Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 172 / 12 / 0
Bylo dzisiaj bardzo dziwnie. 600mg pregabaliny po 2 tygodniach i musze z przykrością stwierdzić, że zero euforii. Pojawiała się zawsze a teraz nic. Ogólne otępinie, wysoka sedacja, ospałość i brak lęków, czyli ogólnie fajny stan do czilloutu ale jednak nie ta euforia, której się spodziewałem. Ostatnio tydzien temu brałem phenibuta, i wczoraj clonazolama więc możliwe, że jest jakaś cross-tolerant'cia w sumie nie wiem.

Ciekawostka, gdy położylem się na łózku to widziałem jakieś kreskówkowe CEVy, nie mam doświadczenia z LSD czy psychodelikami więc cięzko mi to z czymkolwiek porównać, ale lekka halucynacja, sen na jawie był przynajmniej tak mi się wydaje.

Byl równiez jakieś efekty dysocjacji, czyli wszysto wydawało się obce włącznie z ludzmi ale to uczucie bylo bardzo lekkie, parę miesięcy temu 450mg mocniej mną trzepało.

Czyli w sumie nie wiem czy jest jakaś cross-tolerancja z benzo czy phenibutem jednak wydaje mi się że na to jednak wygląda.
  • 2278 / 276 / 3
Tolerancja krzyżowa zachodzi z fenibutem, który również jest blokerem/agonistą kanałów wapniowo-chlorkowych (VDCC). Dodam tylko, że jak raz sobie zepsujesz tolerancję, to potem ciężko wrócić do status quo.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 172 / 12 / 0
Też tak podejrzewam, więc robie sobie przerwe na kilka tygodni. Nigdy nie dawkuje powyżej 600mg. Tydzień temu po prostu zapodałem phenibuta 2.5 grama co btw nie był dobry pomysł bo czyłem się tylko ospały no i przy okazji widać że wpływa negatywnie na prege.

@DEA jak myślisz ile bym musiał poczekać, żeby tolerka spadła do 0? Jak na razię będe trzymał się benzosów, szkoda byłoby popsuć sobie tą magię pregi.
  • 2278 / 276 / 3
Nie mam pojęcia, kaczuchu. Ale na Twoim miejscu nie ruszałbym w ogóle żadnych GABA-ergików, żeby odpocząć trochę.
  • 906 / 75 / 19
@ Puny - pomimo, że przerwy były kilkumiesięczne od pregabaliny u mnie, to też nie czuję jej działania, oprócz tego, że w głowie na początku się kołowało, to nic poza tym. Ale nie sugeruj się mną, ja mam zjebany musk.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 2278 / 276 / 3
Jak na "zjebany musk", to wszystko by się w tym przypadku zgadzało. Zgłosiłbym reklamację do tego, co Ci ten "musk" zepsuł. :P
  • 906 / 75 / 19
@PEA, w takim razie, razem z Panem z youtuba, napiszemy petycję do Pfizera.
Sprawa do sądu i pozew o odszkodowanie.
  • 2278 / 276 / 3
A odszkodowanie dla forti;forti dla Pfizera i dla nas (dla nas za to, że "uprzejmie donieśliśmy")?
Śmiechy-chichy, ale tyle, ile chociażby tutaj przewinęło się osób śmiertelnie przekonanych, że pregabalina niesie ze sobą uzależnienie trwające "300 dni), to szok. A przecież pregabalina jest jedynym w swoim rodzaju lekiem. SSRI mamy miliony, skuteczne blokery VDCC i aktywatory GAD? Gabapentyna? Nie dość, że wyraźnie słabsza, to jeszcze chyba mechanizm trochę inny.
  • 906 / 75 / 19
Ja właśnie przez niego sobie wkręcałam różne rzeczy po pregabalinie, jak jeszcze nie znałam dobrze tej substancji. Do tego jakieś przesadzone wpisy hipochondryków na blue lighcie.
  • 2278 / 276 / 3
Taa... I ten fanpage na fejsbuku "Lyrica survivors". To jest jakiś dramat, jakieś nieporozumienie w tym antyludzkim państwie.
Można o naszym forum mówić, że jest "forum dla ćpunów", ale tutaj informacje są tysiąc razy bardziej rzetelne niż na depresjach.pl czy nerwicach.com, bo nie widziałem, żeby ktoś narzekał na efekty odstawienne po pregabalinie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.