Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 132 / 69 / 0
Microdosing – warto nawet próbować?
  • 5 / 1 / 0
Microdosing aripiprazolu czyli jaka dawka? A w jakim celu, i jako jedyny lek czy brany z czymś innym?
eesti eesti perkeleesti
  • 244 / 15 / 0
19 maja 2026Heavenscape pisze:
Microdosing – warto nawet próbować?
mysle ze warto jeszcze nie probowalem ale mysle nad braniem 2.5mg , 10mg to za duzo dla kogos kto ma tylko urojenia ksobne i zaburzenia rzeczywistosci i czasu jak ja bez jakichs ciezszych rzeczy typu gadanie z wymyslonymi istotami, ale ten lek prostuje glowe jestem soba sprzed X czasu temu, jestem tu i teraz i mysli zle i ciezkie uciekaja, i realnie patrze na wszystko. ale zbyt ciezko dziala w tej dawce czuc bóle brzucha jakieś otumanienie takie specyficzne ale jednoczesnie dajace myslec spokojnie, 3 dni temu dostalem goraczki i lekkiej sztywnosci karku wiec odstawilem tylko nastepny dzien 5mg, u mnie wogole ssri wygaszaja psychoze i stany psychotyczne wiec to tez jest ciekawy temat, moze ktos madry sie wypowie. escitalopram lub sertralina moment wygaszaja psychotyczne stany i czuje sie ok tylko ze jestem zadowolonym warzywkiem ktoremu nic nie potrzeba
"Niejednemu tu psychiatra jestem pewien nie pomoże,"
  • 3 / / 0
U mnie wyszlo chujowo 5mg aripiprazolu jako dodatek do elvanse 50mg po zaledwie 4 dawkach akatyzja i to okropna aktualnie od piatku to ani elvanse ani tego gowna tylko lorek na napady akatyzji myslalam ze mn popierdoli mam nadzieje ze juz jutro bedzie lepiej bo tydzien z zycia poszedl w pizdu
  • 26 / 3 / 0
Nie polecam, dostałem jako dodatek do sertraliny, bupropionu i lamotryginy.
Spowodowało wzrost tętna spoczynkowego i ogolnie tachykardię.
Próba treningu cardio powodowała, że czułem się jak stara pizda która pierwszy raz od 40 lat wstała z kanapy by pobiegać.
ODPOWIEDZ
Newsy
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.