Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 623 / 22 / 0
Zakładam,że na własny rachunek Cię nie stać więc nawet nie próbuj
To ich zasrany obowiązek.Więc poproś grzecznie
W najlepszej sytuacji Ci to zwrócą
A w najgorszej sami skonsumują :-p
IF YOU KILL YOUSELF
Spoiler:
:diabolic:
:yay:
  • 980 / 84 / 0
Dzięki wielkie, czekam na telefon.
  • 1817 / 109 / 0
Na pewno mu tego nie zwrócą a już na 100 % nie przed badaniami.
  • 980 / 84 / 0
Zdaję sobie sprawę, wewntualnie po badaniach.
Jak się okaże że bez przypału to mam w chuju ten woreczek.
  • 210 / 17 / 0
Próbował ktoś rozpuszczenie w postaci kropli do nosa? Wygodna aplikacja, tylko jak z dawkowaniem? Po pojedynczych yyy... kropelkach? :P
  • 1817 / 109 / 0
Policz. Na przykład tak. Weź roztwór i krop gdzieś licząc ilość kropli które są potrzebne na 1 mililitr (zakładam ze wiesz jak policzyć stężenie substancji w mililitrze). Może powiesz że lepiej zrobić na odwrót i do dozownika kropel wlać 1 mililitr i potem przeliczyć krople? Ja jednak uważam że jednak łatwiej, szybciej i prościej będzie tak jak napisałem w pierwszym zdaniu. Już mówię dlaczego, ano dlatego że ciężko może ci być najpierw napełnić a potem opróżnić dozownik na kropelki z tak małej ilości jak 1 mililitr. 1 mililitr to bardzo mało i możesz,a raczej na pewno nie dasz rady wykropić tak małej ilości. Więc chyba lepiej "na oko" próbować kilka razy dokrapiać na coś i potem z tego ściągnąć ten 1 mililitr niż na odwrót, czyli wykropić mililitr z dozownika. Mam nadzieję że napisałem to co miałem na myśli i zrozumiałeś ;) ? Choć zrobisz jaką metodą tam chcesz i jaką Ci będzie prościej i łatwiej.
Jak się okaże, że na mililitr potrzebnych jest dajmy na to 30 kropelek (tu strzelam ile kropel wychodzi na mililitr, mam nadzieję że ty to wyliczysz i mi powiesz?) no to jesteś w domu. Na przykład rozpuścisz 3 gr 4F-MPF w 100 ml czegoś tam to wychodzi że w 1 ml masz 30 mg 4F-MPH. Czyli w naszym przypadku jak wiemy że mililitr to 30 kropelek, a w mililitrze mamy 30 mg to wyszło nam 1 kropelka równa dokładnie 1 mg, 10 kropelek 10 mg.

P.s mi akurat zbiegiem okoliczności wyszło praktycznie idealnie no ale zróbmy ciężej i dajmy na to że wyjdzie nam 36 kropelek na mililitr? Czyli 36 kropelek to będzie 30 mg, czyli pierdolimy męczenie się z liczeniem ile dokładnie miligram by nam przypadło na kropelkę (choć to wykonalne, ale na chuj i zupełnie niepraktyczne ;) ) No to odpowiednio 18 kropelek 15 mg, 9 kropelek 7,5 mg, 4-5 kropelek 3,5-4 mg.
W każdym innym przypadku ilości kropelek stosujemy ten sam prosty wzór matematyczny. ;) :D
  • 2881 / 303 / 0
Bez kitu, z tymi proporcjami rozpuszczaniem i dawkowaniem to powinno się jakieś faq zrobić bo te pytanie pada co tydzień w różnych wątkach i działach.
Ludzie niby inteligentni, niby studenci, niby pracują, biorą te związki by myśleć jeszcze wydajniej a nie ogarniają matematyki z podstawówki. W ramach rozruszania mózgu poleciłbym wam właśnie zapoznanie się z podręcznikiem od matematyki szóstoklasisty, na start zrobi wam to o wiele lepiej niż ten 4f-mph.

A eliot co do Twojego postu to przy różnych badaniach i problemie właśnie typu "może być problem z 1 mililitrem" to robi się taki pewien myk. Zamiast mililitra napierdalasz 10ml. Liczysz ile jest kropli w 10ml i dzielisz przez te dychę. Błąd będzie niewielki :) Im więcej weźmiemy tych mililitrów tym dokładniej. Twój sposób też jest oczywiście dobry.
1ml to zazwyczaj ~~25-30 kropli. Zależy od rozpuszczalnika. Nie wiem też czy kropla np. z takiego kropidła jest równa kropli ze strzykawki. Bo jeśli by były równe to oczywiście najłatwiej wziąć strzykawkę, zaciągnąć 1ml i delikatnie spuszczać po kropli licząc ile ich jest.
Co do nierównych liczb to od czego mamy kurwa kalkulatory %-D

Ja za to liczyłem na początku, teraz po prostu czego bym nie miał to rozpuszczam i dawkowanie dobieram sobie metodą prób i błędów, zaczynając oczywiście od tego jak najmniejszego progu (choć takie zgrubne przeliczenie jednak się przydaję czy próby zaczynać od kropli czy od 10).

I oczywiście nie opłaca się robić nie wiadomo jak wielkich stężeń tylko po to by wychodziło ekonomicznie, bo najczęściej wtedy wychodzi problem typu 1kropla za słabo, 2 za grubo
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 210 / 17 / 0
Ja zadałem pytanie o funkcjonalność takiego rozwiązania, bo roztwór o odpowiednim Cp nie jest raczej trudny do przyrządzenia dla nikogo... Pytałem czy ktoś już coś takiego wykonał i użytkuje bo to brzmi tak prosto, ale jak wygląda w praktyce wkrapianie tych 25 kropel do nosa? Przy tradycyjnych kroplach do obkurczanis nosa nie ma aż takiego znaczenia ile polejemy, a tu mamy liczyć kropelki (chyba wykonywalne to najlepiej przed lustrem) i może kropelka nie trafić w nozdrze, może spłynąć od razu do gardła, a może polecieć strumieniem zamiast kroplami gdy zbytnio przeciśniemy buteleczke. Dlatego właśnie pytam o autopsje, bo ludzie robili tak już z Noopeptydem, a z 4F-MPH? Najwyżej zostanę pionierem... :scared:
  • 2881 / 303 / 0
Eeee a czemu właściwie chcesz to mieć akurat w kroplach do nosa? nie widzę najmniejszego sensu. Już lepiej rozpuścić w spirolu/wódce/glikolu i stosować dojapnie. A jeśli chcesz koniecznie SNIFF bo jebnięcie to po prostu sniffuj. To gówno jakoś nosa mi wcale nie drażni, już się przyzwyczaiłem i nawet lubię tę chwilę kiedy wysypuje te płatki na czarny ekran telefonu i niuch niuch
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1817 / 109 / 0
Tak JestemSoba-Chyba, masz rację co do tych 10 ml i łatwiejszej z nimi roboty, przysięgam że o tym dokładnie myślałem pisząc posta i już miałem też tak napisać, ale potem sobie myślę. Nosz-kurde chyba takie podstawy każdy wie i sobie potrafi podzielić przez 10, więc postanowiłem tłumaczyć na jednostce 1 mililitra ;) ?

P.s Ja tam też to lubię wciągać i też mi to gładko wchodzi. ;]
ODPOWIEDZ
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.