Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
Podziel się posiłkiem, chamie
15 września 2020STR88 pisze: @Psylocybinka1212, nie widzę żadnych postów w kolejce do akceptacji, starszych niż jeden dzień. Może post Ci się nie dodał lub nie dostałaś powiadomienia o jego odrzuceniu. Posty są akceptowane w ciągu 72h, najczęściej dużo wcześniej.
14 września 2020cbsz pisze: ostatnio myślałem żeby dodać ikonkę "wzmianka". czytam sobie post, chcę się odnieść do autora to zamiast wpisywać @ albo wchodzić do pełnego edytora i używać "mention" plus wpisywać nick czy też wklejać nick to klikałbym "wzmianka" i gotowy krypt wpisywałby mi w odpowiedzi nick autora.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
kasacja / nie ten temat
Co tu jeszcze wyjaśniać?
PS. Wpisów moderatorów nie można kasować.
Dostałem bana za spam posta nawet nie widziałem że moderator tam dodał jakąś adnotacje. Szybko edytowałem posta (prawdopodobnie zanim owy moderator tam dodał adnotacje) i dopisałem "kasacja/nie ten temat". Uważam ostrzeżenie za niesłuszne gdyż każdemu zdarza się pomylić niekiedy tematy. Tak więc proszę o usunięcie tego ostatniego ostrzeżenia za to i tym samym odblokowanie mojego konta.
Pozdrawiam, rooney.
Zwracam jednak uwagę na takie coś: post3440489.html#p3440489 – nie rób tak. Odsyłaj usera do właściwego wątku, a nie spamuj o innych substancjach w wątku o tylko jednej.
Pohamuj konie, bo definitywnie pędzisz w kierunku bycia częstym figurantem na liście zbanowanych.
Pozdrawiam
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.