Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
nie jestem pewny, ale chyba Bashar powedział kiedyścoś jakoś w takim sensie: "jeśli uwierzysz w świat bez wojen, to zostaniesz automatycznie przeniesiony do rzeczywistości w której wojen nie ma(...) ".

tak sobie właśnie pomyślałem, że skoro wszystko jest nieskonczone, to autentycznie to "wszystko" już istnieć musi. Teraz, jeśli już wszystko istnieje to my kierując się wyborem wskakujemy w odpowiedni prąd i czerpiemy z tego doświadczenia, dostarczająć inspiracji twórcy do dalszego jego tworzenia.

nie wiem czy to czytelne. Nie chce powielać wypowiedzi poprzednika, ale generalnie chodziło mi o niemal to samo.

generalnie najbardziej musze sie przyczepić do słowa "obcy" ... to nie są turyści :D my jesteśmy bardziej obcy w swej dzisiejszej telewizyjnej egzystencji :wall: od bytów, które spotykamy i z którymi sie kontaktować możemy. Bez psychodelików też.
Uwaga! Użytkownik przeto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 640 / 7 / 0
Mi się to cały czas przytrafia i tak wyobrażam sobie koniec:Odlece w jakimś stattku kosmicznym i tyle mnie będzięcie widzieć.UFO mnie porwie.Do krainy wiecznych snów. :nolove:
Bo nam trzeba budować piramidy.
Ostatnio zmieniony 12 października 2011 przez sieka, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 2785 / 57 / 0
Skąd masz pewność, że ci którzy tu przylecą będą tymi za kogo się podają i nie jesteś wykorzystywany dla ich własnych głęboko ukrytych celów?
  • 3490 / 58 / 0
przeto pisze:
tak sobie właśnie pomyślałem, że skoro wszystko jest nieskonczone, to autentycznie to "wszystko" już istnieć musi. Teraz, jeśli już wszystko istnieje to my kierując się wyborem wskakujemy w odpowiedni prąd i czerpiemy z tego doświadczenia, dostarczająć inspiracji twórcy do dalszego jego tworzenia.
.
Jeśli wszystko istnieje to nie zachodzi proces stwarzania ani nie ma z punktu widzenia asbolutnego żadnego stworzyciela.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 22 / / 0
@Kurwik: wiem to brzmi jak abstrakcja :)próbuje tutaj zrozumieć słowo "nieskończoność". "Wszystko" jak dla mnie, może być nieskończone. z tym, że istnieje tylko na "tę chwilę". Podlega procesom twórczym i zmienia się.
Stwórca, no właśnie, jeżeli nieskonczoność, to brak "najwyższego" hehe ciekawe. To jak to jest świat skończony, czy nieskończony?

scalono - surveilled
Skąd masz pewność, że ci którzy tu przylecą będą tymi za kogo się podają i nie jesteś wykorzystywany dla ich własnych głęboko ukrytych celów?
no nie ma, to pewnie zależy od "mocy", umiejętności :D co czujesz, co postrzegasz, jak daleko jesteś w "rozwoju duchowym" ?. Pewnie mistrz medytacji, potrafiący zachować czysty spokój, nawet gdy się niespodziewanie zesra w zatłoczonym autobusie, choć miał być cichy bączek. Tak, taki człowiek ma większe szanse zorientować się na tym polu. ;) wiedzieć z czym ma doczynienia

myślę, że przydatne są narzędzia:
Niektórzy widzą fizycznie aurę, hmm podobno. Podobno również można w ciągu kilku tygodni, nauczyć się ją postrzegać, naturalna umiejętność. Czy wielu, w związku z tym spróbowało?
Bioenergioterapia? Eft, Bsm. Tantra, tai-chi, śpiew, spontaniczny taniec.
Może postrzeganie i jakby włądanie energią, jest tu kluczem, aby bezpiecznie się można było rozeznać.
Strojenie własnej częstotliwości wibracji?

im więcej pracy, tym więcej kołaczy. więcej świadomości, rosną możliwości. :)
Uwaga! Użytkownik przeto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6261 / 448 / 12
przeto pisze:
więcej świadomości, rosną możliwości. :)
Bardzo, bardzo mądre stwierdzenie.
„hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz”

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 3490 / 58 / 0
przeto pisze:
@Kurwik: wiem to brzmi jak abstrakcja :)próbuje tutaj zrozumieć słowo "nieskończoność". "Wszystko" jak dla mnie, może być nieskończone. z tym, że istnieje tylko na "tę chwilę". Podlega procesom twórczym i zmienia się.
Stwórca, no właśnie, jeżeli nieskonczoność, to brak "najwyższego" hehe ciekawe. To jak to jest świat skończony, czy nieskończony?

W "na tą chwilę" ulokowana jest cała Twoja percepcja ale nie jest to całość. Robisz różne rzeczy, a one przynoszą skutki. Czasem od razu, upuszczasz piłkę i piłka się odbija. Czasem nie od razu. To tak zwana karma. Wszystko co kiedykolwiek wprawiłeś w ruch zadzieje się kiedy tylko pojawią się do tego odpowiednie warunki, jak w tej zabawce z różnymi drewnianymi klockami i różnymi otworkami. To co teraz widzisz, czujesz i tak dalej to wszystko ukształtowało się pod wpływem przeszłych czynów.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 663 / 13 / 0
przeto pisze:
To jak to jest świat skończony, czy nieskończony?
Kiedyś jakiś filozof rzekł: "Jeżeli przesunę swoją laskę po za granicę wszechświata, to granica ta powiększy się."
Tak więc jest nieskończony. W tej nieskończoności zaś mogą zawierać się różne końce i początki.
Widzenie aury to nic innego jak leciutkie przesunięcie percepcji wzroku, w którąś stronę, kwestia treningu. Fizyka mówi, że ludzie postrzegają jedynie 0,005% zakresu fali znanego nam pola elektromagnetycznego, tak więc można powiedzieć, że jesteśmy wizualnie ślepi.
Uwaga! Użytkownik 78tgyvrhsbn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 253 / 3 / 0
Tryptaminku, mógłbyś opowiedzieć nieco więcej na temat swoich obserwacji UFO na niebie?
Uwaga! Użytkownik Vincent Vega jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / / 0
@Kurwik: zgadzam się w 100 proc.
Zawsze widzisz tylko część fraktala.

Proszę o nie cytowanie w całości postów znajdujących się na tej samej stronie wątku. - surveilled
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.