bardzo NIE-smaczna do ssania
Zolpidem - sen jest bardzo sztuczny (czyt. malo regenerujacy) i stosunkowo krotki czas dzialania 2-2,5h. (+zdarzaja sie hipnotyczno-lunatyczne akcje)
zoplic - podobnie jak powyzej (lecz bez lunatykowania, co odnotowuje na duzy plus), dluzszy czas dzialania - 6h. Jednak czasem po nim czulem sie gorzej niz po nieprzespanej nocce.
Mida - stosunkowo regenerujacy, gleboki sen, lecz krotki - 4h
Clonazepam - dosyc plytki sen, przerywany, ale generalnie oceniam go na plus. Suma-Sumarum czuje sie po nim wypoczety.
Neuroleptyki - nie polecam.
Dwa dni cugu na mefedronie, thc i amfetaminie + zjedzenie na sam koniec na głupa 16 tabsów po 5mg nitrazepamu i przespałem całą sobotę i pół niedzieli.
Swoją drogą te tabletki są ślicznie, z takim wygrawerowanym (?dobre słowo?) Z.
I teraz pytanie - łatwo dostać je od lekarza? Ja swoje ukradłem od matki kolegi.
W sumie też dawno tych benzo nie jadłem, pamiętam, że dobre na taki kwadransowy lajcik przed snem ;-)
wiem, wiem - z drugiej strony to mam szczescie, na chuj mi jeszcze taki nalog.
1 tabletka nitrazepamu wieczorem (zwolennikiem zataczania już nie jestem, dla większości z was pewnie wystarczą 3-4 tabletki) + gorąca kąpiel + muzyka medytacyjna + kadzidła - fajny relaksik, dopalając do tego zioło i jest przyjemnie. Po sertralinie benzo działają bardzo silnie (w porównaniu z normalnym działaniem) i wolniej rośnie tolerancja.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.