Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy bacopa działa wedlug Ciebie?
1.Tak
26
49%
2.Trochę
15
28%
3.Nie
7
13%
4.Działa ale po czasie.
5
9%

Liczba głosów: 53

ODPOWIEDZ
  • 2961 / 1599 / 35
W sumie moderacja jokerr by trochę pomagał no to tak jego i moja wiedza razem nie ma co ukrywać, ze sklep i dział jest mi bliski.
Niektórzy myśleli że jokerr padł hehe ale nie ma się dobrze.
Teraz myśli nad Bacopa monnieri obydwiema z 4 uncari m.in Uncaria R alkoholowe i wodno alkoholowe wyciągi sa mocne jak leki przeciwpsychotyczne zresztą sama wątek założyłam z udziałem jokerra. Koniec of topa hihi
P.s naturalne i na bazie benzylopiperazyn badamy leki antydepresyjne czy są i czy będą.

-------------/scalam/-------------

Uwaga mix uncaria rhynchophylla z bacopa monnieri początkowo wydaje się lekko ale taki nie jest mocno nawzajem się sumują efekty
Bacopa monnier i Uncaria Rhynchophylla sa testowane zamiast leków przeciwpsychotycznych nie jest bacopa monnieri lekką roslinka.
Właściwie prawie nie ma rosliny ,która zlekcewazona nie pokara.

Scalam / black-goku (testuję nowy nick)
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 3649 / 994 / 2
13 listopada 2017AnnaS pisze:
Bacopa monnier może być lekko psychodeliczna agonizm 5ht2a i czesciowy agonizm. 5ht2c uznalbys ja za lekki psychodelik.
neurobiolog?????? :diabolic:
Ja brałem bacopę w okresie kiedy miałem zjebane 5ht2c przez ASRI. Teraz będę zamawiał, to coś pomyślimy jak zrobić, żeby mieć sajkofazę po bacopie. Ktoś wie jaka jest dawka śmiertelna suszu?
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 2961 / 1599 / 35
Niby 17 g/kg ale wydaje mi sie ze 5g na kg jest groźne.
Powiem szczerze że z dziurawcem jest dobry ekstrakt na 50% bakozydow z dziurawcem 300mg i 300mg.
Edit: lekka psychodela od 600mg czuć czuć lekko ale czuć.
Neurobiolog czuć bacope a najlepsze,że zero już sedacji a stymulacja z lekka psychodela.
Bez kitu .
-----------/scalam/-------------
Proszę o scalenie .
Po 2gramach naraz ekstraktu miałam lekkie zniekształcenia choć krótkie obrazu plus humor maks.
Trochę cieni ,trochę za duże obiekty ,trochę małe do tego lekkie oddychanie podłogi plus zawroty głowy i przyjemny stan.
1.5 może 2 godziny choć efekty cały czas sa w postaci delikatnych falowan różnych obiektów, jak na lekkiej łodzi lekko płynącej po wodzie. Oczywiście jako obeznana osoba jestem w stanie bez kompilacji taki test wykonać jednak bez znajomości bacopy może sobie darować bo nudności występują ,mozna tez byc uczulonym choc jest dosyc dobrze tolerowana ale Zawsze jest ryzyko (nudnosci znikają po kawie) :old:
:heart:

Prośba spełniona ;) -.neuro
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 7 / / 0
Jak zrobiłaś ekstrakt ?
  • 9372 / 1823 / 2
[mention]AnnaS[/mention] igrasz troche.
No nic zdawaj relacje, ale nie wrzucalbym tyle.
Downregulacja i wyczulenie 5ht potem bedzie ciezko zbic.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2961 / 1599 / 35
Jednorazowy wyskok od razu pisze nie bierzcie ilości 2g ekstraktu kupiłam ze sklepu i o dziwo działa.
Za dużo według mnie ale raz wolę standardowo 300mg i przestrzegać zasad rozsądku.
Przy tak dużej ilości to była konkret psychodela tzn.nie to nie grzyby ale działa podobnie tylko lżej. Jednakże nie powtórzę.
Stteetart nie będę przeciez ciąć Kozaka. Wiadomo ,ze bacopa monnieri to nie jest lekka roslina choc taka sie wydaje.dzieki za radę bo każda rada cenna.takze wracam powoli do mać 300mg na dzień.

---------/scalam/--------
15 listopada 2017Afixxx123 pisze:
Jak zrobiłaś ekstrakt ?
Ekstrakt od wszystko chemicznych i działa.
Jest tam ok 51.5 lub 50.5% bakozydow.
Bacopa monnier to nie przelewki.

Scalam /.neuro
  • 2961 / 1599 / 35
http://herbnutritionals.com/herbal-extr ... a-monnieri
Opis ekstraktów 45 % i 50% bakozydow
Ode mnie coraz bardziej idzie w stronę eufori i stymulacji, widać GABA jest uregulowana stosuje ja sama bez mixow i czuć mocno działanie 100mg do nauki od 300mg do 600mg przeciwdepresyjnie i stymulacja (sedacja do czasu uregulowania GABA )
Powyżej 600mg i 900mg psychodela już i to już umiarkowana oczywiście maksymalne dawkowanie na dobę dochodzi do 900mg takiego ekstraktu choć stosowane było 2g maks bez ubokow.
Dawki podzielone raz 300mg rano i później 300mg popoludniu.
Lub raz 300mg rano.
  • 277 / 41 / 0
Kiedy należy zażywać specyfiki z bacopą - przed czy po posiłku?
Czy jedzenie ma na to jakiś wpływ bo np. kurkumę powinno się stosować z posiłkiem bogatym w tłuszcze.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 2961 / 1599 / 35
Synergia z kurkumina tutaj można też dodać pieprz lub wrzucić ekstrakt do jogurtu.
Ogólnie można wyróżnić kilka działań
Z dziurawcem synergia ekstremalna ale ochrona przed za dużym spadkiem dopaminy uważa się ze bacopa ja obniża a później po 5 tygodniach zaczyna wracać do normy .
A ważne jest ze działanie zaczyzaczyna się tak na 100% od 8 do 12tygodnia
Ja odczuwam najpierw uspokojenie sedacje do 2 może 3 dni później zaczął się efekt zdecydowanie antydepresyjny i z umiarkowane stymulacja.
Można też ja w herbacie lub kawie najlepiej gorącej i poczekać by ekstrakt się rozpuści z śladem pijemy.
Po posiłku tak ponieważ skurcze żołądka i biegunki może wystąpić a także diuaretyczny efekt więc wodę pijemy jakiś izotonik.
Lubi: kurkumą,zen szenie wszystkie rodzaje,Gotu cola ,dziurawca, pieprz ,guarane.
Trzeba pamiętać że bramina (brahmine i herspetine) herspentyna działają jak strychnina tylko ze zdecydowanie mniej toksyczne i trzeba było dużo zjeść żeby się otruc dodatkowo nie jest ich dużo.
Modeluje dużo neuroprzekaznikow szybkość przepływu informacji w mózgu.
Działa lekko psychodelicznie agonizm 5ht2a i czesciowy agonizm 5ht2c a także antagonizm 5ht7.
Modułach NMDA w tym antagonizm po okresie agonizmu zaczyna bo antagonizowac.
Działa na SERT i wzmaga transport i syntezę serotoniny .
:old:
  • 2961 / 1599 / 35
http://pbkom.eu/pl/content/alfa-synukle ... ogii-mózgu

W kilku modelach zwierzęcych zredukowano alfa-synukleine .
alfa-synukleina:
http://bioinfo.imdik.pan.pl/wiki/Alfa-synukleina .
A oto do pobrania w tym linku jest wzmianka:
https://www.duckduckgo.pl/url?sa=t&source=w ... hE21uasnnj

Brahmina (0,01%) jest wysoce toksycznym alkaloidem otrzymanym z bacopa W dawce terapeutycznej przypomina strychninę. Nie powoduje jednak zatrzymania oddychania w większej dawce. Herpestyna to kolejny alkaloid z tej samej rośliny. A tu uwaga roslina też posiadająca te alkaloidy jest wąkrotka azjatycka- Hydrocotyle asiatica.(Gotu cola).
https://dieta.mp.pl/diety/diety_w_choro ... drowotnych.
W linku jest opis: sa podane popularne suplementy jak bacopa monnieri czy ashwagandha .
Strychnina w niskich dawkach to stimulant. ( były nawet krople z nią kofeina i niketamidem- Cardiamid &coffeine)
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2017 przez AnnaS, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.