Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 297 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mules »
Co kto lubi w sumie i jakie kto ma jazdy. W sumie to wiedziałem, że ten temat dojdzie do takiego punktu. Cóż mi nie podchodzą klimaty typu Depeche Mode i inne takie, wiec watpie, zebym mogl przy nich dobrze czuc sie na kodzie.
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Mules pisze:
Co kto lubi w sumie i jakie kto ma jazdy.
Ej no wiadomo :-)
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 2013 / 84 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
Ja to nie wiem czemu ale na kodzie lubie słuchać - Speedcore'u, grunge'u, terror rave'u ew. Hardcore też ale troche za wolny jest.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
p4g4y0zzz(X) pisze:
Ja to nie wiem czemu ale na kodzie lubie słuchać - Speedcore'u, grunge'u, terror rave'u ew. Hardcore też ale troche za wolny jest.
ciekawe czego słuchasz na metkacie
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 3205 / 388 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Nightmare on Wax - Les Nuits http://pl.youtube.com/watch?v=WNYxh_w6_kk

Normalnie nieczęsto tego słucham ale na kodzie bardzo mi pasuje Lisa Gerrard szczególnie to co poniżej:

http://pl.youtube.com/watch?v=GfNamZmzP ... re=related

http://pl.youtube.com/watch?v=ZKoa3OJsDNY
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
p4g4y0zzz(X):

jacok:
Hahaha. Od razu skojarzyłem sobie kawałek z Mad Balla z tym najlepszym wejściem, że robi się cicho, stopa zaczyna coraz szybciej i głośniej uderzać i jest wrzask MAD BALL!!!! To raczej mogłoby być na wejście :-p

Ale niezależnie od gustów, da się chyba określić ogólnie, jaki typ dźwięków podchodzi pod kodeinę i to będzie spokojniejsza, bardziej nastrojowa muzyka - pozwala skupić się na jej działaniu i dokładniej je przeżyć. To tak jak nigdy nigdzie nie wychodziłem po kodeinie, bo ten stan by się nieco zgubił, w domu na spokojnie mocniej się go odczuwa.

A DM nieprzypadkiem się tutaj przewija. I euforia, i nostalgia, energetyczne, ale w granicach, nastrojowe, ale bez smętnych smętów, wypełnia kodeinę wzniosłymi emocjami, nie zaniedbując ogólnie entuzjastycznego piknikowego humoru. Opiatowy soundtrack jak dla mnie i nie tylko :heart: .
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2013 / 84 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
Dupstepy też są dobre na kode. Ostatnio na kodzie taki kawałek mi podszedł: Volfoniq - Heroina Dub. Dobrze oddaje klimat po opiatach ;] Tylko zazwyczaj dubstepy są za bardzo spokojne, czasami nawet strasznie spokojne.
jacok:
Nie opracowano narazie takiej muzyki ale moi audiolodzy nad tym pracują. A tak wogóle to jakoś na metkacie nigdy nie mam ochoty sluchac muzyki. Wole spokój i cisze jakoś.
Ostatnio zmieniony 23 października 2008 przez p4g4y0zzz(X), łącznie zmieniany 1 raz.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: splash123 »
  • 297 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mules »
http://www.youtube.com/watch?v=WdPfPOpgITw
Jakby ktoś załapał rozkimny teologiczne :]
  • 99 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kurzowy »
Bohren & der Club of Gore
dwie dziurki w nosie i skończyłosie
ODPOWIEDZ
Newsy
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.