Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cyc »
też kiedyś zwaliła sie na mnie policja ale nie za jaranie, wzieli mi kompa, nie musze mówić że było na nim wszystko co nielegalne i w ogromnych ilościach, w dodatku mogli mi go skroić, chcieli też skroić moje płyty ale chyba zapomnieli, o dziwo kompa mi oddali po jakiś 2 miesiącach :/

jeśli chodzi o policje to najlepiej moim zdaniem
albo rżnąć 'niezdeprawowanego' głupa że nie znasz sie na rzeczy, że z ciekawości ściągałes..
inny sposób - możesz lecieć w chu.. psa jeśli wiesz że nie ma na ciebie dowodu, zawsze mów że
nie wiesz, nie pamiętasz czy coś robiłeś, kłam mu w żywe oczy że nie pamiętasz - na to cie nie może zagiąć
nigdy nie wybuchaj, nie krzycz, nie płacz, nie wkurwiaj sie. patrz sie z kamienną twarzą na psa jak na ciebie wrzeszczy albo sie śmieje - ich to najbardziej rozpier..ala jak nie ulegasz im.
zawsze możesz powiedzieć że towar ktoś ci podrzucił, nie wiesz kto, albo jeszcze lepiej mów im że oni sami ci podłożyli żeby cie wkręcić - nawet jak ci nie uwierzą - to nie twoja sprawa oni nie są od wierzenia. jak nie mają wiarygodnych (wg ciebie) dowodów to możesz sie na nich wylać
  • 763 / 6 / 0
odbyła się rozprawa bez udziału stron. właśnie pisemko przyszło. 300 zł grzywny. szczerze mówiąc większej się kary spodziewałem. znajomości pomogły chyba. zapłacić, czy nie?
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Jak nie masz dochodów ani nic na siebie, to możesz nie płacić ;-)
Albo zapłać część na odpierdol i napisz o umorzenie reszty z powodu braku funduszy :-p
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 763 / 6 / 0
a nie mogą mnie wsadzić za niepłacenie?
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
E co to grzywna? A nie da sie tego odrobic na cmentarzu czy cus? Za to mozna posiedziec jak sie nie placi :rolleyes:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.