Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 28 / 4 / 3
tramadol ma to do siebie, że blokuje przeplyw neuroprzekaźników w rdzeniu kręgowym. Stąd padaczka.
Wedle powszechnie przyjętej doktryny po zażyciu dawki 400 mg.padaczka ma nawet prawo i konieczność wystąpić.

Jak również wiadomo każdy organizm jest inny i są pewne odchylenia. Ja miałem okazję (z własnej głupoty) dostać takiej padaczki.

Ważne jest to, że nawet jeśli bierzemy Retardy o dawce np.100 mg.to są to takiego typu tabletki, że tramadol kumuluje się w organizmie. I wtedy może być tragedia.

Przede wszystkim to trzeba mieć to na uwadze, oraz posiadać dobre leki przeciw padaczkowe.

I tak na marginesie - dawki powyżej 600 mg.nie będą bardziej pomagać na ból.
  • 11 / / 0
27 grudnia 2025Bahamkaiarz236 pisze:
A jak sie powinno brać żeby mieć mniejsza szanse na padake ?Bo ja sobie biorę że tak powiem nie caly czas tylko doraźnie co 2 albo co 3 tygodnie od moze nie wiem 4-5 miesięcy ale nigdy sie tym nie interesowałem a biorę 75 mg z paracetamolem i biorę tak jedna tabletkę na poczatku a potem co półtora godziny albo godzinę dorzucam to tak moze być ?
Jak przez cala dobe dorzucasz co 2 godziny 75mg tramadolu, to ta dawka sie skumuluje i moze byc niebezpieczna, jak ktoś napisał powyżej mojego posta, 400mg (jako dawka dobowa) to górna bezpieczna granica. Czytalem kiedys, ze najwieksze ryzyko padaczki występuje po ok. 4 godzinach od zażycia tramadolu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.