Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
Długo nie brałam DXM, ostatnio wzięłam, tyle że byłam już na MXE (a w sumie też w ciągu na innych rzeczach od dwóch miesięcy), no i miałam strasznego bad tripa, bardzo silnego po 15 tabletkach. To było dwa tygodnie temu, następnego dnia wzięłam alfa methyl mephedrone (bardzo mało), no i się już pogorszyło. Nadal czuję się tak po prostu dziwnie, nie czuję się sobą, czasem mam jakieś stany lękowe, no i depersonalizację. Znowu momentami jest normalnie, kilka razy brałam kodeinę i czułam się w miarę dobrze, potem te stany wracały. Już sama nie umiem ocenić czy czuję się dobrze czy nie, na pewno już nigdy w życiu nic nie wezmę. Tylko kiedy to wróci do normy? Miesiąc? Jakoś mam się dobrze nastawiać? Już nie wiem, co robić... Czy się do tego przyzwyczaić, czy co?
  • 652 / 3 / 0
Sama piszesz, że byłaś w ciągu na różnych rzeczach. A miesiąc przerwy od wszystkiego to nie jest zły pomysł w tej sytuacji.
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 13 / / 0
Nie będę brała już nigdy. Chciałabym tylko, żeby ten stan minął. Mam nadzieję, że nic takiego nie zostaje na stałe? :\
  • 1472 / 26 / 0
arturc1 pisze:
Wyjście z domu na ciężkiej zwale deksowej i "nieogarnianie" pośród ludu to skuteczna metoda wywołania paranoicznych wkręt.
Fakt po dexie jest nieogar, ale dexa biorę w busach ,pociągach gdzie dużo ludzi i rzadko mam wkręty ,że ludzie na mnie patrzą a jak są to nieprzejmuje się nimi bo dex jest bezuczuciuwy

może wyższe dawki nie za dobrze by było zarzucać przy trzezwych znajomych ,cięzko by było gadać itd ale nie widze przeszkód w miejscu publicznym :-)
  • 652 / 3 / 0
@Miggy
Jak nie minie po miesiącu, wybierz się do psychiatry.

@Emce
Mnie bardziej chodziło o dzień po tripie, bo podczas fazy to wiadomo - pełna wyjebka :)
  • 1472 / 26 / 0
Dzień po tripie ,jest tak trochę dziwnie ale dex nie ma zjazdu jest stabilnie :-)

Tak ogólnie jaka może być paleta wkrętek i paranoi na dexie moim zdaniem

-przez problem z poruszaniem,coś mi się stało z reką z nogą
-zagubienie w czasie i dezorientacja ,która jest godzina ,wsiadłem w zły bus jadę kilkaset km w drugą stronę
-wyjście z własnego ciała,rozdwojenie jazni może być irytujące to uczucie

ale pamiętajmy ,że dex jest bezuczuciowy i te wkrętki wyżej wymienione możemy odebrać pozytywnie :-)

jakich wkrętek nie powinno być w porównaniu do innych rzeczy

-śledzi nas policja,dziewczyna,rodzina itd oni wszystko to wiedzą
-dzwonienie po karetke ,zagrożenie dla naszego życia
-przypomnienie traumatycznych sytuacji z życia ,smutne przemyślenia
  • 231 / 2 / 0
Nie powinno być a są:) Szczególnie to 2 i 3 miałem przynajmniej raz.

dex nie ma zejscia?:) To my chyba coś innego jedliśmy. Chyba, że to była ironia, a ja jej nie wyczułem.
  • 43 / / 0
@MrElenthar
Jemu chodziło prawdopodobnie o takie typowe zejście, którego bądź co bądź dex nie ma. Nie wiem jak tobie, ale zejście kojarzy mi się z ch*jowym stanem, gdy faza schodzi, a tutaj po fazie jesteśmy wypełnieni szczęściem. Chyba, że teraz to ja coś innego jadłem :D
Uwaga! Użytkownik Damian2054 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 652 / 3 / 0
No na pewno nie chodziło mi o "zejście" a la stymulanty. Mocna dexowa zwała to unikatowe zjawisko przyrodnicze.

A wkręty miałem z gatunku:
"Jakim cudem oni nie widzą, że jestem taki porobiony"

DXM raczej nie wywołuje za to manii prześladowczej, jak u tego pana w artykule poniżej.
http://natemat.pl/61977,tomasz-lis-pyta ... -tak-drogo
Kordon ludzi w czarnych garniturach zawsze towarzyszy prezesowi, pilnowana jest też żoliborska willa prezesa. Partia wynajęła nawet drugą połowę bliźniaka, w którym mieszka Kaczyński – teoretycznie po to, by stworzyć tam izbę pamięci Lecha Kaczyńskiego. Póki co jednak izby nie widać, a według plotek wynajęcie domu ma służyć właśnie polepszeniu ochrony – dzięki temu prezes nie ma sąsiadów, których trzeba by pewnie dodatkowo pilnować. Kaczyńskim, w porywach, zajmuje się nawet do dwudziestu ochroniarzy.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2013 przez arturc1, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...