Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 51 / 1 / 0
...i medytacja.
  • 3490 / 56 / 0
I zdrową dietę.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 166 / 3 / 0
wlasnie, dieta jest cholernie wazna - i dbanie o mikroflore jelitowa takze, zeby wszystko sie wchlanialo. sprawdzie czy nie macie przerostu grzybow, bo one bardzo blokuja przemiane materii w jelitach.
  • 406 / 3 / 0
elioot pisze:
Zjebałem sobie "troszeczkę" mózg i pamięć krótkotrwała często szwankuje, co polecacie na poprawę, a jest mi ona bardzo potrzeba, w pracy. :motz:
Polecam l-tyrozynę lub acetylo-l-karnitynę jeśli chodzi o suplementy oraz różne zdrowe roślinki: gotu kola, ginko biloba, gurana, yerba mate, żeń szeń syberyjski itd. Dobrze wpływają na pracę całego organizmu a szczególnie systemu nerwowego oraz wspomagają wydalanie toksyn. Popatrz w Magicznym Ogrodzie lub Szaman Shopie, mają spory wybór takich zielsk. Polecam je w naturalnej formie ponieważ widzisz co dostajesz, a jakoś nie mam przekonania do aptecznych suplementów z ekstraktów. Może to tylko moja schiza i są ok, ale do tabletki czy kapsułki można wrzucić wszystko a marketingowe opisy na opakowaniach traktuję z dystansem. Poza tym roślinki mają fajny, szamański klimat :-) Zadbaj też o dobry poziom witamin i mikroelementów, szczególnie wit. z grupy B, E, C oraz magnezu, potasu, żelaza. Najlepsze są mikroelementy w formie chelatów - wysoko przyswajalne dla organizmu. Kup sobie konkretny zestaw witamin np. ten http://www.bcaa.pl/odzywki_olimp/vita_m ... _1040.html Bardzo dobre jeśli chodzi o dojście do siebie na dzień po chlaniu czy dragach, ale też do szybkiej regeneracji organizmu przemęczonego ciężką pracą i stresem. No i mają fajne wejście :cool: Tylko nie stosuj ich zbyt długo, a jeśli chcesz codziennie to po opakowaniu zrób miech przerwy - popatrz na końskie dawki :-) Minerały weź dodatkowo jakieś inne bo dołączone do tych witaminek mają zmniejszone ilości i jest ich tylko kilka. Żeby przybliżyć ci ich działanie to powiem, że u mnie bardzo skutecznie stawiają na nogi po np. 3 dniach fecenia i niedosypiania. Mam nadzieję, że te rady pomogą ci odzyskać dobrą formę. Pozdrawiam.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 66 / 1 / 0
duzo spie ogolnie , staram sie czytac sporo obojetnie co to jest oby sensowne bylo. Do tego duzo ruchu(cwiczeń przeroznych pompki silownia itp) i wiadomo jakas zdrowa szama z odjeciem mięsnych produktów. Pić herbate, najepiej zieloną, omijać kawe i energydrinky.
I to mysle ze daje jakis efekt dopingu dla mózgu.
znow sam chodziłem tu po parku - sam - pare browarków,spacer,walkman, bębny - DALEKO OD POPART'U...
  • 3490 / 56 / 0
Działa z miejsca. 20 minut przed nauką zarzuć naraz 5 gram, efekt murowany. Piracetam działa dobrze przyjmowany doraźnie w dużych dawkach, jego regularne branie w mniejszych ma sens jeśli chcesz permanentnie podnieść wydajność funkcjonowania mózgu.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 397 / / 0
A jak przy 2.5g będzie działać?
Macki, wiem doskonale, ale chodzi mi o to, żeby jak najwięcej materiału przyswoić :-)
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 2497 / 49 / 0
Twoj mozg bedzie lepiej pracowac. Nie bedziesz mial wizualizacji ani euforii, to nie narkotyk. Troche latwiej bedzie ci sie kupic i ciezej zasnac. Ciezko wyczuc co konkretnie jest zasluga piracetamu, co placebo, a co wysilku intelektualnego.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 56 / 0
Dlatego mówię, żeby zajebać 5 gram. Wtedy jest to tak mocny efekt, że o placebo nie ma mowy, po prostu czuć ten "umysł na czubku strzały", pełna jednopunktowa koncentracja, DUŻO CZYTAM, ODŚWIEŻAM UMYSŁ I BĘDĘ KURWA JAK BRZYTWA!

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 3490 / 56 / 0
Na podstawie prób i błędów, opisów z erowida i rozeznania w działaniu swojego organizmu. Dla większości ludzi dawka 5 gram jest wystarczającą, żeby poczuć to dość wyraźnie i mieć mocnego umysłowego buffa.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Zablokowany
Newsy
Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.