Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 120 / 8 / 9
Widzenie rzeczy, których nie ma to już schizofrenia paranoidalna :-D HPPD to raczej jakieś falowanie, pływanie obrazu, zmiana koloru, kontrastu itp.
  • 163 / 16 / 0
Jak zwał tak zwał - jak poczytasz o schizofrenii to zdasz sobie sprawę, że ten termin obejmuje bardzo szeroki rodzaj objawów, których mechanizmy powstawania nie są przez naukowców zbadane, co dopiero mówić o ich wspólnych pochodzeniu.
" ludzkosc sie zepsula
gnije jak plesn
przed smartfonami i monitorami i gmo i rc-kami"
  • 43 / / 0
HPPD mam już od jakiegoś czasu, jednak taki przełomowy moment był z rok temu po połączeniu hometa z dużą dawką benzofurana i od tamtego czasu powiedziałbym że jest to mocno nasilone. Objawia się jednolitą, fioletowo-niebieską poruszającą się teksturą nałożoną na całe pole widzenia. Efekt jest dużo mocniejszy w ciemnościach i jak zajaram zioła, oraz przez kilka - kilkanaście dni po wzięciu jakiegoś sajko (nbomy wiodą tu prym jeśli o to chodzi). Ale ogólnie to mam wyjebane, autentycznie w niczym mi to nie przeszkadza i nie przejmuję się specjalnie czy i kiedy i mi przejdzie.
  • 525 / 55 / 0
Jeszcze pytanie czy macie może chociażby niewielkie wady wzroku? Ja miałem niektóre tu wypisane objawy, kiedy rano wstanę i nie noszę okularów, po jakimś czasie oko zaadaptuje się i przechodzi, a wada wzroku niewielka (jestem w stanie normalnie funkcjonować bez okularów). Dodam, że tak miałem zawsze, nie biorąc psychodelików, z tym że zanim trafiłem na ten temat myślałem, że to normalne i każdy tak ma. I nie chodzi mi o same męty optyczne, bo jeszcze kilka rzeczy się zgadzało, a jak zamknę oczy to już w ogóle ciekawie się czasem może zrobić.
  • 1456 / 19 / 0
Ja mam wadę -1,5 i astygmatyzm (teraz pewnie już trochę większą), bez okularów jestem ślepy, po zmroku gorzej widzę nawet w okularach, ale tak już miałem zanim zacząłem jeść psychodeliki, chociaż myślę, że one trochę się przyczyniły do tej wady, doszedł szum optyczny no i właśnie HPPD.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 274 / 12 / 0
Mam HPPD od urodzenia a nigdy nie jadłem psychodelików ( myśle , że siedzenie przed komputerem 12-15h mogło mieć na to jakiś wpływ) . Na początku myślałem ,że wszyscy mają taki śnieg optyczny jak patrzą w ciemność , potem zacząłem czytać właśnie o HPPD i mam identyczne objawy co wy tylko , że bez psychodelików .
  • 492 / 16 / 25
Również cierpię na tą przypadłość, aczkolwiek nabawiłem się jej nie przez psychodeliki a konkretnie przez kannabinoidy, swego czasu nadużywałem trochę UR-144 i po tym zostało mi dużo trwałych skutków ubocznych, między innymi HPPD. martwi mnie, że te moje HPPD są jakieś dziwne. Tzn. nie do końca umiem to wytłumaczyć. Jak patrzę na jakąś płaską powierzchnie, nawet niekoniecznie płaską to mam jakby takie malutki punkciki lub konturowe miniaturowe przedmioty (np. rakieta) latające przed oczyma. Nie przeszkadza mi to jakoś w życiu codziennym, ale martwi mnie też to, że praktycznie nie ma dnia żeby to się u mnie nie objawiało. Miał ktoś kiedyśpodobne objawy ?
I nagle czas zaczyna płynąć wolno jakoś w slowm'ie
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie :cool:
  • 525 / 55 / 0
Akhe a co dokładniej masz? I jak nie brałeś psychodelików to to nie jest hppd tylko jakieś zaburzenia neurologiczne lub, jak ja wcześniej wspomniałem, narządu wzroku.

Chodzi o to, że wiele osób w tym temacie może sobie wkręcać te zmiany, mogą być inne przyczyny, kilka przypadków przelatując cały temat było poważniejszych.
  • 163 / 16 / 0
HaszHaszowski pisze:
Również cierpię na tą przypadłość, aczkolwiek nabawiłem się jej nie przez psychodeliki a konkretnie przez kannabinoidy, swego czasu nadużywałem trochę UR-144 i po tym zostało mi dużo trwałych skutków ubocznych, między innymi HPPD. martwi mnie, że te moje HPPD są jakieś dziwne. Tzn. nie do końca umiem to wytłumaczyć. Jak patrzę na jakąś płaską powierzchnie, nawet niekoniecznie płaską to mam jakby takie malutki punkciki lub konturowe miniaturowe przedmioty (np. rakieta) latające przed oczyma. Nie przeszkadza mi to jakoś w życiu codziennym, ale martwi mnie też to, że praktycznie nie ma dnia żeby to się u mnie nie objawiało. Miał ktoś kiedyśpodobne objawy ?
Tak, mi kropki pojawiają się. Raz niebieskie, raz czerwone %-D
" ludzkosc sie zepsula
gnije jak plesn
przed smartfonami i monitorami i gmo i rc-kami"
  • 180 / 7 / 0
Akhe pisze:
Mam HPPD od urodzenia a nigdy nie jadłem psychodelików ( myśle , że siedzenie przed komputerem 12-15h mogło mieć na to jakiś wpływ) . Na początku myślałem ,że wszyscy mają taki śnieg optyczny jak patrzą w ciemność , potem zacząłem czytać właśnie o HPPD i mam identyczne objawy co wy tylko , że bez psychodelików .
To nie masz HPPD, tylko typowy śnieg optyczny, który oprócz ćpuństwa ma jeszcze kilka innych przyczyn. :)
Ja właśnie też miałam ŚO od urodzenia, jako mała 3-5 letnia dziewczynka długo nie mogłam zasnąć, wpatrywałam się w ciemność, wtedy zaczęły pojawiać się te kropeczki, atomy - jak zwał, tak zwał - a gdy wpatrywałam się jeszcze intensywniej, wyłaniały się z tego różne wzory, fraktale. Najczęściej była to taka pomarańczowa siateczka przypominająca planszę do gry w kółko krzyżyk.
Na początku też myślałam, że to normalne i wszyscy inni tak mają, umysł małych dzieci ma to do siebie, że jeszcze przyjmuje do siebie rzeczywistość taką, jaka jest i nie zastanawia się, czy coś jest 'nie tak'.
Jak podrosłam, to atomy na dłuższy czas mi zniknęły no i wróciły, gdy zaczęłam brać psychodeliki. Do teraz co wieczór mam cały pokój w kropeczkach, przyzwyczaiłam się do myśli, że już nigdy nie zobaczę ciemności - wybieram psychodeliki. ;-)
- Wielcy artyści zawsze dużo ćpają.
- Hurrra będę wielką artystką!!!
Z psytrance od 2012 roku.

Jestem odklejona. :heart:
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.