Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 708 / 6 / 0
dj Fazi pisze:
8 pięknie rosnących WW auto coś mi powyrywało z korzeniami z ziemi Wszystkie jakie rosły na spocie
Nie mam pojęcia czy to czlowiek czy jakieś zwerze były powykopywane Miał ktoś podobny przypadek?
Jakieś cztery sztuki przeżyją leżały po części z korzeni w ziemi troszkę poturbowane i jeden złamany to wszdziłem spowrotem Plon z nich będzie mizerny Reszta leżała uschnieta
Dziś mam smutny dzień
. Identycznie tak mialem z Marockiem. Podejrzewam sarny
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 269 / 3 / 0
W maju zacząłem na kiełkować około 15 pestek z OP na dworze, pod folią, z tego wszystkiego wyrosły 4 dość już duże roślinki. Jak myślicie, kiedy będzie można się czegoś spodziewać ? Zdjecie z przed 1,5 tygodnia.
[ external image ]
cannabacchus
  • 952 / 3 / 0
Mam pytanie w takie upalne ostro dni mozna rosliny ostro podlewac codzidennie?? bo jak maja po poltora metra a podleje co 3 dni wolno sie jakos rozwijaja a jak podleje woda odrazu lepiej czy moge w takie dni lac codzidennie?? i ile lac na jedna rosline ze 2 L ?? a drugie pytanie to takie po przycieciu glownego topa rozkrzewilo sie na 5 galazek czy tak robi sie tylko z glownym szczytem czy reszte malych topkow na bocznych galazkach dalej moge odcinac zeby rozkrzaczyc ja jeszcze bardziej bo jest dosc smukla :) a jeszcze pewnie przed okresem kwitniecia zdolala by sie rozrosnac :)
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
  • 290 / 4 / 0
Juz Tobie pisałem sto razy wiec nie spamuj Masz roślinki w donicach więc jak tylko poczujesz ze jest lekka czyli sucha to lej wody do oporu w huj Możesz tak robić codziennie jeśli wyschnie ci donica Tylko rano lub wieczorem
Fima sie juz nie robi, możesz co jedynie poodchylać odrosty aby lepiej docierało słońce do kwiatów które zaraz zaczną sie tworzyć

@ras na jesień
  • 95 / 1 / 0
Przez koszenie zbóż które teraz jest nie podlałem moich passionków od ponad tygdonia, ale nie są w doniczkach więc myślę że przetrwają i coś z ziemi wyciągną.
  • 290 / 4 / 0
Z podlewaniem najgorsza sytuacja jest w młodnikach w piaszczystej ziemi i na otwartym polu w suchej trawie tam latam co trzy cztery dni W miejscach zarośniętych pokrzywami jest luzik Właśnie czekam na burzę oby nie z gradem
Pasionki dadzą radę co najwyżej parę listków zżółknie
  • 95 / 1 / 0
Tej nocy popadało to trochę odżyją, ale jeszcze trzeba je trochę nawozem potraktować.
Szkoda, że nie mam czym zrobić zdjęcia dałbym wam do oceny moje AK47 po przejściach :) Już kwiatną myślę że za 2 tygodnie już będę mógł przetestować co z tego wyszło, dużo tego nie będzie ale liczy się satysfakcja.
Z Passionów mam zamiar uzyskac nasionka więc są 2 żeńskie na spocie i jedna męska. Za rok też pokombinuje coś z feminizowanymi nasionkami itd. Trzeba powoli rozwijac się jako rolnik :)
Pozdrawiam.

Scalone. - hip

Nie można edytować to moderator złączy :)
Poproszę was o radę, bo brakuje mi wiedzy a trochę nie mam czasu czytać.
Mam na spociku 3 roślinki, dziś byłem tam i okazało się że tylko jedna jest męska. Chciałbym mieć na następny rok też nasionka z tego i tu pytania. Kiedy następuje zapłodnienie tej żeńskiej?
Czy ten pyłek który jest w męskich można jakoś przechowywać?
Czy da się z zrobić nasionka feminizowane? O tym czytałem kiedyś ale już nic nie pamiętam...
Jak dobrze pamiętam to takie zapłodnione żeńskie mają słabsze działanie. Dobrze pamiętam?
Liczę na waszą wyrozumiałość i z góry dzęki za odpowiedź.
  • 13 / / 0
U mnie już od miesiąca nie pada ale na szczęście mojego jedynego krzaczka posadziłem w miejscu gdzie woda podsiąka od spodu jest jej w sam raz tylko gleba słabo przepuszczalna ale w przyszłym roku pójdzie ziemia do kwiatów pod planty.
  • 952 / 3 / 0
ja powiem tak siedzialem podlewalem codziennie , byly straszne upały, i wygladao to srednio,jakbby usychaly, wczoraj bylem na spocie gdzie mam problem z dowiezieniem wody dowiozlem jakies 125L, roslin nie widzialem tydzien balem sie ze od tego sqwaru sie pokurczyly, a tu znowu zaskoczenie jedna prawie mojej wysokosci (182) nizsza troche druga bardziej mocniej ulisciona ale toche nizsza a pozostale maja tylko miesiac to do kolana itd niestety z pierwszego sortu przez te grady tylko te 2 tak wyjebalo :) czy rosinka ma okresy kiedy mniej pobiera wody kiedy wiecej? kiedy kwitnie kiedy rosnie? moze czasem dobrze zostawic ja w takiej suszy??
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
  • 67 / / 0
hej mam taka sprawe ma ktos doswiadczenie w trzymaniu suszu na oucie? mam na mysli juz wysuszony temat i chce go trzymac gdzies na zewnatrz ale tak, zeby nie plesnial ... co radzicie jakies plastikowe pojemniki czy cos innego?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...