Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 11 / 4 / 0
miał ktos z was może problem z wątrobą lub żolądkiem po waleniu kody? w sensie po jakim czasie zauważyliście ten problem bo wsm wale od 2mieś na pusty z paracetamolem kode i tak nwm czy może pit stopu nie zrobić, niby przyjemne i klepie fajnie ale jak nie zjem w przeciągu 30min od wzięcia to potem juz cały dzień nie dam rady jeść, a jak zjem to nie wiem ile bym jadła nadal czuje potworny głód :/
Uwaga! Użytkownik Lubieduzedupy0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 351 / 67 / 0
@Lubieduzedupy0 w jakim sensie walisz kode z paracetamolem? Jaką substancję dokładnie żresz?

Fuzja - D5
06 listopada 2019dgnted pisze:
w jaki sposob w teorii DXM zbija tolerke na kode?
Wg mnie sa dwie wersje:
Wersja light, czyli godzinę przed zarzuceniem kody zarzucasz 50-80mg dexa
Wersja hard, czyli robisz z dzień przerwy od kody i następnego ładujesz ze 200-300mg dexa, w zależności od tolerki i na następny dzień, albo za dwa-trzy dni zarzucasz kodę.

Chyba zle przeczytałem Twoje pytanie, jeśli chodzi o jakieś naukowe wytłumaczenie, to musisz forum przegrzebać, jest kilka wątków, które to dobrze wyczerpują. Może ktoś miły podlinkuje
  • 384 / 63 / 0
06 listopada 2019Lubieduzedupy0 pisze:
miał ktos z was może problem z wątrobą lub żolądkiem po waleniu kody? w sensie po jakim czasie zauważyliście ten problem bo wsm wale od 2mieś na pusty z paracetamolem kode i tak nwm czy może pit stopu nie zrobić, niby przyjemne i klepie fajnie ale jak nie zjem w przeciągu 30min od wzięcia to potem juz cały dzień nie dam rady jeść, a jak zjem to nie wiem ile bym jadła nadal czuje potworny głód :/
Oczywiście, problemy z brzuszkiem miał każdy, kto był przez dłuższy czas wjebany w kode. Ja przez ponad pół roku brania tego syfu, po wpierdoleniu w siebie niezliczonej ilości sulfosyfu nabawiłem się dość poważnych problemów z żołądkiem. Teraz nie biorę już z 1,5 miesiąca a nadal odczuwam negatywne skutki brania tego gówna

Btw. @wilk22pl skąd takie info nt. śmierci Goringa? Przecież on nie umarł od magicznie wytworzonego w organizmie cyjanku, klawisze pilnujący jego celi mówili o dźwięku tłuczonego szkła, który wywołało przegryzienie szklanej fiolki z cyjankiem
?
  • 1100 / 273 / 0
chyba mu chodziło o to, że to "Taki sam cyjanek, co goeringa zabił" :), era clickbaitu, to samo można pisać o pestkach wiśni
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 26 / 0
06 listopada 2019wilk22pl pisze:
@lufa9999 kolejne dobre pytanie. uważaj na te mentolowe szlugi. czytałem w nature badania, które wskazywały, że u hipermetabolizerów CYP2D6, łączenie kodeiny z mentolem(olej + mięta +guma kaktusowa),kofeiną i piperyną, w przypadku 1 na 10 może doprowadzić do samoczynnej produkcji cyjanku(C21H30O2) w żołądku i związanej z tym natychmiastowej śmierci. W taki oto sposób postanowił oszukać aliantów i uśmiercić się sam Goering. Tak że zdecydowanie nie próbuj łączyć papierosów mentolowych z kodeiną. Nigdy
OK, rozumiem sytuację. Ale ja nie jestem hipermetabolizerem tylko normalnym kodeinistą. Czyli co, może być mentol czy nie może, w moim przypadku? I pieprz też wpierdalam łyżeczkę na 40 min przed. Ale to już bardzo długo trwa i jakoś nie tworzy się cyjanek...
Pozdrawiam!
Paweł
  • 11 / 4 / 0
@kodeinaddict
efferalgan wale codzienniw rano plus jak mam gorszy dzień na podbicie jakoś pół opak. thioco tylko że zauważyłam że dawki 45mg starcza grzeje mniw tak samo jak dawka 200/250mg (którą kiedyś brałam i czułqm lepsze efekty przy mniejszych dawkach) więc przerzuciłam się na mniejsze plus te 500paracetamolu w efferalganie na zabicie bólu co nie zmienia faktu że potrafie nie jeść nic pare dni i tylko kode z rana walić i wsm pierwszy raz jestem w ciągu 3mieś aktualnie
Uwaga! Użytkownik Lubieduzedupy0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 416 / 58 / 0
06 listopada 2019kodeinaddict pisze:
06 listopada 2019dgnted pisze:
w jaki sposob w teorii DXM zbija tolerke na kode?
Wg mnie sa dwie wersje:
Wersja light, czyli godzinę przed zarzuceniem kody zarzucasz 50-80mg dexa
Wersja hard, czyli robisz z dzień przerwy od kody i następnego ładujesz ze 200-300mg dexa, w zależności od tolerki i na następny dzień, albo za dwa-trzy dni zarzucasz kodę.

Chyba zle przeczytałem Twoje pytanie, jeśli chodzi o jakieś naukowe wytłumaczenie, to musisz forum przegrzebać, jest kilka wątków, które to dobrze wyczerpują. Może ktoś miły podlinkuje
Przeszukalem pol forum i nie znalazlem zadnego wątku ktory by opisywal w jaki sposob dex zbija tolerkę
  • 351 / 67 / 0
up, to sorry kolego, może coś pomieszałem
  • 1931 / 317 / 0
@dgnted nie kłam , że cokolwiek szukales. bo jest mój wątek na ten temat w ogólnym dziale opioidy z tekstami źródłowymi oraz testami na sobie.
@kodeinaddict w zły sposób opisał to zjawisko. Lepiej jest zarzucać właśnie dawki ok 100 mg (a u ultrametabolizerów cyp2d6 jak ja, nawet 200 mg) DXM na 30 do 45 min przed kodeiną (tylko wtedy kodeina ciurkiem na raz, bo zarówno DXM jak i powolne dorzucanie kodeiny konsekwentnie osłabia wspomniany enzym cyp450).

A niedługo wrzucam kompendium wiedzy podbijania opioidów , regeneracji & sensywityzacji receptorów alfa i delta. Więc poczekajcie jeszcze troszeczkę .
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Można w jakimś stopniu zniwelować albo zmniejszyć ten obrzydliwie cuchnący pot na skręcie?
Zablokowany
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.