...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Mam pytanie. Przeważnie pisze się o przerwach po codziennym paleniu. Różnica jest wtedy oczywista. A czy jest różnica, gdy rzuci się palenie powiedzmy weekendowe i zrobi przerwę, która zupełnie oczyści organizm? Chodzi mi o to, że nawet przy paleniu raz na tydzień utrzymujemy pewien poziom kanabinoidów w organizmie. Ciekawi mnie, jaki mają one wpływ. Czy całkowite oczyszczenie się z thc daje odczuwalną różnicę? Nie wiem, jakąś wyraźną jasność umysłu czy coś? Po prostu nie pamiętam jak to jest, a może jest jakoś inaczej. Może gorzej.
Innymi słowy, chodzi mi o to, jak to jest być zupełnie wyzerowanym z thc w kontraście do palenia okazjonalnego, powiedzmy weekendowego, a nie o zmianę po paleniu nontoper. Serio jestem ciekaw.

Tu link do programiku (lekki, 50KB), który w przybliżeniu oblicza stan thc w organizmie (chyba już kiedyś wrzucałem).
http://rapidshare.com/files/147876040/thc.exe
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 784 / 28 / 0
Mam pytanie. Przeważnie pisze się o przerwach po codziennym paleniu. Różnica jest wtedy oczywista. A czy jest różnica, gdy rzuci się palenie powiedzmy weekendowe i zrobi przerwę, która zupełnie oczyści organizm? Chodzi mi o to, że nawet przy paleniu raz na tydzień utrzymujemy pewien poziom kanabinoidów w organizmie. Ciekawi mnie, jaki mają one wpływ. Czy całkowite oczyszczenie się z thc daje odczuwalną różnicę? Nie wiem, jakąś wyraźną jasność umysłu czy coś? Po prostu nie pamiętam jak to jest, a może jest jakoś inaczej. Może gorzej.
Innymi słowy, chodzi mi o to, jak to jest być zupełnie wyzerowanym z thc w kontraście do palenia okazjonalnego, powiedzmy weekendowego, a nie o zmianę po paleniu nontoper. Serio jestem ciekaw.

Tu link do programiku (lekki, 50KB), który w przybliżeniu oblicza stan thc w organizmie (chyba już kiedyś wrzucałem).
http://rapidshare.com/files/147876040/thc.exe
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Na początku jest okej, a potem się myśli o paleniu i kolejnym idealnym weekendzie z mary jane, który w końcu nadejdzie po tej bardzo korzystnej przerwie oczyszczającej organizm i umożliwiającą wzmocnioną fazę.
Zależy od tego czy sobie poradzisz z tym we własnej głowi, który będzie chciał zapalić w czasie przerwy.
Wykonalne ;]
i tak dalej...
  • 784 / 28 / 0
Nie chodziło mi o to, czy da się odstawić, bo da się, ale czy jest różnica w funkcjonowaniu głowy zupełnie czystej od thc, a takiej, w której cały czas się ono utrzymuje na jakimś poziomie. Interesuje mnie to pierwsze dlatego, że nie pamiętam jak to jest, a po drugie czysto teoretycznie. Jeśli ktoś dysponuje jakimś artykułem, to też chętnie łyknę.

Generalnie funkcjonujemy cały czas z thc w mózgu. Ciekawi mnie, czy robi to jakąś znaczącą różnicę, jeśli to stężenie nie jest jakieś ogromne.
  • 784 / 28 / 0
Nie chodziło mi o to, czy da się odstawić, bo da się, ale czy jest różnica w funkcjonowaniu głowy zupełnie czystej od thc, a takiej, w której cały czas się ono utrzymuje na jakimś poziomie. Interesuje mnie to pierwsze dlatego, że nie pamiętam jak to jest, a po drugie czysto teoretycznie. Jeśli ktoś dysponuje jakimś artykułem, to też chętnie łyknę.

Generalnie funkcjonujemy cały czas z thc w mózgu. Ciekawi mnie, czy robi to jakąś znaczącą różnicę, jeśli to stężenie nie jest jakieś ogromne.
  • 1169 / 17 / 0
Od jutra po 4 latach codziennego palenia przechodzę na system jarania Łikendowego, czyli w piątek po zakończeniu edukacji będę mógł smażyć aż do niedzieli do godziny 23:59 :-D

Ciekaw jestem jak na to zareaguje mój organizm...

PS: Teraz jestem skuty, została mi ze sztuka naprawdę zajebistego skuna i zastanawiam się czy wypalić dziś wszystko żeby nie korciło czy sobie coś zostawić na piątek. :rolleyes:
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2009 przez BuddahLova, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1169 / 17 / 0
Od jutra po 4 latach codziennego palenia przechodzę na system jarania Łikendowego, czyli w piątek po zakończeniu edukacji będę mógł smażyć aż do niedzieli do godziny 23:59 :-D

Ciekaw jestem jak na to zareaguje mój organizm...

PS: Teraz jestem skuty, została mi ze sztuka naprawdę zajebistego skuna i zastanawiam się czy wypalić dziś wszystko żeby nie korciło czy sobie coś zostawić na piątek. :rolleyes:
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2009 przez BuddahLova, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 212 / / 0
przejść z codziennego do weekendowego jarania to niełatwa sprawa,
wypalenie wszystkiego da ci największe szanse że wytrzymasz do piątku, choć po czterech latach codziennego jarania, prawdopodobnie już we wtorek będziesz się kołował :-)

moim zdaniem o wiele łatwiej zrobić sobie 2-6 miesięczną przerwę a dopiero później próbować jarać tylko w weekendy
teraz jesteś prawdopodobnie zbyt przejarany aby wytrzymać 5 dni trzeźwości, ciśnienie będzie Cię zbyt mocno męczyć. Przy odrobinie silnej woli wytrwasz 5 dni, a później w ramach odreagowania upalisz się w weekend za cały tydzień, w wyniku czego wytrwanie w niepaleniu przez następne pięć dni będzie jeszcze trudniejsze.
W dzień po ostrym paleniu, pierwsza myśl po przebudzeniu u zaawansowanego palacza to: "zajarałbym se"
pojawi się w poniedziałek rano i będzie męczyć aż do piątku :-)

w każdym razie życzę powodzenia ;-)
Uwaga! Użytkownik mr_obscene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 212 / / 0
przejść z codziennego do weekendowego jarania to niełatwa sprawa,
wypalenie wszystkiego da ci największe szanse że wytrzymasz do piątku, choć po czterech latach codziennego jarania, prawdopodobnie już we wtorek będziesz się kołował :-)

moim zdaniem o wiele łatwiej zrobić sobie 2-6 miesięczną przerwę a dopiero później próbować jarać tylko w weekendy
teraz jesteś prawdopodobnie zbyt przejarany aby wytrzymać 5 dni trzeźwości, ciśnienie będzie Cię zbyt mocno męczyć. Przy odrobinie silnej woli wytrwasz 5 dni, a później w ramach odreagowania upalisz się w weekend za cały tydzień, w wyniku czego wytrwanie w niepaleniu przez następne pięć dni będzie jeszcze trudniejsze.
W dzień po ostrym paleniu, pierwsza myśl po przebudzeniu u zaawansowanego palacza to: "zajarałbym se"
pojawi się w poniedziałek rano i będzie męczyć aż do piątku :-)

w każdym razie życzę powodzenia ;-)
Uwaga! Użytkownik mr_obscene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1169 / 17 / 0
[quote="mr_obscene"]
W dzień po ostrym paleniu, pierwsza myśl po przebudzeniu u zaawansowanego palacza to]

Bo to jest tak że budzisz się rano jeszcze z napufaną bania i z rana trzeba to odrazu wykorzystać ponieważ pizda jest mocniejsza :D

Dzis pale caly dzien od samego rana leczę kaca, od jutra koniec.
Miałem przerwę tygodniową w wakacje ponieważ wyjechałem za granicę i powiem że jakoś nawet przyjemnie było.
Tylko problem w tym że to były wakacje, ciepły kraj a nie kurwa Luty i Polsza ;|
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.