Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 105 / 26 / 0
Próbowałeś brać dulo zamiast rano to przed snem? Może jak przez noc się rozkręci to i twoje poranki będą inne. Ja tak brałem by uniknąć uboków które odczuwałem w ciągu dnia gdy przyjmowałem z rana. Mała zmiana a mi rozwiązała wiele problemów, warto zbadać
Na temat zolpidemu się nie wypowiem, nie miałem przyjemności
  • 1298 / 258 / 0
Przed snem melatonina i/lub gaba.
  • 21 / 2 / 0
24 sierpnia 2021Celebryta pisze:
Próbowałeś brać dulo zamiast rano to przed snem? Może jak przez noc się rozkręci to i twoje poranki będą inne. Ja tak brałem by uniknąć uboków które odczuwałem w ciągu dnia gdy przyjmowałem z rana. Mała zmiana a mi rozwiązała wiele problemów, warto zbadać
Na temat zolpidemu się nie wypowiem, nie miałem przyjemności
Rozumiem, że też miałeś ciężkie poranki po Duloksetynie?
Będę musiał spróbować - zrobię w weekend podmianę na wieczorne przyjmowanie 3h przed snem.

Odczuwałeś w ogóle efekt terapeutyczny przy przyjmowaniu wieczorem? (Motywacja, napęd na +)
  • 105 / 26 / 0
Tak tak normalnie wszystko hulało jak trzeba i efekt terapeutyczny był odczuwalny. Ja jednakże brałem przed spaniem ze względu na to że miałem problem z oddawaniem moczu świeżo po dawce oraz wielką potliwość gdy robiłem cokolwiek później, brana w ten sposób kompletnie wyeliminowała trudne sikanie i trochę przyhamowała tą potliwość, ale nie całkowicie. Osobiście nie miałem problemów z sennością podczas brania dulo, ale wiesz co człowiek to inaczej często :/
  • 62 / 6 / 0
Przesiadał się ktoś z duloksetyny na wenlafaksynę lub odwrotnie? Maksymalna dawka wenli przestała działać i pytanie czy zmiana na inne SNRI coś da w ogóle czy to jedno i to samo?
  • 503 / 110 / 0
Jak to się odstawia? Jeśli Duloksetynę biorę kilka miesięcy - 60 mg, a teraz przejdę na 30 mg to mogą się pojawić jakieś przykrości? Pamiętam, że wchodziłem na dawki stopniowo a schodzić mam dość nagle. Hmm...
  • 1417 / 227 / 0
@szponnn brałem oba leki i uważam że jak najbardziej jest sens próbować duloksetynę brać, ona dużo silniej niż wenla działa na noradrenalinę, już od najniższej dawki.
  • 459 / 44 / 0
01 września 2021szponnn pisze:
Przesiadał się ktoś z duloksetyny na wenlafaksynę lub odwrotnie? Maksymalna dawka wenli przestała działać i pytanie czy zmiana na inne SNRI coś da w ogóle czy to jedno i to samo?
Tak nagle przestala Ci ta wenla dzialac ? Po jakim czasie i czy nie waliles czegos rekreacyjnie typu alko czy cos ? Sam narazie jestem po przesiadce z paroksetyny na duloksetyne juz ponad tydzien 60mg noi chyba narazie lepiej. Sam mialem pare lat temu tak ze jakby paroksetyna przestala dzialac ale przeczekalem pare dni bez zwiekszania dawki, dolozylem sport i chyba olejek CBD i okolo po tygodniu znowu sie odpalila z pelna moca. Dulo na tem moment na pewno bardziej stymuluje niż paroksetyna. Jeden lekarz bardziej znowu mnie namawiał na wenle niż dulo, a pozostałych dwóch sie upieralo bardziej na dulo.
  • 349 / 102 / 0
09 sierpnia 2021Maciejj pisze:
07 sierpnia 2021hubii pisze:
Duloksetyna zablokuje Ci działanie MDMA niestety. Z drugiej strony bierzesz najmniejszą dawkę. MDMA zadziała może coś tam, ale słabo, albo w ogóle, bo dulo blokuje więcej rzeczy.. Wzięcie większej porcji... nie wiem, nie jest mocno niebezpieczne, ale uważaj. Zespół serotoninowy (ale małe szanse raczej), pogorszenie efektu terapeutycznego na jakiś czas i te sprawy🦊
Nie zdecydowałem się. Nie chcę zepsuć efektu terapeutycznego ani nie chcę dostać ZS.
żeby MDMA zadziałało musi dostać się do neuronu tą samą drogą którą blokuje dulo. Trzeba byłoby mocno zwiększyć dawkę MDMA, nic dobrego dla organizmu. ZS możliwy chyba tylko w przypadku wzięcia silnego blokera 5ht po przyjęciu MDMA. Ale nie zachęcam do prób, ZS to nic przyjemnego.
Jeden lekarz bardziej znowu mnie namawiał na wenle niż dulo, a pozostałych dwóch sie upieralo bardziej na dulo.
ciekawe na czym opierali te namawianie, psychiatria w polsce leży i kwiczy, właściwie cała OZ. Panie, weź dulo, czemu? Bo był wczoraj przedstawiciel z KRKA i powiedział, ze mają lepsze badania. Trafić na dobrego lekarza to cud.
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 459 / 44 / 0
Noi tak się zdziwiłem ze chociaż wszyscy zgodnie na SNRI. Ale widocznie SNRI w ich mniemaniu lepsze przeciwdepresyjnie niż SSRI chociaż żadnych jednoznacznych badań potwierdzających to nie widziałem
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.