Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1069 / 11 / 0
eee wątpie
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Ja nie jadłem tramalu od kilku miesięcy. No ale dzisiaj postanowiłem zarzucić tego najchujowszego opioida bo wczoraj z kosza na leki wystawała calusieńka paczka Zaldiaru więc ją zajebałem, nawet nie był przeterminowany :) Na opakowaniu była przyklejona cena 38zł 8-( o ja pierdole jak drogo za 750mg tramalu (w pudełku było 2 listki tabletek)

Robiłem ekstrakcje tak jak przy antidolu. Dałem trochę więcej wody bo aż 70ml. Wcześniej rozgniotłem tabletki (swoją drogą są twarde, że ja pierdole)

Płyn schłodziłem i przefiltrowałem 2 razy bardzo dokładnie. Niestety za cholerę nie chciał wyjść klarowny. Ciągle wyglądał jak rozwodnione mleko. No ale wypiłem to i po kilkunastu minutach musiałem biec do kibla i wszytko wyrzygać :/
Cholera coś jest nie tak z tym lekiem, czegoś musieli dodać żeby go nie ćpać, bo ja nigdy nie mam żadnych nudności po opioidach. Waliłem po 1200mg kody herę buprenorfine morfinę i nigdy nie zdarzyło mi się wymiotować.

Wy nie macie nudności po Zaldiaru?
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: cough »
jest sens bawić się z zaldiarem żeby walnąć iv ? Czy dać siana, po prostu wypieprzyć paracetamol i wypić?
love wd

yo, ninja, go !
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
lepiej zainwestować w polski poltram lub w krople poltramu. No chyba, że lubisz walić paracetamol po kablach. Nie warto.

A co do rzygańska po zaldiarze to tez tak miałem. Zrobiłem ekstrakcje i wypiłem, a po 20 min zmuliło mnie na hafta, ale go powstrzymałem. Poźniejsze działanie było chujowe. Za jakiś czas podejmę kolejną próbę i wtedy zobacze czy warto sie dalej w zaldiar bawić.
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
lepiej zainwestować w polski poltram lub w krople poltramu
Polski poltram kapuslki i retard nadaje sie na przerobke do podania iv, ale krople poltramu w zadnym wypadku, bo sa na spirycie. Natomiast niemieckie krople grunethal nadaja sie do walenia iv (czego nie polecam, choc ja tak robilem wielokrotnie jak jeszcze bralem trama iv, nie jest to raczej zdrowe, bo krople sa geste i zawieraja mase innych substancji oprocz samej substancji czynnej, czyli tramadolu), a kapsulki tramal i tramal retard grunenthala nie daja sie przerobic na forme do podania iv. W ogole nie polecam walenia czegokolwiek iv. Jesli juz to ampulki. W dalszej kolejnosci: poltram kapsulki, poltram retard, tramal krople.
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Stefan »
Ekstrakcja a'la Antek z 5 tabletek, bo tylko tyle mialem, wziete jakas godzine temu, zadnych oznak. No, moze takie dziwne uczucie jak pod kodeinie, tzn. jak nagle obracam glowe i patrze w jakies miejsce, to jak gdyby musze troche poczekac, az skupie wzrok na punkcie. Nie wiem jak to napisac, takie dziwne uczucie. Slabo dziala, nastepnego razu z Zaldiarem nie bedzie. Moim zdaniem jak tramadol, to tylko iv.
  • 1154 / 35 / 0
Jak tramadol to tylko czysty, nie z zadnego zaldiaru z parasyfem.
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Stefan »
Gargamelu, wlasnie to mialem na mysli ;-)
Bylo slabiutko, musialem sie doprawic kodeina i wtedy uzyskane efekty zrownaly sie z pozadanymi :-D
  • 1384 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
ja usiłowałem tramca wyrwać(ale bez nachalności i wymieniania nazwy leku)po bajerze,ze na ketonal zle reaguje-pani doktor przepisała zoldiar :-( szkoda w huj bo chciałem tramal zmiksować z koda z antka(i tak tak zrobie tylko zamiast antka poleci thio ;) )mam nadzieje ze rzygał nie bede a ten zoldiar przefiltruje jak antka(zawsze wychodzi mi r-r klarowny przezroczysty jak woda ;] )ale to dopiero za czas jakiś w najblizsszy weekend mam inne plany :D znacznie ciekawsze a tak pozatym 5tabletek zolidaru to188mg.tramadolu minus straty na ekstracje wiec dawka raczej mało"rekreacyjna". Ja myslałem raczej nad10tab zaldiaru + 300mg.lub450mg kody z thio(zawsze pije antka ale jednak ten zaldiar też ma para syf więc trzeba uważać i uraczyc sie thio)
edit:@ksionc:na ulotce jest napisane,że zawiera skrobie ziemniaczaną z tego co wiem bedzie ona barwić r-r na biało
pewnie dlatego nie wyszedł Ci klarowny r-r acha i za paczke zaldiaru bez refundacjii zapłaciłem dziś29,23(30tab)ale warto było pojawić sie właśnie dziś i właśnie w tej aptece o właśnie tej godzinie-mimo iż dowiedziałem sie ze sasiad mieszkajacy 2ulice dalej ma raka.ehhhh może nie zabrzmi to miło ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło-Aby współpraca okazała sie owocna
  • 1154 / 35 / 0
za paczke zaldiaru bez refundacjii zapłaciłem dziś29,23(30tab)
To jest wlasnie to, ze za zaldiar placisz 100%, a masz tam parasyf. Ponad "dyche" kosztuje 10 tabletek, czyli tyle samo co 20x50mg kapsulek poltramu na 100% (chyba 10,80zl o ile dobrze pamietam). Co do drugiej czesci twojej wypowiedzi to czytalem w innym watku o tanim "prezencie" od sasiadki ;-) .
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.