Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 205 / 33 / 0
01 listopada 2024jezus_chytrus pisze:
Widziałem bardzo wprawionych "graczy", którzy po wiadrze odpadali na cały wieczór - leżeli jak kłody, albo siedzieli totalnie odcięci od rzeczywistości bez możliwości kontaktu. Sam miałem taką akcję i dochodziłem do siebie 24h. Pamiętam, że to był finał ligi mistrzów, który obejrzałem od początku do końca, a rano sprawdzałem wynik.
Ja w sylwestra tak zrobilem, w tamtym momencie bylem dobrze wprawionym zawodnikiem i tolerka byla bardzo wysoko, ale polaczenie 3 wiader i duzej ilosci alko w 2-3 godziny zrobilo ze mnie warzywo na dobre 6 godzin, nie szlo sie ruszyc nawet swiat wirowal i oczy same sie zamykaly, a rzygalem to z 5 razy chyba
dawka czyni truciznę
  • 499 / 149 / 0
a ja lubię wiadro na brak tolerki, ciekawe tripy wychodzą, tylko trzeba sobie wygodne łóżko przygotować
  • 205 / 33 / 0
ja wlasnie jestem 70 dzien czysty dzisiaj, i sie zastanawiam czy na 1 trip solo lufa czy wiadro
dawka czyni truciznę
  • 12758 / 2466 / 0
^
Dawaj wiadro : )

Wymiotowanie to oczywiście od alkoholu. Samo zioło ma właściwości przeciwwymiotne, choć widziałem akcje z wymiotami po samym ziole. Wtedy jednak człowiek nie miał zielonego pojęcia, co pali - może poza bardzo wąskim gronem, co sobie uprawiali.
  • 621 / 70 / 0
Można puścić bełta od niedotlenienia/dużej ilości dymu jak nie jest się przyzwyczajonym. Od normalnego zioła też bełtałem, ale przyjąłem wtedy solidną kaczkę z White Widow rzeczywiście przywiezionego z Holandii, na początku swojej przygody z ziołem i pizda była taka że wypadałem z takiego dużego ciężkiego fotela xD. Nigdy wiadra nie lubiłem bo trzeba się pieprzyć z wodą, kaczke jest łatwo zrobić i też klepie konkret.

Swoją drogą, mix zioła z gałką muszkatołową wymiata jak ma się już lekką tolerkę. gała działa podobnie do zioła ale bardziej fizycznie, bardziej obniża ciśnienie, już paczuszka gały jest w stanie fajnie rozluźnić i dodać trochę specyficznej magii zielsku. Przy odstawieniu też jest zbawieniem. Ale to tylko jak ktoś próbował gały solo, bo na niektórych działa dość mocno i nieprzyjemnie.
  • 205 / 33 / 0
rzygalem nie raz po samym zielsku, raz od smaku po tloku od razu po przyjeciu do pluc sie zrzygalem, pare razy po bonio jak sie sciaga giganty, z 3 razy na badtripie
dawka czyni truciznę
  • 12758 / 2466 / 0
To są skutki raczej od sposobu palenia, albo srogiego przegięcia, a nie od samego zioła. Mnie nawet nigdy nie mdliło, ale też widziałem typów, co wymiotowali - siedzieli godzinę z głową w ramionach i nagle blee...
Jak jeszcze piłem wódkę, to na kaca zioło było jak remedium. Mdłości przechodziły od razu i można było coś zjeść.
  • 205 / 33 / 0
Ziolo na kaca to akurat w chuj dobry sposob, polecam go rowniez.
dawka czyni truciznę
  • 12758 / 2466 / 0
Zioło sprawdza się w bardzo wielu dolegliwościach. Poza tymi najbardziej znanymi, bardzo poprawia samopoczucie ludziom, którzy mocno odczuwają zmianę pogody. Sam jestem na to wyczulony i dosłownie wszystko przechodzi o razu i już nie wraca.
Jak spaliłem sobie plecy słońcem tak, że całe były w pęcherzach, to po bongu dostałem znieczulenie na 1.5h.
  • 996 / 99 / 0
02 listopada 2024opalonyben pisze:
Ziolo na kaca to akurat w chuj dobry sposob, polecam go rowniez.
Polecam również, szczególnie gdy zapalisz - mi odechciewa się pić.
[H]R Crew
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.