idn pisze: braunik na horyzoncie znów majaczy.
Kontakty pourywane, dilów z dobrym towarem pozamykali i wkurwia mnie towarzystwo ćpunów-heleniarzy. Ewentualnie na wiosnę opium własnej roboty ;)
Bo tylko opiaty to PRAWDZIWE DOBRO (kodeina, morfina). Syntetyki niech spierdalają (heroina, tramadol).
To jest tylko moje skromne zdanie, misie
To za wikipedią (której nie można do końca wierzyć:
It is reported that in France, 95% of the consumption of Néo-codion cough preparation, containing codeine, can be attributed to non-medical use.
W sumie nigdy nie zastanawiałem sie nad tym, ale rzeczywiscie chyba tak jest:)
1,5g kody/d
2g tramca/d
Generalnie najczęściej 2x dziennie po 450, albo raz 600 a raz 300, różnie to bywa. A tramca to piję na raz z butli. Czyli generalnie średnio powinno wyjść 5-6g kody na tydzień.
opiate warrior pisze:idn pisze: braunik na horyzoncie znów majaczy.
Kontakty pourywane, dilów z dobrym towarem pozamykali i wkurwia mnie towarzystwo ćpunów-heleniarzy. Ewentualnie na wiosnę opium własnej roboty ;)
Bo tylko opiaty to PRAWDZIWE DOBRO (kodeina, morfina). Syntetyki niech spierdalają (heroina, tramadol).
To jest tylko moje skromne zdanie, misie ]
Czy potrzeba komentarza? Podpisuję się pod postem idn. Strasznie Ci skoczyłe dawki, codeine...
Hurra, diese Welt geht unter
[img]Zdjęcie060.jpg[/img]
Moje posty są fikcja i wytworem mojej wyobraźni.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.