Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 3 / 0
Hehehe, może jeszcze herbata w formie tabaki? :D

Czemu wy chcecie wszystko palić? Herbata służy do zaparzania i picia. Koniec i kropka :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 25 / / 0
pindyjski pisze:
Hehehe, może jeszcze herbata w formie tabaki? :D

Czemu wy chcecie wszystko palić? Herbata służy do zaparzania i picia. Koniec i kropka :D
Duzo przyjemniejsza i ciekawsza opcja spozycia niz picie :s
  • 2775 / 39 / 0
@pindyjski: niedługo ktoś spróbuje i.v. %-D
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 3 / 0
Nie zdziwiłbym się :D Jak dexa frustraci ładowali w kabel to i herbatę zaaplikują :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 116 / / 0
BrightestStar pisze:
@pindyjski: niedługo ktoś spróbuje i.v. %-D
czy znajdzie się chętny żeby pierdolnąć analnie 2l czaju? :-D ahahahahhahaa
  • 2129 / 29 / 0
Znałem gościa po pięćdziesiątce co kiedyś pracował w poprawczaku. Mówił, że do czaju dodawano wszystko co było pod ręką. Standard to herbata madras + 1 papieros + kawa ( jak była) do tego spirytus ( kradziony na warsztatach) no i pasta do zębów. Nie mogę właśnie wyczaić tego numeru z pastą, co ona niby dawała ?
  • 4024 / 372 / 951
Tak do smaku pewnie :*)
  • 116 / / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
Tak do smaku pewnie :*)
też tak myśle
  • 12 / / 0
Generalnie przyrządziłem sobie 80g Herbaty Yunnan (czarnej liściastej) w litrowym kubeczku. Parzę go właśnie trzeci raz i muszę przyznać, że jest dobrze. Jestem przed trzecim parzeniem, a jestem na tyle pobudzony, że mam ochotę pobiegać po suficie, ale jestem też na tyle ogarniający że wiem że zjebałbym się na łeb z tego sufitu. Zobaczymy czy trzecie parzenie pozwoli biegać bez obawy o konsekwencje.
Polecam i Pozdro
(Herbata dostępna w sieci sklepów Carrefour)
  • 12 / / 0
Mogę się pochwalić że kolejek poszło kilka i efekt był kosmiczny. Nadpobudliwość porównywalna do amfetaminy i mówię to całkowicie na serio. Z kumplem po spożyciu herbaty machnęliśmy sobie maratonik 2 godzinny w dość szybkim tempie po czym zero zmęczenia byłem gotowy przebalować całą noc.

Dzień Po:
No i tu już jest mniej przyjemnie tak jak wczoraj załączył się robocop to dzisiaj jestem jak szmata i mam obawy że wiatr mnie przewróci. Totalna niemoc i zmęczenie jakbym nie spał ze 2 tygodnie.

Podsumowanie:
Efekt był wart dzisiejszego czajkaca.
ODPOWIEDZ
Newsy
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.