Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 358 / 73 / 0
No ja zaczynałam od kody i trampka, jeśli chodzi o opiaty, a tramca walę już długie lata, także wątrobę mam rozjebaną, bo to, że biorę też dożylnie nie ma znaczenia i tak się zajeżdżam trampkiem.
Mnie daje ukojenie na skręcie ruszanie nogami, nawet to niekontrolowane. Dodatkowo w prawej nodze (jest grubsza) mam zapalenie stawu kolanowego, to jak przyjdzie skręt to to skurwysyńsko boli. Jestem też na sterydach z tego powodu.
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 356 / 69 / 0
06 lipca 2021sisi88 pisze:
@ema112 Mnie tez zawsze łyżki schizowaly. Zawsze przerabiałam/gotowałam w małej probówce szklanej, teraz mam tez taka porządna, wysoka łyżkę, żeby nie było chuja z marnowaniem towaru bo strasznie to zawsze przeżywam XD Najbardziej jednak jak już jestem w żyle i z jakiegoś niewyjaśnionego powodu zatka mi się igła lub strzykawka właśnie chujowo chodzi i podam ciut a resztę no nie da się. Strasznie mnie wkurza ponowne wkłuwanie się.
w ogole wykrakalam, po tym poscie reka mi sie omsknela i wylalam wiekszosc towaru. moze polowa sie zachowala, ale no zmarnowalam przynajmniej 100mg majki tym sposobem.
swoja droga jakich filtrow uzywacie? uzywalam ostatnio grubych mascotte z kiosku i nie wiem co jest z nimi nie tak, moze sa zbyt geste albo cos, ale prawie za kazdym razem cos mi sie jebalo - albo filtr sie zatykal i nie chcialo dalej ciagnac, albo w roztworze zostawaly mi jakies farfocle :trucizna: jak uzywalam cienkich dark horse (czyli chyba najtanszych) to nigdy nic takiego sie nie wydarzalo.
  • 113 / 28 / 0
@ema112 ja tez mascottow używam i nie mam problemu, zawsze mi ładnie filtruje. Jasne czasem coś spierdole i przefiltruj jeszcze raz ale zazwyczaj jak zdejmę papierek, wrzucę i tak go trochę rozgniote jak nasiąknie, przycisne wylot strzykawki mocno do filtra to ściąga mi pięknie wszystko a wypełniacze zostają dookoła. Ostatecznie jak już coś ewidentnie jest nie tak i się wkurwie to robię tradycyjnym metkatowym sposobem czyli chusteczka do strzykawki, moczę chusteczkę, zatykam wlot, wpierdalam to z czego nie jestem zadowolona do końca jeśli chodzi o przejrzystość i się filtruje perfekt tylko straty są ale to już taka ostateczność. Czasem za to po prostu wpierdalam totalnie nieodpowiedzialnie taki ten roztwór niedofiltrowany. Ale generalnie do tej pory filtry od szluga najlepsze, medikinet to się na cacy robi przez nie ale tez mam wrażenie ze mascotty są średnie i zwykle OCBki 6mm lepiej się sprawdzają, nie mam pojęcia czemu. Chętnie tez usłyszę doświadczenie innych w tej kwestii.
narkomanka, lekomanka, artystka, istota duchowa
  • 588 / 81 / 0
Wiem ze temat juz byl tu poruszany ale nie chce mi sie zbytnio szukac. Jutro bede mial swoj pierwszy raz z oxy. Mam opcje na 80tki ale plnuje je podzielic na 4 czesci i jedna cwiartke zapodac. Bedzie tyle git na pierwszy raz? od czasu do czasu zarzucam tramal 300-800mg i kode 150mg. Te ~20mg bedzie okej zeby mnie nie wyslalo na oioim

! WAŻNE OGŁOSZENIE

Temat omawiano minimum 100 razy w tym temacie. Wystarczy przerzucić kilka ostatnich stron i będą odpowiedzi. Za następne takie pytanie - warn. W czasie, w którym napisałeś posta z tekstem "nie chce mi się czytać i szukać" spokojnie byś znalazł odpowiedz. To jest także ostrzeżenie na innych. KORZYSTAJCIE Z WYSZUKIWARKI. PO TO JEST, DO JASNEJ ANIELKI!!! DexPL

Jestem dość trudny.
  • 604 / 115 / 0
tak, 20 git na 1 raz.
ale uważaj, duże szanse że się spodoba i się wjebiesz :c
  • 2812 / 365 / 0
08 lipca 2021furyofpatientman pisze:
Wiem ze temat juz byl tu poruszany ale nie chce mi sie zbytnio szukac. Jutro bede mial swoj pierwszy raz z oxy. Mam opcje na 80tki ale plnuje je podzielic na 4 czesci i jedna cwiartke zapodac. Bedzie tyle git na pierwszy raz? od czasu do czasu zarzucam tramal 300-800mg i kode 150mg. Te ~20mg bedzie okej zeby mnie nie wyslalo na oioim

! WAŻNE OGŁOSZENIE

Temat omawiano minimum 100 razy w tym temacie. Wystarczy przerzucić kilka ostatnich stron i będą odpowiedzi. Za następne takie pytanie - warn. W czasie, w którym napisałeś posta z tekstem "nie chce mi się czytać i szukać" spokojnie byś znalazł odpowiedz. To jest także ostrzeżenie na innych. KORZYSTAJCIE Z WYSZUKIWARKI. PO TO JEST, DO JASNEJ ANIELKI!!! DexPL

Tak 20mg bedzie dobrze jak na pierwszy raz ( ale napewno nie wiecej ! Bo może być nieciekawie ) Ale będziesz brał Oxy P.O ( dou stnie ) ?
20mg bedzie akurat zresztą jestem zdania aby na pierwszy raz wziąsc nieco mniej niż nieco za dużo i przesadzić.. weźmiesz 20mg i sam zobaczysz jak na Ciebie zadziała i wtedy będziesz mógł ocenić na ile " możesz sobie pozwolić " następnym razem .
  • 4603 / 2210 / 1
Dawkowanie wg naszej narkopedii. Polecam tam sięgnąć!!!
Dawkowanie wg Erowid:

Doustnie

Lekko dla osoby bez tolerancji: 2.5 - 5 mg
Lekko dla osoby z wyrobioną pewną tolerancją: 5 - 10 mg
Lekko dla osoby z wyrobioną dużą tolerancją: 20 - 40mg

Średnio dla osoby bez tolerancji: 5 - 10 mg
Średnio dla osoby z wyrobioną pewną tolerancją: 10 - 40 mg
Średnio dla osoby z wyrobioną dużą tolerancją: 50 - 150mg

Mocno dla osoby bez tolerancji: 10 - 30 mg
Mocno dla osoby z wyrobioną pewną tolerancją: 30 - 60 mg
Mocno dla osoby z wyrobioną dużą tolerancją: ponad 150mg

Początek działania: 10 - 30 minut
Narastanie: 30 - 60 minut
Szczyt działania : 30 - 60 minut
Plateau : 2 - 4 godziny
Ogólny czas działania : 3 - 6 godzin
  • 62 / 3 / 0
Pytanko dla tych którzy brali oxy pod różna nazwą farmaceutyczna. Wiadomo znamy OxyContin, oxydolor,reltebon,xancodal,oxynorm...ale czy ktoś brał accordeon może? Mam po sobie wrażenie że coś nie tak z tym rodzajem oxy. Po braniu dawki 40mg wogole nie działa tak jak oxycontin w czym może tkwić różnica, w oslonce w możliwości podziału na połówki w tym ze chlorowodorku oxy jest tyle samo co w oxycontinie no ale nie daje takiego działania bólu tak nie znosi ani nie daje kopa 'do normalnosci' moja tolerancja stoi na poziomie 40mg więc nie sądzę by moja tolerka skoczyła bo nawet jak dokladalam wczoraj do 60mg nic nie robiło konkretniej przy oxycontinie czuć już 60mg jak "niebo". Czy ktoś miał tą markę oxy i też nie czuł nic? Oczywiście pytam co biorą p.o
(dodam że rozgryzalam też i bez zmian)
  • 2812 / 365 / 0
Mam pytanie odnośnie Oxycontinu . A więc ze względu na zaostrzenie choroby i silnym bólem musialem wrócić do opio z czego nie cieszę się ale ból jest nie do zniesienia tymbardziej ze zwłoknienia przebijają mi skórę: ( jestem na MST ale chcą mnie na Oxycontin przerzucić pytanie czy Oxy lepiej pomoże uśmierzyć ból niz MST ? @DexPl wypowiesz się?
  • 4603 / 2210 / 1
Accordeon to chyba najgorszy dostępny w tej chwili lek z oxycodonem w PL. Idą w taniość i niestety jakość na tm cierpi. Mam jak najgorsze z nim doświadczenia i nie polecam.

@sclero2014

Musisz ułożyć plan leczenia oparty o więcej niż jeden lek. Sam wybów między OXY, a MST to żaden wybór. Musisz dodać do tego co najmniej 3-4 koanalgetyki. Czasami nawet 5 i dopiero będziesz miał kompleksowe leczenie przeciwbólowe.
Pytani,c zy w twoim przypadku komponenta neuropatyczna przeważa, czy jest tylko dodatkiem? Musisz porobić testy i na ich podstawie dobrać leki.
Przykładowe leczenie z silną komponentą neuropatyczną mogłoby wyglądać tak: (ale niekoneocznie w Twoim przypadku)

OXycontin 3x80mg
Palexia 3x150mg
Duloksetyna 2x30mg
Pregabalina 3x150mg
Amitryptylina 2x25mg
Ibuprofen 3x400mg
Instanyl 200 - na bóle przebijające 4x2 max
Lignocaina 80mg - powolny wlew dożylny x2max alternatywnie pyralgina w zastrzyku
Red no2 - 2x0.1mg vaporyzator alternatywnie 80mg nospa we wlewie lub w tabletkach
Zopiclon 3,75mg - na sen.

Tak przykładowo wygląda skutecznie dobrane kompleksowo dobrane leczenie przeciwbólowe. Mamy do czynienia z 1 lekiem typowo przeciwbólowym i 9 działającymi jako koanalgetyki. Analgezja to sztuka. Im szybciej to zrozumiesz, a dokładnie Twojemu lekarzowi, tym łatwiej będzie CI ten ból uśmierzyć. To nie wybó między OXy, a MST.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.