Ktoś się zajmował uprawą mięty? Już moja druga sadzonka umiera powoli. Nie trzymam na słońcu, podlewam umiarkowanie. Obie były kupione w biedrze. Może gdzieś indziej kupic?
Mi mięta zawsze dobrze rosła (i w doniczkach i w ziemi na dworze) problemem zawsze były robale które po jakimś czasie się pojawiały. Ilości ich były tak masakryczne że walka z nimi to jak odpieranie inwazji Chińczyków przez mieszkańców Islandii. Nie zżerały liści ani łodyg tylko je wysysały z soków i w ciągu paru dni wszystko więdnie.
Nie wiem czy to kędziorek czy co za zwierz raz się to przeniosło z mięty na pomidory ale tam już wytrułem;)
Advisor pisze:Advisor: każdy giet to jeden grzech, np. :" tu masz za kontrolę przepływu informacji ruska szmato"
Advisor:"tutaj za nie udzielenie pomocy marynarzom na Kursku"
Advisor:"tu za bycie nacjonalistą"
Sam posiadam własną mięte, i smak jest o niebo lepszy, a działanie - mimo, że to mięta - dość zauważalne. Uspokojnie, pogoda ducha i świetnie nadaje się do spania wieczorem.
Chociaż rano, herbatka z mięty też jest świetna.
Dodatkowo zauważyłem, że mięta świetnie "podbija" działanie DXM - może nie tyle co potęguje doznania, co po prostu nadaje temu taki spokojniejszy i bardziej emocjonalny ton. Przynajmniej ja to zauważyłem wielokrotnie, lecz równie dobrze może to być placebo, jednakże dla mnie ma to ciekawe znaczenie i działanie.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.