Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Zwiększe pregabę i zobaczymy jak będzie. Choć trochę mnie oszałamia/otumania prega na wyższych dawkach, więc zobaczymy co z tego będzie.
O ile objawów typowych dla skręta chyba nie mam to zimno mi, trochę dreszczę mam, mdłości lekkie i taki niepokój w żoładku jak ktoś z was to miał to zrozumie ten niepokój :) tylko że objawy mojej nerwicy były podobne więc sam nie wiem. Skręt skrętem ale w sumie jak się odezwie nerwica która była zaleczana parogenem i terapią to wolę już chyba to DHC brać do końca życia. Serio miewałem takie myśli w złych okresach zaburzenia ( 2 lata temu jakieś ) że rękę spokojnie bym oddał za zdrową głowę, nad nogą bym się chwilę zastanowił , ale po przemyśleniach też bym pewnie oddał.
Ja jestem strasznie wyczulony na moje samopoczucie psychiczne i mimo pracy na terapii żeby to zmienić i próbować olać jak się czuje to nigdy nie udało mi się do końca tego zmienić. Dlatego nie wiem czy zrobienie tego za pomocą bupry nie będzie dla mojego samopoczucia lepsze ?
Niestety nerwica tez może ci sie nawrócić bo na ogol cały syf wraca na chwile, ale to tez przejdzie. Po prostu musisz zacisnąć zęby i to przeczekac. Szybko minie, uwierz mi.
Ja jestem cały czas za tym abyś próbował przeżyć na samych lekach, bez brania bupry. Przynajmniej spróbuj, bo bupra cie zaleczy a nawet ugrzeje, ale i tak później bedziesz musial te receptory zaleczyć i swoje odcierpieć. Jesli pociągniesz bupre za dlugo to skret pozniej bedzie jeszcze dluzszy. Wiem co mowie, bo schodzilem z niej juz 4 razy.
Moze podbij na noc wiecej pregabaliny i ewentualnie popraw benzo. Także załatw sobie loperamid to uspokoi ci żołądek na chwile.
Najpierw polecałeś żebym odstawił DHC i spróbował na samej buprze odstawiać w ciągu 2 tygodni ;)
Nie odstawiłem jeszcze DHC, rano wziąłem 120 mg i na noc 120 mg. Ale szybko ciąłem do tej dawki.
Zastanawiam się po prostu czy odstawienie bupry nie będzie bardziej komfortowe dla mojej psychiki niż DHC
Miałem wizytę czat i dostałem iporel oraz paczkę DHC żeby wolniej schodzić ale sam nie wiem co robić
Nie filozofuj, a zaczynaj detoks jutro. Serio. Ameryki nie odkryjesz. Masz iporel, masz pregę, dokup ibuprofen, ketonal, diclofenac, coś na sranie, inne potrzebne produkty (jedzenie, podkłady wodę itd) i jutro zaczynaj dzień 0. buprę oddaj komuś, by nie kusiło "złagodzić efektów" 3 dnia (poodbnie jak inne opio - wszystkie jakie masz w domy).
Serio CI mówię. Startuj, bo im więcej o tym piszesz to tym bardzie jesteś dalej od oczekiwanego efektu. Przejrzałem 20 twoich ostatnich postów i taki jest tego efekt. Powodzenia i pisz o efektach w temacie o detoksie, To jest temat o buprze.
Zdrowia życzę.
Ale w razie jakbym nie dał rady głównie psychicznie zejść to jaki schemat zejścia na buprze polecacie ? Tak jak @DraggingThroughHell radził np. 4 mg na start i już od razu schodzić od 2-3 dnia ?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.