Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
drag pisze:
ALC (acetylo-l-karnityna), absytencja od narkotyków, troszkę kofeiny, Mg/Zn i jazda.

Z naciskiem na absynencję, zwłaszcza od palenia MJ czy wpierdalania benzo.
drag ale czuć że to pomaga czy to taki troche pic na wode ala lecytyna czy biloba? próbowałes piracetamu? lepszy gorszy? gdzie kupujesz to ALC ile kasy kosztowała by miesięczna suplementacja tym srodkiem
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 269 / 0
60zł kosztuje z Olimpu opakowanie 60 kaps. x 350mg. Zależy czy będziesz chciał jeść 1 czy 2 kaps.
Jak dla mnie to pomaga. Piłeś kiedyś speed8? Jeśli tak i pobudziło Cię w inny sposób niż kawa, to właśnie zasługa ALC/DLPA. Bo przecież nie wyciągu z yerba mate.
ALC to po prostu l-karnityna z wprowadzoną grupą acetylową, żeby przekroczyła barierę krew-mózg.

http://www.sfd.pl/ALC-artykuł-t128276.html

Właśnie piracetamu nie próbowałem, lekarz nie chciał mi przepisać bo mówił że to dla staruszków. ;)
Największy przegryw na forum
  • 186 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: chem1st »
tutaj można kupic taniej alc http://testosterone.pl/zdrowie-i-witaln ... c-60-kapsl btw Polecam ksiązke Zadbaj o swój mózg dr Daniela Amena, który opisuje jak za pomocą diety oraz cwiczen polepszyć działanie swojego mózgu, szczególnie przyda sie to nam, cpunom którym zalezy na sprawności intelektualnej ;)
  • 3251 / 358 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
A nie pomogły wam te suplementy (ALC jest spoko - polecam) w rozkminieniu jak wkleic linka zeby bylo dobrze?

Najpierw sprubujcie wysilic te łepetyny, zrobienie linka tak żeby nie trzeba było robić kopiuj>wklej to kwestia 2 kliknięć. Pozdro
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
kodeX pisze:
[...] kwasem asparaginowym ktory jest zrodlem aspartamu (substancji konserwujacej dodawanej do niektorych produktow) .
To nie konserwant, tylko słodzik we wszelkich produktach bez cukru i typu light. Świństwo straszne.
NiezdrowyAntoś pisze:
wyluzuj z tym piracetamem, w ktoryms ostatnich "Przekrojow" byl artykul na temat kolesia ktory to bral dosc dlugo do nauki, teraz sie caly telepie, przerwal nauke a z koncentracja nad czyms czy przeczytaniem ksiazki ma wielkie problemy...
Pewnie brał za duże dawki i za długo. Wydaje mu się, że bez tego nie da rady.
Dlatego ja biorę mniejsze, działające dawki i robię od czasu do czasu przerwę, żeby się przekonać, że piracetam pomaga mi odbudować mózg, a nie pomaga w nauce "na chwilę" jak feta.
Black Lotus pisze:
bierzesz Nootropil 1200-0-1200.
Dlaczego przyjmujesz w ten sposób, a nie 1200-1200-0?
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 207 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodeX »
wyluzuj z tym piracetamem, w ktoryms ostatnich "Przekrojow" byl artykul na temat kolesia ktory to bral dosc dlugo do nauki, teraz sie caly telepie, przerwal nauke a z koncentracja nad czyms czy przeczytaniem ksiazki ma wielkie problemy...
Hehe mogl w tym samym czasie zjesc za duzo grzybow ,zawiesil sie na jakis okres i nikt o tym nic ni wie tylko oczywiscie albo rodzina wie ze zazywa tylko preparat bo to niedorzeczne aby ich synek jadl narkotyki ;) albo sam zrzucil wine na lek zeby sie wyprzec . hm czyz nie w taki sposob powstaja absurdalne mity o niektorych efektach ubocznych 1/1000 ? : ) a brukowce chapia kazda afere jak glodny cygan orzeszki .

To nie konserwant, tylko słodzik we wszelkich produktach bez cukru i typu light. Świństwo straszne
teoretycznie tak ; ) , pozatym producent coca-cola Company robiac zyski z pepsi light dla m.in. wiekszej polowy otylego spoleczenstwa w USA nie ujawni wspanialego dzialania aspartamu o wiele gorszego niz inne konserwanty dodawane do napojow ; )
  • 3251 / 358 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
kodeX pisze:
coca-cola Company robiac zyski z pepsi light
No to tak jak papiez na jehowych, albo ferrari na mclarenie, a wszystko za łeb trzymają Sauron i Lord Vader. Wkurwiaja mnie te ich galaktyczno-magiczne intrygi, łobuzy.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1736 / 18 / 0
Sie ma sie gra sie nie ma to Siema

Stosował ktoś z Was Hawaiian Baby Woodrose – Argyreia nervosa w celu poprawy pamięci?
Jeśli tak to jakie efekty? Jakie dawki? Jak długo zażywane i czy regularnie? Po jakim czasie czuć było różnicę? Jakieś efekty uboczne podczas używania? Skutki odstawienia i po jakim czasie wystąpiły?

Jeśli ktoś dysponuje jakąś konkretną wiedzą teoretyczną lub wiem gdzie można takowa znaleźć to również będę wdzieczny za wszelkie info.

Pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
nie mogę teraz tego znaleźć ale gdzieś czytałem, że 1/3 HBWR / 10 szt. ipomoei na dzień bardzo pomaga na jasność myślenia i kojarzenie, brak efektów ubocznych/odstawienia.

do nauki polecam nalewkę z ginko, żeń-szeń, lecytynę, bacopę, gotu kola, ashwagandę, dziurawiec imho też pomaga.

szałwia lekarska jest inhibitorem acetylocholinosterazy, jeszcze nie testowałem ale zapowiada się obiecująco :-D
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Mam pytanie do kogoś obeznanego w temacie np pana oxana

Mógłbym mieć dostęp do leku Cogiton10 (donepezili hydrochlorium)
Bardzo kusi mnie aby przetestować ten preparat i jego właściwości w poprawianiu funkcji poznawczych. Z drugiej strony wydaje mi się ze jest to lek cięższego kalibru niż jakieś alc, piracetamy, lecytyny i inne. Nie wiem na ile bezpieczny jest ten preparat, nie chciałbym jednak zrobić jakiejś krzywdy...

w każdym bądź razie moje opakowanie donepenzilu ma termin ważności do 04,2011 jeśli już kiedyś postanowię go spróbować to tylko wtedy jak odstawie wszystkie inne używki i leki. Póki co niech sobie czeka i leży na samym dnie mojej aptecznej szufladki.

wikipedia na ten temat mówi coś takiego
http://pl.wikipedia.org/wiki/Donepezil

i coś jeszcze na ten temat
http://www.luskiewnik.strefa.pl/psychos ... ia/p50.htm

a tutaj piękna ulotka z masą informacji
http://leki-informacje.pl/indeks,show,0 ... icept.html
Ostatnio zmieniony 01 marca 2009 przez ksionc, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.