Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3854 / 316 / 0
Jakbym był konformistą to uznałbym nawet, że pojęcie ŻUL jest wyżej w rangach społecznych od pojęcia ĆPUN ;)
Nie można tego tak porównywać. Pod pojęciem ćpun, może kryć się znacznie więcej substancji niż pod żulem. W ogóle pojęcie ćpun jest nieprecyzyjne. Może on być uzależniony od wielu różnorakich substancji, także może on być (przykładowo): kodeinistą, amfetaministą, benzodiazepinopożeraczem.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 294 / 5 / 0
Chaotka pisze:
Spójrzcie: Taka marihuana tak właściwie nie ma nic wspólnego z helem, np. hindusom kojarzyła się z rytualną roślinką.
Natomiast wielu europejczyków paląc trawkę czy biorąc Acodin, słyszy od otoczenia słowo "ćpun"(...)
haha, ale zręcznie z maryhujany i hindusów przeskoczyłaś do kaszlodynu :-D
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 205 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: elioot »
Pod pojęciem ćpun bo jesteś zwykłym skurwolem bez opamietania na usprawiedliwienie.
Skurwysyn.
  • 297 / 2 / 0
Pod pojęciem ćpun bo jesteś zwykłym skurwolem bez opamietania na usprawiedliwienie.
he?
nie bądźmy typowi bo jeszcze ktoś weźmie z nas przykład.
NeuronowyJeździec
Muchomor! Czy już wszyyystkiee maAAaaszz?! Zdążymy ocalić świat! muchomor!
Taaaak, przyjaciel Twój! Ramie w ramie w wielki bóóóój.MUCHOMOR!
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gouda »
bzdaddict pisze:
Gouda, właśnie takich jak ty trzeba dyskryminować.

Chaotko, wydaje mi się, że większość ludzi zaczyna ćpać, bo ten proces degeneracji się u nich zaczął, albo ze smutku czy samotności tylko wtedy nie mówią o tym nikomu - nikt nie wyzywa od ćpunów.
Jak sięgnąłem po kodeinę już się staczałem - nie stoczyłem się bo sięgnąłem po narkotyk, tylko sięgnąłem po narkotyk bo się stoczyłem.
Przez skojarzenia nikt degeneratem nie zostaje, jeżeli już to przez uzależnienie, część chce przestać brać ale im nie wychodzi, a część nie chce przestać, bo wie jak będzie na trzeźwo - dlatego trzymam się klonów, odstawienie tego nie jest ekstremalnie trudne, "jazda" też nie jest jakaś super fajna, ale wiem jak jest na trzeźwo, nie chcę żeby tak było a żadna inna substancja nie likwiduje tych przykrych dolegliwości.
Dlatego bardzo łatwo uwierzyć mi w to, że jeżeli ktoś ma jeszcze gorszą sytuację niż ja to woli zostać przy kodeinie/morfinie/helu niż odstawić i męczyć się na sucho.
i tak jej nie wyruchasz lamusie( nawet jeśli ona istnieje).
Uwaga! Użytkownik Gouda jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 886 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: tinos »
Skurwol pisze:
jak dla mnie amfetamina stoi na równi z komandosem

%-D
chyba dobrego włada nie jadłeś także daruj sobie takie komentarze ;)
Uwaga! Użytkownik tinos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 193 / 6 / 0
tinos pisze:
chyba dobrego włada nie jadłeś także daruj sobie takie komentarze ;)
Też uważam, że tanie wina są na równym poziomie ze spidem. Z tym że z mojej strony jest to komplement.

Uwielbiam i to i to %-D
Universal truth is not measured in mass appeal
  • 3854 / 316 / 0
Rzekłbym, że feta stoi poniżej komandosa.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 368 / 10 / 0
W Polsce narkoman to gorzej niż menel, narkoman to brudny, obdarty, zahiviony osobnik ze strzykawką (albo foliowym workiem z butaprenem) w ręku którego najlepiej gdzieś zamknąć albo jeszcze lepiej rozstrzelać. Ten stereotyp ma się całkiem dobrze w naszym społeczeństwie, dziwicie się że Kowalski na słowo narkoman reaguje odrazą, strachem i gniewem. Czysta amfetamina nie jest zła. Tanie wino to jest dopiero syf, spiryt rules.
I była tam też trzecia grupa więźniów. Ci patrzyli się na ciebie. Patrzyli się na ciebie jakby nie tylko chcieli wciągnąć cię do swojej celi i zrobić z tobą rzeczy patrzyli jakby chcieli zjeść i wysrać twoją duszę jakbyś był niczym.
  • 386 / 2 / 0
A ja nie trawię hierarchizacji, dzielenia na lepsze i gorsze. Są po proste substancje zdrowe i mniej zdrowe, ale ludzie żywiący się tymi mniej zdrowymi również są wartościowi :)
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.