Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 132 / 69 / 0
Microdosing – warto nawet próbować?
  • 5 / 1 / 0
Microdosing aripiprazolu czyli jaka dawka? A w jakim celu, i jako jedyny lek czy brany z czymś innym?
eesti eesti perkeleesti
  • 243 / 15 / 0
19 maja 2026Heavenscape pisze:
Microdosing – warto nawet próbować?
mysle ze warto jeszcze nie probowalem ale mysle nad braniem 2.5mg , 10mg to za duzo dla kogos kto ma tylko urojenia ksobne i zaburzenia rzeczywistosci i czasu jak ja bez jakichs ciezszych rzeczy typu gadanie z wymyslonymi istotami, ale ten lek prostuje glowe jestem soba sprzed X czasu temu, jestem tu i teraz i mysli zle i ciezkie uciekaja, i realnie patrze na wszystko. ale zbyt ciezko dziala w tej dawce czuc bóle brzucha jakieś otumanienie takie specyficzne ale jednoczesnie dajace myslec spokojnie, 3 dni temu dostalem goraczki i lekkiej sztywnosci karku wiec odstawilem tylko nastepny dzien 5mg, u mnie wogole ssri wygaszaja psychoze i stany psychotyczne wiec to tez jest ciekawy temat, moze ktos madry sie wypowie. escitalopram lub sertralina moment wygaszaja psychotyczne stany i czuje sie ok tylko ze jestem zadowolonym warzywkiem ktoremu nic nie potrzeba
"Niejednemu tu psychiatra jestem pewien nie pomoże,"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.