Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 627 / 67 / 0
sztywnośc mięśni typu spastycznego. poczytaj sobie o spastyczności.
to zwykle lek nr 1 na to schorzenie, poza sirdaludem. Jak coś to mówi, że brałeś sirdalud i masz po nim ostrą srakę :)
  • 934 / 12 / 0
przyczyną spastyczności jest ..., natomiast u dorosłych może być wywołana przez udar lub stwardnienie rozsiane. Przyczyną może być również pourazowe uszkodzenie części mózgu i rdzenia kręgowego (drogi korowo-rdzeniowej, tzw. szlaku piramidowego), które są odpowiedzialne za odruchy warunkowe.
Jak się ściemnia takie coś u swojego lekarza rodzinnego, możesz powiedzieć?
  • 627 / 67 / 0
hehehe wbrew pozorom jest to bardzo proste. Jak chcesz ściemniać objawy przed lekarzem, to się bierzesz za te "najprostsze", a nie najtrudniejsze typu udar czy stwardnienie rozsiane. Doczytaj jeszcze, czego objawem lub skutkiem jest spastyczność, a ja Ci wieczorkiem skrobnę PMa, bo takich tajnych technik nie chcę ujawniać przed całą baklofenową publicznością.
  • 1180 / 5 / 0
Ostatnio coraz cieżej mi kupić baklofen. W jednej aptece kiedyś próbowałem kupić dobre ponad pół roku temu bez rezulatu, niedawno ponownie tam przychodzę licząc na inną aptekarę i słyszę tekst, a nie sprzedam, bo poprzednio nie została doniesiona recka. Ale może nie chciały sprzedać, bo wbiłem i od razu dawaj baklofen, z odpowiednim akompaniamentem argumentów, ale bez żadnych zakupów, a zauważyłem, że całkiem pomocne jest kupić coś, najlepiej na jak najwyższą kwotę (np jakieś witaminki) to wtedy trochę inaczej podchodzą do kliena. Starać się też ogarnąć to jak nie ma ludzi.

Dobrze, że miałem baklo kupione wczesniej, to ratowałem się nasennie po ostatnich dniach na gblu (od niedzieli poszło 45ml), wczoraj też pofolgowałem mocniej z gblem i dzisiaj już niespecjalnie sie czuję (początek uzal. fizycznego) to 25mg wrzucone i trochę pomaga, nie chce mi się wrzucać więcej, bo nie mam zamiaru przeżywać lipy pobaklofenowej nawet w najmniejszym stopniu. Chcociaż zastanawiam się czy mogę sobie pozwolić na dodatkowe 25mg

Ostatnia moja historia z baklo rysuje się tak: niedz-100mg, pon. 50, wt. 25, sr. 25 i dzisiaj 25, ale myślę, że mogę sobie pozwolić na dodatkowe 25). Jestem taki ostrożny, bo wiem, jak jest hujowo przy dużych dawkach typu 150mg doba, ale małych dawek nie przerabiałem branych codziennie.

Poszło jeszcze 25mg. Od niedzieli daje to wynik 250mg, niby niewiele i rozłożone na kilka dni. Mocno ciekawi mnie czy będzie złe samopoczucie/kac z tego.
Ostatnio zmieniony 10 października 2013 przez kowalskii, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 19 / / 0
Dawki jakie bierzesz są rzeczywiście niewielkie i same w sobie nie powinny spowodować ŻADNEJ ZWAŁY. Ale bierz pod uwagę, że swoje Gaba zdradzałeś wcześniej z GBL, a Pani Gaba to często nieprzewidywalna i zaborcza kochanka;) Spróbuj odstawić teraz, jak zaboli to powoli sobie schodź z dawek i będzie gut.
  • 1784 / 30 / 0
[cut] magik wypisał mi dwie paki + Sedam 6.

O tym źródle nie wspominamy. mrstothet.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 5 / 0
Next time pójdę do najtańszego doktora. Mi już się nawet nie chce włazić do tych aptek. U mnie to jest pewnie tym spowodowane, że parę osób wie ocb z baklofenem i oni zniszczyli lokalny (mały) szary apteczny rynek baklofenowy heh.
  • 1784 / 30 / 0
Ile trwa działanie rekreacyjne baclo? Wrzuciłem 25 na próbę i nie wiem czy dorzucać teraz, czy może przeczekać i wrzucić drugie 25 o 18.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 5 / 0
Hapnij jeszcze 2, dobij do 75mg i nie ma co czekać. Rozkręca się tak do 1,5h. Zapomnij, że 25mg poczujesz mocniej, znacznie. Ale już 25mg rozluźni mięśnie i nie będziesz się kręcił w łóżku tylko spokojnie leżał. Świetny lek.
Ostatnio zmieniony 22 października 2013 przez kowalskii, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1784 / 30 / 0
Opcja jest taka, że spotkanie z koleżanką po 18, muszę być ogarnięty, ale gieblopodobny stan jest pożądany :heart: Te 25 się zaczęło już ładnie wkręcać, jest potencjał :cheesy: Jak myślisz, mogę dorzucić o 18: 25mg, czy nawet 50mg będzie ok?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.