Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1800 / 19 / 0
Dzięki za info, i gdybyś podał więcej szczegółów to byłbym bardzo wdzięczny, to jest mój pierwszy kontakt z B, Z tą kasę miałbym 3 opakowania plastrów Transtec ale wiadomo, pewnie przerobiłbym je na Iv. i tyle by z tego było.
Ja dzisiaj wziąłem 6 tabletek 0,4 mikrogramów, by poczuć się normalnie, jutro wystopuje i sukcesywnie będę zmniejszał dawki, tzn. gdy poczuje skręta to wezmę a gdy nie to odpuszczę. Jestem tak zdeterminowany, że dzisiaj miałem ofertę kupna 10 saszetek fenta firmy Actavis za 100 zł i zdecydowanie odmówiłem, i kazałem spierdalać kolesiowi. A mam czym atakować, waże 95 przy 185 cm od 17 roku życia do 25 ćwiczyłem na siłce reguralnie 3 x w tygodniu, w tym codziennie biję worek do boksowania w garażu, taki 1,5 metra. Powiedziałem, panu dilowi spierdalaj i odszedł. Mam nadzieje, że nie wróci. Ponadto nie jestem już gówniarzem mam 32 lata.
  • 274 / 3 / 0
@jezus_chrystus i sprawdzone info dają , dają , wystarczy się zarejestrować . zapisałem się na grupę dla uzależnionych już przy rejestracji pani terapeutka poinformowała mnie o możliwości dostania recepty na bupre . Więc umówiła mnie do psychiatry . wiecie gadka szmatka wywiad itp , potem prosto mówi że chcę się leczyć buprą (pytała czy biorę codziennie jakies opio , mówiłem że tak) po rozmowie zemna stwierdziła że wiem dużo na ten temat i zdaje sobie sprawe jak wygląda taka terapia , pytała czy chce na detoks na 2 tygodnie ale powiedziałem że mi to nie na rękę i bez problemu przy pierwszej wizycie dostałem tak jak mówiłem na tydzien potem na 2 i dopisała jeszcze alpre na moją prośbę . Ogólnie jeśli nie weźmie cie za idiotę nie mającego pojęcia w tym temacie to pewnie nie dostanie się od ręki .
  • 274 / 3 / 0
powiecie jeszcze czy mogę dać te tabsy pod dolną wargę jak kwasa czy pod język?
  • 274 / 3 / 0
bo pod językiem wiecej sie polyka
  • 12494 / 2425 / 0
xtremich - być może zasady się zmieniły. Skoro byłeś i dostałeś, to nie będę się spierał : )
Weź normalnie pod język i nie przejmuj się, jak przełkniesz trochę śliny - różnicy Ci to nie zrobi. Na detoksach bunondol zazwyczaj dają DO POŁKNIĘCIA, a i tak działa tak samo.

@Userd - to jesteśmy zdaje się z tego samego rocznika : ) Ja już byłem zmęczony ciągłym kołowaniem kasy, skrętami, porannymi lękami itd. Poszedłem na detoks, a potem bupra przez 4 miesiące. Zacząłem ostro (niemal maniakalnie) dbać o sylwetkę i ogólną formę fizyczną - koszykówka, pompki, brzuszki, drążek. Po jakimś czasie znalazłem zajebistą pracę i trochę sflaczałem, ale ważne, że nie ćpię : ) Formę można i w miesiąc odbudować.
  • 1800 / 19 / 0
Witam,
Byłem ostatnio w Aptece i spytałem się czy Bundonolol może być wypisywany na zniżkę. Pani magister dokładnie mi wytłumaczyła, że psychiatra nie może wypisywać na zniżkę. Zniżka przysługuje jedynie chorym na przewlekłe bóle, które są udokumentowane w kartotece. Kontrole Aptek bardzo ostatnio zwracają na to uwagę, kontrole są częste i szczegółowe.
Być może gdzieś na detoksach mogą wypisywać B na zniżkę ale pewnie musi to być jakiś Monar i dokumentacja jest niezbędna.
Takie info otrzymałem bo bałem się że prywatny dil mnie oszukał. Jednak nie..

Jeśli chodzi o moją odstawkę to wczoraj wziąłem 8 tabletek podjęzykowych 0,4 mg. Dzisiaj też 8.

Jutro z kolei wezmę tylko 3, Jedną rano, później około godziny 15. i przed snem.

Bunondonol bardzo korzystnie wpłynął na moją sytuację. Niemal natychmiast depresja zniknęła, zły nastrój, anhedonia i tego typu dolegliwości ustąpiły nagle. Najgorsze dla mnie było ciągłe uczucie zimna to była masakra. Super sprawa. Dodatkowo nie mam ciśnienia na ćpanie, uważam, że Bundonolol nie nadaje się do ćpania, zresztą podobnie jak plastry Transtec.
Plastry bupry brane w ciągu, nie ważne czy i.v czy pod jęzor jedynie polepszają jakość życia bo nie odczuwa się bólu, Praca wydaje się lekka, i humor jest dobry, Takie jest moje zdanie, Być może po dłuugiej przerwie pierwszy strzał z całego plastra Transtec 30 mg daje uczucie "wejścia".
Jednak dla kogoś, kto poczuł prawdziwe "wejście" po czymś mocnym, bupra przestaje być satysfakcjonująca jako środek do ćpania.
Obecnie bardziej traktuje to jak lekarstwo.
Ponadto bardzo mnie cieszy, że nie muszę chodzić po Aptekach, kupować maku -co samo w sobie jest loterią. Kontakt z kolesiem od fenta zerwany. Wcześniej miałem Fnt od kolegi ale już się skończył, teraz poznałem innego dila, który mi truł dupę. Przepędziłem gnoja. Więcej nie wróci.
  • 3186 / 372 / 0
userd pisze:
Jednak dla kogoś, kto poczuł prawdziwe "wejście" po czymś mocnym, bupra przestaje być satysfakcjonująca jako środek do ćpania.
Czyżby?
userd pisze:
Plastry bupry brane w ciągu, nie ważne czy i.v czy pod jęzor jedynie polepszają jakość życia bo nie odczuwa się bólu, Praca wydaje się lekka, i humor jest dobry...
Bo to co opisujesz powyżej brzmi jak całkiem satysfakcjonujący haj, szczególnie dla kogoś z depresją i anhedonią na codzień.
userd pisze:
Obecnie bardziej traktuje to jak lekarstwo.
Masz bardzo krótką i wybiórczą pamięć. Kiedyś już byłeś na tym etapie. Od 5 lat nic tylko się "leczysz". :-D
  • 274 / 3 / 0
jak ktoś bieże duże dawki może poprosi o http://bazalekow.mp.pl/leki/item.html?item_id=77299 8mg x 28tab za 260zł masz jak 560 czyli prawie 19 paczek tj niemal 700zł a przynajmnie jedna tabletka a nie cała gęba zapchana , we wtorek mam wizytę , muszę o tym wspomnieć
  • 1800 / 19 / 0
Blu i chuj z tym, każdy tutaj jest na tym forum w jakiś sposób wykolejony. Nie wyłączając Ciebie, no offence.
  • 12494 / 2425 / 0
Moim zdaniem lepiej, że bierze buprę, niż gdyby miał stukać fentanyl : ) Widzę Blu, że jesteś zagorzałym przeciwnikiem harm reduction i wg Ciebie wyjścia są tylko 2 - MONAR, albo ćpanie dalej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.