Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 132 / 69 / 0
Microdosing – warto nawet próbować?
  • 5 / 1 / 0
Microdosing aripiprazolu czyli jaka dawka? A w jakim celu, i jako jedyny lek czy brany z czymś innym?
eesti eesti perkeleesti
  • 243 / 15 / 0
19 maja 2026Heavenscape pisze:
Microdosing – warto nawet próbować?
mysle ze warto jeszcze nie probowalem ale mysle nad braniem 2.5mg , 10mg to za duzo dla kogos kto ma tylko urojenia ksobne i zaburzenia rzeczywistosci i czasu jak ja bez jakichs ciezszych rzeczy typu gadanie z wymyslonymi istotami, ale ten lek prostuje glowe jestem soba sprzed X czasu temu, jestem tu i teraz i mysli zle i ciezkie uciekaja, i realnie patrze na wszystko. ale zbyt ciezko dziala w tej dawce czuc bóle brzucha jakieś otumanienie takie specyficzne ale jednoczesnie dajace myslec spokojnie, 3 dni temu dostalem goraczki i lekkiej sztywnosci karku wiec odstawilem tylko nastepny dzien 5mg, u mnie wogole ssri wygaszaja psychoze i stany psychotyczne wiec to tez jest ciekawy temat, moze ktos madry sie wypowie. escitalopram lub sertralina moment wygaszaja psychotyczne stany i czuje sie ok tylko ze jestem zadowolonym warzywkiem ktoremu nic nie potrzeba
"Niejednemu tu psychiatra jestem pewien nie pomoże,"
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.