Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 35 / 1 / 0
Jeszcze za mało wilgoci... Śląsk
  • 61 / 2 / 0
up sądzę że wystarczy troszkę cierpliwości, takie nasłonecznienie i temperatura w końcu odpuszczą i pozwolą pokazać się i na odsłoniętych polanach.
  • 920 / 164 / 0
gleba pachnie grzybnią psylocybow. kolonizacja trwa czas czekac na owocnikowanie. miejscowka 50 km na polnoc od walbrzycha za sucha. okolice czech pusto. na łace w walbrzychu sporo róznych psiaków jednak łysic nie ma jescze.

2 tygodnie deszczu i zaczynamy czesac trawy mam nadzieje.
  • 11 / 1 / 0
Mój pierwszy trip od ok 8-10 lat miał miejsce rok temu pod koniec miesiaca(t.j. września)Pamiętam jak narzekałem że za gorąco, nie ma deszczów itd.Ale udało mi sie wtedy zebrać dla czterech osób wystarczające porcje.Sytuacja dubluje się bo teraz, podobnie jak rok temu, ciepło i sporadyczne deszcze.Być może bede musiał poszukać nowych miejsc, ale jednak nie ma sensu iść wcześniej niż pod koniec września, początek pażdziernika, no chyba że jebnie deszczem kilka dni i będzie przymrozek.Aktualnie jest za ciepło a ludzie chodzą jeszcze w letnich ciuchach.Jak pojawią sie też kołpaki i psiaki mozna będzie gmerać w trawie, póki co żadnego grzyba, powtarzam: Żadnego.Odbiór :D
  • 51 / 8 / 0
a ja na drugiej miejscówce znalazlem kolejna gromadke ktora podlalem juz 2 razy i powiem ze ta zabawa daje efekty, rozmnozyly sie, aczkolwiek teraz jest troche za cieplo, one lubia chlodniejsze dni do rozwoju
  • 158 / 6 / 0
Dziś w godzinę złapałem dziewięćdziesiąt łasiczek, dużo młodych i trochę starych zostawiłem w spokoju :) W ogóle się tego nie spodziewałem :D
http://imgur.com/a/euTls
  • 11 / 1 / 0
life tastes great pisze:
Dziś w godzinę złapałem dziewięćdziesiąt łasiczek, dużo młodych i trochę starych zostawiłem w spokoju :) W ogóle się tego nie spodziewałem :D
http://imgur.com/a/euTls
gratulacje, panie... miła zachęta
  • 33 / / 0
Jakie województwo?
  • 2883 / 303 / 0
Wpisujcie przy okazji rejony polski tak orientacyjnie to Ci ludzie z mniejszą ilością czasu będą mogli sprawdzać czy szansa na znalezienie czegoś u siebie rośnie i czy warto się w końcu wybrać

e:od razu zapytam, mazowsze, warto? niby popadało przez ostatni ponad tydzień z 5-6 dni, mgły z rana choć teraz znowu przyszłafala ciepłą. W lasach te do jedzenia i słoików nie rosną w moich okolicach, to wiem od starszyzny. Według mnie muszę jeszcze poczekać na dobre deszcze
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 51 / 8 / 0
Warto pochodzic moim zdaniem, u mnie na północy sezon zaczynal sie zawsze dosc pozno. Teraz smigam poprostu z nadmiaru wolnego czasu i braku pracy troche wczesniej i jestem zdziwiony ze ja cos znalazlem przy tych warunkach. Zwyczajnie, one sie pojawily ale lekko, mozna cos wychaczyc, wartto pospacrowac nawet dla samego spaceru hehe. A kołpaki rosna jak pojebane na moim spocie psylo, conajmniej 150 widzialem dzis, haha mockuflowethcwehaha
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.