrzucaniem, w trakcie? I ile najlepiej, bo również się spotkałem z opiniami że potrafi nieco osłabić działanie, a tego nie chcę ;)
Przed. Świeży grubości kciuka i dlugosci 5cm. W proszku plaska lyzeczka od herbaty.

Nie oslabia dzialania. Mozeż dodać do tego także napar z mięty. Też pomaga na BL
sky is the limit
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.