Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 178 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: marcin »
Stary tu chodzi o zasadę, nie chcą pracować więc niech nie jedzą (wbrew obiegowej opinii, pierwszy powiedział to Chrystus nie Lenin). Czy jestem egoistą hmm trochę na pewno tak. Mnie nie obchodzi ile będę musiał dopłacić pytanie dlaczego mam dopłacać ? po prostu nie wieże w naiwność narkomanów są to ludzie którzy wbrew pozorom bardzo zimno kalkulują, a tylko nabierają ludzi na litość. Ty uważasz że się nie sprawdziła ja uważam że sprawdza się wszędzie gdzie tylko się ją wprowadza, za to prewencja się nie sprawdza, a tylko oznacza wysokie nakłady. Kto powiedział że ja nie chcę płacić podatków, chcę tylko nie chcę aby moje pieniądze były marnowane, nie na wszystko się zgodzę; dam 100 zł na głodne dzieci, a nie dam 10 gr. na oszustów którzy przez głupotę się mało nie przekręcą. Skoro mam płacić aby nie było przestępców to dlaczego mam płacić na więzienia ? skoro już raz za bezpieczeństwo zapłaciłem ? powiesz pewnie że no tak nie unikniemy przestępczości, wiec prewencja jest nieefektywna. Co z tego że część pochodziła by z akcyzy ? ale nie 100 % jeżeli potrafią się zorganizować to proszę bardzo jak najbardziej godne poparcia, ale to ma być inicjatywa prywatna, państwu nic do tego bo ono od tego nie jest aby komuś było lepiej, rząd ma rządzić, a nie rozpieszczać społeczeństwo. Liberalizm na pewno nie jest łatwą drogą ale jest jedyną sprawiedliwą.

co do programów finansowania monarów z NFZ.

"Wy nie patrzcie co robią kraje bogate gdy już są bogate, wy patrzcie co te kraje robiły gdy były biedne" M. Friedman

Polski nie stać na przejadanie pieniędzy.

Ja kończę ten temat nikt nikogo nie przekona zbyt duże różnice mentalne, ale dobrze było poznać inne opinie innych.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2007 przez marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 178 / 8 / 0
marcin pisze:
Ja kończę ten temat nikt nikogo nie przekona zbyt duże różnice mentalne, ale dobrze było poznać inne opinie innych.
i w tym jednym zdaniu sie ze sobą zgadzamy. pozdro.
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
Ci co będą głosować na Korwina i jego partie to mały odsetek, mało zdiałają.

Ja będe głosował na PO, bo w przeciwieństwie do PiS' u jest pro europejski i jak coraz więcej krajów nie będą karać za małe ilości i ewentualnie będzie tak jak w Holandii to unia wywrze nacisk na PO. Jak zaczną legalizować w zachodniej unii to do tego czasu w polsce ludzie zmądrzeją, mochery powymierają śmiercią naturalną, a dziennikaże nie będą gadać głupot to jak kiedys powiedziałem "kiedy w Polsce będe mógł wypalić legalnego skręta to będe mógł w sopkoju odejść z tego śwaiata wiedząć że w naszym kraju idze ku lepszemu".
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 178 / 8 / 0
naiwny jestes. PO toliberalna wersja pisu, ich poparcie przez mlodziez bierze sie stad ze przemilczeli podczas kampani swoje zdanie np na temat narkotykow i homoseksualistow i prszez to uchodza za propeuropejskich.
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
No dobrze, powiedzmy, że sie zgadzam. Unia uważa rządy pis-u za "dziwoląg" (przed chwilą to usłyszałem we radiu RMF' fm) na forum jest 8500 użytkowników i na kogokolwiek by razem głosowali to mały ułamek procenta, jak jeszcze ewentułalnie namówi się rodzine i znajomych. to niby na kogo głosować?
UPR i tak to nic nie da (mało na nich głosuje), a poza tym Korwin wg. mnie ma głupie poglądy na wiele rzeczy. Jak PiS doszedł do władzy zacząłem sie interesowac polityką to na początku pomyślałem "zabaczymy jak będą rządzić" (bo przeciesz wygrali wybory, ludzie na nich głosowali), po roku myślałem "oni chyba chcą dobrze, ale nic im nie wychodzi", a teraz myśle "oni wogóle sie nie znają na polityce". Co np. Kaczyński dał plame nie wiedząc że konopie i marihuana to jest to samo.
Powiedzmy że PO to PiS bis, Podaczas tych 2 lat słyszałem jak politycy PO wypowiadają się że nie chcą legalizacji.
LPR to głupki (wszyscy co tu są chyba znaja tą nową "wspaniałą" nowelizacje którą chcą wprowadzić by zaostrzyć polityke narkotykową np. posiadanie nasionek narkotycznych roślin (1 rok więzienia) - koniec z "konopiotką "[zupą którą na śląsku robią na Wigilię] czy babki z maku).
Samoobrona to szumowiny, gwałcą sie tam całymi godzinami i pełno korupcji.
LiD to koalicja (Partia Demokratyczna - demokraci.pl/Socjaldemokracja Polska/Sojusz Lewicy Demokratycznej/Unia Pracy) żadna z tych parti nie jest za legalizacją nawet SLD!
No to kurwa do cholery na kogo głosować ????

NAJLEPIEJ TO WYPIERDALAĆ ZE TEGO KRAJU I EWENTUALNIE ZA 30 LAT PRZYJECHAĆ
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2007 przez Pan Prezes, łącznie zmieniany 2 razy.

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 178 / 8 / 0
LiD oficjalnie jest za legalizacja, z tym ze nie mozna im specjalnie ufac, ale wypowiadaja sie za legalizacja.

ja jakby juz naprawde musial to bym zaglosowal na LiD, ale nie musze, wiec nie bede na nikogo i chuj. co to za wybor miedzy chujem a gownem?
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: blebleble87 »
Najlepiej wypeirdalac i wrocic na gotowe, nie?

a kwestie oswiecania spoleczenstwa zostawic klerowi i tym popaprancom na wiejskiej... - no bo na pewno ktos zrobi porzadek za mnie - typowe PeeReLowskie myslenie...
  • 83 / / 0
Nieprzeczytany post autor: FEX »
electric_terrorist pisze:
LiD oficjalnie jest za legalizacja
A to gdzie wyczytałeś ? Chętnie zapoznał bym się z tekstem źródłowym.... Choć nawet gdyby była to prawda ( w co wątpię ) służy zapewne do naganiania motłochu do oddania głosu . lid to banda świń i złodziei ! Nie pamiętacie co działo się kilka lat temu za ich rządów ? Teraz zmienili nazwę więc wszytko jest OK ? Za#rana demokracja, dyktatura tłuszczy sprzed odbiorników TV !. po to również banda podobno liberałowie ale gdy przyszło do głosowania chodziarzy by za obowiązkiem zapalania świateł to głosowali ZA. (Ciekawe może za ich rządów przyjdzie nam jeździć z włączony kogutem i syreną maksymalnie z prędkością 15km/h w tedy wypadków na pewno będzie mniej ! ). Gardzę takimi "liberałami" . pis to NS i nie ukrywają się z tym podobnie jak lpr choć ta z kolei ( mimo iż podobno wyznaje wartości ND, Dmowskiego itd... - swoją drogą wolnorynkowca na którego dziełach spokojnie mogli by uczyć się polscy ekonomiczni analfabeci z ministerstwa finansów) jest bardziej na lewo. samo o. to prości idioci - taka charakterystyczna cecha demokracji iż są w rządzie .... . Jedyna alternatywa to UPR program niezmienny od lat, najdłużej istniejąca partia w Polsce wszyscy członkowie to ideowcy. Jak chcecie mieć powtórkę z poprzednich lat droga prosta głosować na te same świnie co rządzą tym krajem od 18 lat. Najgorsze jest jednak wypisywanie bzdur pod postacią straconego głosu itd... Najwyższy czas coś zmienić, najwyższy czas na wolność ! (w tym na zapalenie jointa), NAJWYŻSZY CZAS NA UPR !!!

[img]http]
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2007 przez FEX, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolność niesie za sobą konsekwencje własnych poczynań dlatego właśnie jestem Kon-liberałem .

salvia.PL

http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21124 <== psilocybe s. [80x]
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21804 <== psilocybe s. [80x] outdoor
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Że UPR mówi że jest za legalizacją to ok, no ale z kąd wiesz że to spełnią? Każda partia polityczna przed wyborami obiecuje pełno rzeczy, a potem chuja, figa z makiem z pasterniakiem! Ewentułalnie tylko część zrobią i sie będą kłucić z resztą o reszte.

• 83 / / 0
Nieprzeczytany post autor: FEX »
Wiem stąd iż nie zmieniają swoich poglądów od czasu założenia partii - mimo przegrywania kolejnych wyborów. Nie dostosowują się pod publikę jak robią wszyscy pozostali. Mają jedne poglądy i nie zmieniają ich.
Wolność niesie za sobą konsekwencje własnych poczynań dlatego właśnie jestem Kon-liberałem .

salvia.PL

http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21124 <== psilocybe s. [80x]
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21804 <== psilocybe s. [80x] outdoor
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.