Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Z wieczora pamiętam jedynie pobudki. Budzę się na przykład w jakiejś piwnicy, w której ćpaliśmy - kumpel krzyczy "spierdalamy", jakieś wrzaski, o co kurwa chodzi, w którą stronę? Nie pamiętam jak tu przyszedłem. Kolejny obrazek - parking pod blokiem i staza z ładowarki. Potem akademik. Tam przez jakiś czas było lepiej. A potem znów. Budzę się przed kompem - o chyba włączyłem [h]. Budzę się znowu, współlokator mi mówi, żebym się lepiej położył. Budzę się na korytarzu - mam w ręce fajkę. Znowu budzę się przy kompie, jakaś gadaka o upadku (nie wiem czy ogólnie, czy się wyjebałem). Budzę się jak wraca drugi współlokator. Idę spać, droga do łóżka jest poprzedzona niezliczoną ilością pobudek. Następnego dnia strzał i na egzamin. Egzaminatorka mnie budzi, pyta czy jestem gotowy. Jasne, czuję się zajebiście! Ustny angielski na 100%, hehe. Powrót do domu i strzał w nagrodę. Ziomek udaje, że nie widzi. I wszystko jest po staremu.
Hurra, diese Welt geht unter
Jezeli by ktos zaserwowal sobie wlasnie zamiast wysokomorfinowcow- ten popularny- o ile sie nie myle wschodni mak?
Napewno cos negatywnego sie moze stac, ale co?
I duzo potrzeba by sie nie wiem otrucz czy cos?
Jezeli BY KOMUS razem z wysokomorfinowcami wpadlo pare wschdnich to tez klapa?
Od jutra rzucam.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.