To ich zasrany obowiązek.Więc poproś grzecznie
W najlepszej sytuacji Ci to zwrócą
A w najgorszej sami skonsumują :-p
:yay:
Jak się okaże że bez przypału to mam w chuju ten woreczek.
Jak się okaże, że na mililitr potrzebnych jest dajmy na to 30 kropelek (tu strzelam ile kropel wychodzi na mililitr, mam nadzieję że ty to wyliczysz i mi powiesz?) no to jesteś w domu. Na przykład rozpuścisz 3 gr 4F-MPF w 100 ml czegoś tam to wychodzi że w 1 ml masz 30 mg 4F-MPH. Czyli w naszym przypadku jak wiemy że mililitr to 30 kropelek, a w mililitrze mamy 30 mg to wyszło nam 1 kropelka równa dokładnie 1 mg, 10 kropelek 10 mg.
P.s mi akurat zbiegiem okoliczności wyszło praktycznie idealnie no ale zróbmy ciężej i dajmy na to że wyjdzie nam 36 kropelek na mililitr? Czyli 36 kropelek to będzie 30 mg, czyli pierdolimy męczenie się z liczeniem ile dokładnie miligram by nam przypadło na kropelkę (choć to wykonalne, ale na chuj i zupełnie niepraktyczne ;) ) No to odpowiednio 18 kropelek 15 mg, 9 kropelek 7,5 mg, 4-5 kropelek 3,5-4 mg.
W każdym innym przypadku ilości kropelek stosujemy ten sam prosty wzór matematyczny. ;) :D
Ludzie niby inteligentni, niby studenci, niby pracują, biorą te związki by myśleć jeszcze wydajniej a nie ogarniają matematyki z podstawówki. W ramach rozruszania mózgu poleciłbym wam właśnie zapoznanie się z podręcznikiem od matematyki szóstoklasisty, na start zrobi wam to o wiele lepiej niż ten 4f-mph.
A eliot co do Twojego postu to przy różnych badaniach i problemie właśnie typu "może być problem z 1 mililitrem" to robi się taki pewien myk. Zamiast mililitra napierdalasz 10ml. Liczysz ile jest kropli w 10ml i dzielisz przez te dychę. Błąd będzie niewielki :) Im więcej weźmiemy tych mililitrów tym dokładniej. Twój sposób też jest oczywiście dobry.
1ml to zazwyczaj ~~25-30 kropli. Zależy od rozpuszczalnika. Nie wiem też czy kropla np. z takiego kropidła jest równa kropli ze strzykawki. Bo jeśli by były równe to oczywiście najłatwiej wziąć strzykawkę, zaciągnąć 1ml i delikatnie spuszczać po kropli licząc ile ich jest.
Co do nierównych liczb to od czego mamy kurwa kalkulatory
Ja za to liczyłem na początku, teraz po prostu czego bym nie miał to rozpuszczam i dawkowanie dobieram sobie metodą prób i błędów, zaczynając oczywiście od tego jak najmniejszego progu (choć takie zgrubne przeliczenie jednak się przydaję czy próby zaczynać od kropli czy od 10).
I oczywiście nie opłaca się robić nie wiadomo jak wielkich stężeń tylko po to by wychodziło ekonomicznie, bo najczęściej wtedy wychodzi problem typu 1kropla za słabo, 2 za grubo
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
P.s Ja tam też to lubię wciągać i też mi to gładko wchodzi. ;]
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.