gorzej jak się zaczną kontrole itp. Tobie nic nie grozi o ile nie fałszujesz dokumentacji medycznej.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Nigdy nie spotkałem z tym żeby nawet ten sam lekarz miał problem z wypisaniem recepty np. po 2 tygodniach, następną receptę zazwyczaj wypisuje z większym dawkowaniem dziennym dzięki czemu na większą ilość może wypisać receptę.
To pierwsza partia tej odmiany więc na logikę powinien być topowy s-lab. Najwyżej przesuszony jak to u nich ale w ładnych topach heh.
Próbował ktoś?
Pewnie ma w granicach 22%. Czyli dużo. Ja mam ochotę wziąć coś w granicy 5-10% i pow. 20%. Sprawdzić jaka jest różnica i czy np banki nasion piszą prawdę. Wiadomo, zależy jak uprawiane i jakie ma warunki roślina , ale mniej więcej 👾
Zdrówka
19 września 2025Kochanek Heleny pisze: Kurde kusi mnie trochę ten Lilac diesel 22 THC od s-labu.
To pierwsza partia tej odmiany więc na logikę powinien być topowy s-lab. Najwyżej przesuszony jak to u nich ale w ładnych topach heh.
Próbował ktoś?
Ale ich słabe partie zdecydowanie nie klepią normalnie. Jacka herera 15g jak raz wziąłem w ciemno, myślałem że się powiesze. Miał, prawie brak działania i jeszcze krótko trzymało.
Najlepszy s-lab jaki paliłem czyli Headband jednak też odczuwalnie słabszy niż MAC 1 Cantourage albo Farm Gas Aurory.
Ale dobrze wiedziec, wiecej nie bede juz kombinowal z slabem nawet w razie awarii
Mac 1 działa na mnie z zegarkiem w ręku 6-7 godzin, a normalnie jaram minimum co dwie godziny.
Dzięki niemu zmniejszylem ostatnio też zużycie innych trawek.
Wiadomo, im rzadziej się jara tym dłużej działa, ale chodzi o to, że przy MACu nie ma tego bólu niejarania, a tolerancja leci w dół na każdą trawkę.
Farm Gas od Aurory też niesamowicie wydajne.
Normalnie jaram 150mg, tu 130mg było spoko na pierwszy raz i relaks.
Normalne dawki baaardzo szybko kładą do łóżka, za to przy niskich są wręcz kreatywność i produktywność mocno odczuwalne.
19 września 2025yoshi420 pisze: Najgorsze z czym sie spotkalem przy kilku zrobionych pudlach slabu (+/- 50-100g lacznie) to bezwonne suche ziolo. Ale dzialalo jak trzeba- tzn dzialalo jak lek.
Ale dobrze wiedziec, wiecej nie bede juz kombinowal z slabem nawet w razie awarii
Tylko najlepiej od razu brać rezerwowa receptę na jakąś Aurorę i szukać aptek z jak największym wyborem. S lab często jest i 6 do wyboru na tę samą receptę.
I zawsze oglądać przed kupnem s lab. Zawsze :)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.