24 grudnia 2018pomasujplecki pisze: Nie byłbyś w stanie nawet mówić.
Dopamina się stopniowo szybko zregeneruje sama, mimo wszystko długi okres rekonwalescencji może okazać się oczywiście problematyczny bo jej wzrost będzie korelowany z pragnieniem zdobycia używek, po latach ćpania. Ale może nie będzie tak źle i przesadzasz :retarded: Gruntownym krokiem po za odstawieniem może być też pełna czystość seksualna. Zrozumiesz po jakimś czasie dlaczego :retarded:23 grudnia 2018darksoul pisze: Ja mam pytanie czy jest sposób, zeby podwyższyć jej poziom po latach użytkowania dragów, które opierały się na dopaminie w (mj, feta, alko).
Jeśli tak, w co się zaopatrzyć, poza odstawieniem używek?
Po za tym problemem nie jest odbudowanie/naładowanie neuroprzekaźników (chyba, że ćpasz crack oporowo), ale stworzenie nowych szlaków, a to kwestia czasu i podejmowania słusznych działań, a nie faszerowania się chemią. Głównie do serotoniny prędzej się to robi, bo ona się znacznie dłużej regeneruje i są ciekawe preparaty, np. 5-htp.
Wiem, że jak nie mam przy sobie moich używek (a przede mną teraz kilka tego typu dni) : jest mi po prostu smutno i nic mi nie daje radości...
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
"Rutyna to rzecz zgubna "
I tak, może powodować depresję
Kiedys po takim skoku 2 tygodnie nie mialem ochoty brac narkotykow.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.