Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1343 / 18 / 0
tutis88 pisze:
Kolego musisz mieć jakieś schorzenie bo w plb bez papierów nic nie dostaniesz ale jak chcesz to próbuj to moja 3wizyta była ostatnio a teraz na 4 dostanę plastry więc nie jest tak źle a 2sprawa to trzeba mieć dobra gadke
czyli w koncu trzeba mieć wszystko "na papierze i rentgenie" czy niekoniecznie?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
luminal_100
  • / / 0
Re: Tramadol - wątek ogólny
Nieprzeczytany post autor: luminal_100 »
Raczej napewno bo na piękne oczy to rodzinny lekarz nawet skierowania ci nie da do plb tylko sam zleci ci rtg i wyśle do neurologa i jak będziesz miał już jakaś podkładke to wtedy możesz śmiało walić do plb
  • 1343 / 18 / 0
sorki, ale duckduckgo nic nie mówi. Co to plb?
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 12 / / 0
Otrzymałem od lekarza kartę informacyją o problemach z kręgosłupem. Przepisał mi Tramal 50mg.

Czy na podstawie tej karty mogę prosić o Tramal lekarza rodzinnego i powinien mi na niego wypisywać recepty?

Mam jeszcze skierowanie na rehabilitację.
Uwaga! Użytkownik Cyryl_Munky nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
luminal_100
  • / / 0
Plb to poradnia leczenia bólu :-D
  • 867 / 12 / 0
@Cyryl_Munky:
Możesz prosić, najlepiej by było jakbyś jeszcze miał w tej karcie zapisane leczenie bólu tramadolem.
ChÓj!
luminal_100
  • / / 0
A jeszcze lepiej jak by miał zaświadczenie od specjalisty że musi brać przewlekłe tramadol ją właśnie takie mam i w 2dni ogarnąłem 30gramów trama ale chce skończyć z tym i będę musiał to sprzedać. każdy lekarz jak zobaczy taki papier to musi ci wypisać
  • 207 / 1 / 0
Ja w środę dostałem butlę 96 ml i już mi się kończy - tj. jeszcze jutro może z 500-600mg załaduję. Wątpię, że mi znowu przepisze na "migrenę" w tak krótkim czasie. Po niedzieli trzeba będzie szukać innego źródła.
if you can't sleep at night it's because you're awake in someone else's dream
  • 596 / 1 / 0
mam 3 tabletki Doreta po 75mg tramadolu i 650 mg parasyfu, do tego paczkę thiocodin, jak zarzucaniem ? najpierw tramadol i za jakiś czas kodeina i czy to wszystko zarzucić ?
  • 476 / 4 / 0
Ja pewnie już dawno byłbym wjebany w tramadol gdyby nie fakt, że po zarzuceniu nawet małej ilości, jak 250mg, nie mogę spać przez co najmniej 24 godziny. Jest fajnie i przyjemnie ale po takim czasie bez snu i z wciąż trzymającą fazą ma się już wszystkiego dosyć dlatego też ładuję trampka maksymalnie dwa razy na miesiąc.
Zablokowany
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.