Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1324 / 268 / 0
@dyntek
efekt odstawienia/zmniejszenia dawek leku
jeden ssri drugiemu nierowny
wybierz najlepszy (albo żodyn) i czekaj az poprzedni zejdzie i nie ruszaj
Spoiler:
  • 3486 / 739 / 9
Nie wiem czy chodzi tutaj może o to. Ja często odczuwałem takie coś po marihuanie na początkowych jazdach, i często po LSD, albo grzybach, albo po jakichś mocnych psychodelikach, i często towarzyszył temu napad śmiechu, śmiechawa tak zwana. Czułem się tak jakby dwie blaszki z prawej i lewej z tyłu głowy o kształcie wkładek do butów mnie uciskały na potylicy. Uczucie jakbym dostał skurczu w tym miejscu na głowie, ja często nazywałem to "zakwasami mózgowymi".
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 30 / / 0
U mnie to uczucie „ołowianego beretu” pojawiało się głównie przy zmianach dawek albo po kilku dniach stresu i niewyspania. To raczej tępy ucisk niż ból, jak za ciasna czapka na potylicy. Z doświadczenia: im mniej kombinowania i fiksowania się na tym, tym szybciej puszcza.
  • 72 / 4 / 0
Taki ucisk może być spowodowany wysokim ciśnieniem tętniczym, warto sobie zmierzyć i zanim się weźmie coś na jego zbicie wypić min. 1,5 l wody. Pomocny też będzie spokojny, wyrównany oddech na którym się można skupić, jeśli nie minie wtedy warto skonsultować się z lekarzem lub pomyśleć o farmakologii.
  • 1444 / 375 / 13
ja miałem coś podobnego jak waliłem wodospada z 5L butli i 2 tłoków jakiegoś ultra hazea
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 72 / 4 / 0
Ano nic dziwnego, dym powoduje niedotlenienie mózgu i też może powodować taki właśnie ucisk.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.