Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 649 / 63 / 0
20zl a jakość chujowa
  • 222 / 7 / 0
.

Jak przeliczyć oksy żeby brać bez gryzienia tabletek?

Np. biorę 140mg oxy kruszonego, ile wziąć całych tabletek o przedłużonym uwalnianiu żeby uzyskać podobny efekt o przedłużonym działaniu?
  • 48 / / 1
Witam serdecznie, przeglądałem stare posty sprzed kilku lat o przerabianiu oxydoloru. Czy ktoś się orientuje czy od tamtego czasu w formule oxydoloru coś się zmieniło? Zależy mi tylko na przerabianiu na i.v. bo muszę mieć substytut heroiny do brania dożylnego, już mi powoli kable zanikają od kwasku i udało mi się za grosze dorwać dolor i chcę się na niego przesiąść. Z góry dzięki za odpowiedź.
zaproś mnie więc do obozu, nawet pomimo mrozu...♫
Spoiler:
[/spoiler][/spoiler][/spoiler][/s][/spoiler][/spoiler]
  • 1100 / 273 / 0
da się przerabiac, dużo talku zostaje, , i jeśli gotujesz to się pieni, ale jeszcze się da
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 628 / 116 / 0
23 grudnia 2021oxy77 pisze:
20zl a jakość chujowa
u mnie to roznica z 330zl na 280zl, 50 w kieszeni
28 grudnia 2021UhrmacherZdzislaw pisze:
Witam serdecznie, przeglądałem stare posty sprzed kilku lat o przerabianiu oxydoloru. Czy ktoś się orientuje czy od tamtego czasu w formule oxydoloru coś się zmieniło? Zależy mi tylko na przerabianiu na i.v. bo muszę mieć substytut heroiny do brania dożylnego, już mi powoli kable zanikają od kwasku i udało mi się za grosze dorwać dolor i chcę się na niego przesiąść. Z góry dzięki za odpowiedź.
tak samo jak continy
:tabletki:
  • 12 / 1 / 0
15 czerwca 2021Plpl pisze:
Chuja a nie truizm.
ZAZNACZAM, ŻE TO MÓJ PRZYKŁAD I PROSZĘ SIĘ NIE SUGEROWAĆ MIANOWICIE.
Byłem totalnie <terapia> trzeźwy 11 miesięcy. Moja tolerancja zupełnie nie spadła, praktycznie zero. Bałem się przy jebac ok 70mg morfiny a nawet wjazdu po takiej przerwie nie poczulem.

Z tym, że ja tolerke wyrobiłem sobie pałac prawie 3 lata codziennie oporowo hel.
1 dnia 1x200mg na 3 strzaly <brak wjazdu >
2 dnia 3 strzały po 100mg<delikatny wjazd>
Od 3 dnia waliłem już po 200 strzaly....

W ogóle jeśli chodzi o niedocpanie a noodowanie to oxy jest przechujem.
Czasem po 120 jestem niedocpany a ostatnio po 80 noodowalem <spalem> czołem na biurku prawie 2h.

Ja miałam przerwę 1.5 roku, nie licząc 3x fenta przy operacjach i jak wzielam 450 kody to praktycznie nic nie poczułam. Kolejne dawki 500-700 w odstępach ok. tygodnia (na pusty żołądek) też niewiele dały.
Zamiast ciepełka doswiadczyłam jedynie wyrzutu histaminy, że podrapałam nogi i brzuch do krwi oraz lekką ochotę na gadanie i przyjemne palenie fajek.
Jestem ciekawa jak bedzie z oxy po takim czasie i takich akcjach z kodą.
Pewnie wrzuce 20 i ew dorzutki.
Liczę, że to wystarczy i że jedynie na kodzie sie zawiodłam, a oxy poklepie mnie jak dziewicę niemalże
  • 604 / 115 / 0
Ja ostatnio w 3h rozkruszyłem i zjadłem ponad 700mg oxy, było groźnie momentami, jakbym zasnął to chyba po sprawie. Aż na czata wbiłem ze strachu i jeszcze raz dziękuję @kirke która do mnie dzwoniła, podtrzymała na duchu i nie pozwoliła zasnąć, choć przez chwilę.
Miałem też precipitated withdrawal, jedząc jakieś 16-20h buprę po ostatniej dawce oxy. Obecnie czekam co najmniej 2 noce (30-36h) i jest git.

Obecnie po terapii buprą (4-8mg/d), która jednak zmniejsza tolerkę, będąc niepełnym agonistą, 80mg znowu mnie klepie (może nie mocno, bez noddów, ale coś tam czuję). Do noddów potrzebowałbym ze 160-200+

No ale mimo terapii buprą, nadal jest ciężko i czuję cravingi i mam powroty na ~tydzień, mimo że nietoleruję oxy, nie mogę się po nim odlać godzinami, puchnę cały, nerki chyba nie dają rady. Miał ktoś tak?
  • 240 / 33 / 0
Cześć chłopaki, słuchajcie, mam kilka pytań.
Zacznę może od tego że moja tolerancja na opioidy/opiaty wynosi zero.
Bardziej gustuję w benzodiazepinach i antydepresant ach, moje ulubione to estazolam i mianseryna.
Ale do rzeczy, w zeszłym roku lekarz rodzinny przepisał mi mst continus w różnych dawkach, nie chcę kłamać.
Dodatkowo przepisał mi też oxycontin w dawce 20 i 40 mg.
Morfina wynosi ( najprawdopodobniej) 30 i 60 mg- jej siarczanu.
Mam też adamon sr 150 mg a że lubię po prostu zbierać legalne zapasy to nagromadziłem zarówno te opioidy/ opiaty i benzodiazepiny.
Czy w Waszym odczuciu, rzeczywiście oxycodon jest 1,5-2 razy silniejszy od morfiny?
Jaką dawkę na pierwszy raz mi zalecacie jeżeli chodzi o oxycontin?
Pytań nasuwa się wiele a że jestem nowicjuszem wolę się zapytać.
Poza tym, producent mst continus w ulotce pisze, że dawka 60 mg siarczanu morfiny może zabić człowieka bez żadnej tolerancji, dlatego może nie będę ryzykował swoim życiem.
Podanie oczywiście doustne.
Jeśli ktoś chciałby się spotkać we Wrocku to piszcie na priv.
Życzę wszystkim szczęśliwego roku oraz co najważniejsze: abyście żyli- sami wiecie jak łatwo czasami ulec pokusie i przedawkować a tego Wam nie Życzę :) [img][/img]
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 494 / 134 / 0
@Angelus14 Hej. Z czystej ciekawości - na co lekarz przepisał Ci te leki?
Morfina wynosi ( najprawdopodobniej) 30 i 60 mg- jej siarczanu.
- to nie wiesz jakie tabletki masz?
Czy w Waszym odczuciu, rzeczywiście oxycodon jest 1,5-2 razy silniejszy od morfiny?
To zależy. Jeżeli chodzi o podanie doustne, w moim subiektywnym odczuciu można by i ten współczynnik nawet zwiększyć do 2.5-3x. Jest to związane z biodostępnością obu tych substancji - w przypadku morfiny jest to ok. 30%, oksykodon za to oscyluje w granicach 70-80% (z tego co pamiętam, a nie jestem pewien - jeżeli się mylę, proszę o sprecyzowanie). Zresztą to i tak nie działa w ten sposób, że biorąc załóżmy 225mg morfiny poczujesz się tak, jak po 80mg oksykodonu - obie te substancje mają kompletnie inny profil działania i nie da się ich ze sobą porównać. Na forum znajdziesz zwolenników zarówno jednej, jak i drugiej substancji - ja jestem zdecydowanie #teamOxy, przynajmniej mówiąc o podaniu oralnym. Morfina jest zamulająca, "ciężka", ciężko o wyjście gdzieś ze znajomymi czy porobienie czegoś produktywnego/fajnego, choć przy tym daje Ci charakterystyczną błogość, 'dobro' i ciepłą, opiatową kołderkę. Oksykodon natomiast jest jednocześnie aktywizujący i błogi, dodający pewności siebie (nie wiem jak to inaczej nazwać), zdecydowanie bardziej prospołeczny, dający chęć i siłę do zrobienia czegoś. Dlatego też uważam, że porównywanie tych substancji jest ciutkę nietrafione już na samym etapie formułowania pytania.

Zacznij od śmiesznie małych dawek (~~10mg morfiny, 5mg oksy), żeby mieć pewność, że nie występują potencjalnie śmiertelne alergie. Jeśli wszystko będzie w porządku, spróbuj 60mg morfiny i 20mg oksykodonu, oczywiście osobno, nie na raz. Po wszystkim daj nam znać jak było i będziemy kombinować dalej.

A najlepiej będzie, jak uciekniesz póki jeszcze możesz i zapomnisz, że w ogóle miałeś kiedykolwiek możliwość rozpoczęcia podróży w jedną, bardzo nieprzyjemną stronę.

edit: Poczytaj też forumowe FAQ odnośnie przyjmowania opiatów. Większość tego poradnika tyczy podania iv, ale znajdziesz też wiele dla siebie.
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 240 / 33 / 0
@ImGoingHighIn505
Dzięki za odpowiedź, niestety mam większe dawki, sam zobacz :

Scalono — Catch

To są właśnie wspomniane dawki oxy i morfiny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.