Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 992 / 25 / 0
No właśnie, tyle że to nie jest subtelne. Po prostu nie wiesz kiedy działa, ale faktycznie jesteś bardziej pobudzony umysłowo. To prawie tak jak czasami wyjebiecie połówkę na dwóch i mówicie że nie macie bomby ;) Niby słabo ale pijany jesteś.
  • 594 / 36 / 0
z obecnie dostępnych (i legalnych) aktywizatorów dobre są:
-Adrafinil
-fenylopiracetam
-hydrafinil
-fenyloetyloamina+hordenina
-kofeina
-izopropylfenidat (rc)
-4-fluoro-metylofenidat (rc)
-dimetylofenidat (rc)
  • 501 / 7 / 0
@up dzięki za posta, zainteresowały mnie te pozycje:

-izopropylfenidat (RC)
-4-fluoro-metylofenidat (RC)
-dimetylofenidat (RC)

Czym te trzy substancje różnią się między sobą jeżeli chodzi o działanie?

Jak te substancje wypadają w odniesieniu do "tradycyjnego" metylofenidatu?
  • 594 / 36 / 0
z tego co czytałem to przede wszystkim działają krócej od zwykłego metylofenidatu.
4f-MPH jest około 2 razy mocniejszy od MPH
izopropylofenidat jest słabszy od MPH i EPH
a 4m-MPH ma podobną moc i działanie do MPH
jest jeszcze propylofenidat, najsłabszy ze wszystkich
mam nadzieje że pomogłem :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.