Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
W jakim wieku zacząłeś/ęłaś ćpać?
Mniej niż 13
202
6%
13-15
1200
36%
16-17
1211
36%
18-19
412
12%
20-21
158
5%
22-23
72
2%
24-25
19
1%
26-27
21
1%
28-30
8
0%
Więcej niż 30
46
1%

Liczba głosów: 3349

ODPOWIEDZ
  • 102 / / 0
alkohol - 15
marihuana - 16
Jak kolega wyżej ujął ładnie, cała reszta - 19.
Głównie RC, albo jakas naturka. Opioidów staram się nie tykać.
  • 2881 / 300 / 0
alkohol, jakieś pierwsze piwka 12 lat, najebanie się :kotz: czternastak
szlugi 14, ale szybko rzucone, hmm nawet nie trzeba było rzucać
mj 15 i piękna znajomość do dziś :)
cała reszta 19
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 655 / 3 / 0
Zdecydowanie pod koniec studiów (ok. 23-24 lata)

Na studiach nawet uchodziłem za człowieka ze słabą głową, który mało co pije i nie tyka tak ciężkiego tematu jak narkotyczna marihuana :*)

Co się kurwa ze mną stało?? :retarded: :retarded: :retarded: że pasuje na pensjonariusza MONARu obecnie??
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 4807 / 267 / 0
25 lub 26 wiosen gdy wydawało mi się że już zmądrzałem (lol). alko i fajek nie liczę, przewijają się gdzieś od podstawówki.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 586 / 8 / 0
17 lat - alko. jakoś wcześniej nie miałem ochoty, choć opcja była na każdej imprezie. zresztą nadal nie lubię najebania, czasem piwko czy dwa, ale to dla smaku.

21 lat - DXM, a potem ruszyła machina - po trochu z każdego gatunku. :D

26 lat - fajki. tak, wiem, chujowa decyzja.
szatan
  • 12 / / 0
15 lat - jakieś piwo raz na jakiś czas
16 lat - Tak jakoś wyszło że moim pierwszym nielegalem były liście koki, a potem poszło z górki: marihuana, DXM,metylon,JWH-210, 2C-P,
17 lat - 2C-E, MXE, 4-HO-MET, 4-HO-MiPT,DOI, 25D-NBOMe,AM2201,MDMA,6-APB, amfetamina,etizolam, estazolam, kodeina, GBL
18 lat - JWH 307
  • 351 / 8 / 0
moja ksywa nie bierze sie z niczego ;d

12 lat - ganja i alko
13- troszke amfetaminki
14- opary brown sugar ale tylko dwa razy, pierwsze pixy
15- dalej to samo
16 - tez
17 - LSD
18- wciaz jaranie i jaranie.. tajfun, nos pelen mefa
w tym roku DXM, koda,1 nieudany fioletowy metkat benzydamina dopiero jutro ;d

ja jestem dalej zdrowym czlowiekiem, tryskajacym energia, szczescie i mlodosc bija z mej twarzy, moje wory pod oczami przepelnione sa radoscia!!!
totalny popierdoleniec ze mnie jest generalnie
  • 51 / / 0
Ćpanie oraz papierosy od 16 roku życia, alkohol w małych ilościach od 15.
Trapped in a cage and surrendered too soon
Me in my own world, the one that you knew
We were strangers - for way too long.
  • 49 / 1 / 0
13 - alkohol, mj
14/15 - szeroka gama leków, RC, grzyby
17 - papierosy :(, amfetamina
  • 77 / / 0
ja spróbowałam w wieku 17 lat, i jak dotąd jest to nadal tylko próbowanie różnych rzeczy, eksperymenty, ciekawość przed nowymi substancjami. i mam nadzieję, że tak pozostanie. :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.