Do czego zmierzam: neuroleptyki są tylko-i-kurwa-wyłącznie dla schizofreników, przepisywanie tego na dwubiegunówkę czy zaburzenia lękowe bez jakichkolwiek objawów wytwórczych uważam za zbrodnię przeciwko zdrowiu danej jednostki, jest masa leków na w/w zaburzenia, które nie rozpierdalają mózgu od środka (na (hipo)manię choćby lamotrygina, na lęki - pregabalina), itp, itd. Jeśli jakiś lekarz w przyszłości mi zaproponuje neuroleptyki na lęki to chyba nie będę w stanie się powstrzymać przed wypłaceniem mu solidnego liścia w ryj i wzięcia na klatę późniejszych konsekwencjami prawnymi się z tym wiążącymi. Gdybym znów zniknął z forum na dłuższy czas to macie odpowiedź dlaczego.
Wszystko zalezy od dawki jak przesadzisz o paredziesiat mg albo mieszasz to wlasnie wlaczaja sie takie prady i zaburzenia jakby ktos Ci dal kopa w dupe i metalowym bejsbolem w potylice.
Ludziom nie takie swinstwa po tych lekach sie dzieja, ze nie ma sie czym przejmowac. Biora nawet czasem po jednej silnej tabletce i mysla, ze jak wezna na zapas trzy kolejne to nic sie nie stanie
Ja też biorę neuroleptyki, mianowicie kwetiapinę, i jak doraźnie zawsze była spoko, to teraz, po braniu jej ponad pół roku, na sen, czuję większe problemy z koncentracją i pamięcią, a moja pamięć, uwierzcie, rzadko kiedy mnie zawodziła.
Niedługo mam wizytę u psychiatry i będę z nim coś kombinował, żeby móc zasnąć bez brania neurojebów, bo już mam tego dość. I żeby nie było - sam zaproponowałem kwetiapinę, bo przerobiłem mnóstwo leków nasennych, bez większej poprawy, a kweta okazała się złotem. Chociaż jak teraz na to patrzę, to raczej trafiłem na tombak.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.