najlepiej zbierac z mlodych nielykowatych roslin/pedow. jednak im wieksza roslina tym wiecej mleczka ale nie jest to duuuza ilosc. 2-3 kropelki na 1 rosline (chyba ze meczymy do konca to i z 20 bedzie) ale znalazlem sobie swoj sposob, swoja polanke i nachapalem okolo 50ml mleka.
jak najlepiej zbierac? odrywamy/ciachamy pedy kwiatowe przed ostatnim lisciem - z urwanego pedu z 1/4 kropelki. z pedu na drzewku - z pol kropli-kropla. zbieram wycierajac o dno zbiorniczka i odcinam centymetr i tak az pojawia sie lyko.
tak wyssane drzewko zostawiam zeby nowe pedy ktore sa niedorozwiniete dalej rosly. po co zabijac rosline dla cpania? cza zachowac rownowage :)
zauwazylem tez ze z zywej rosliny lepiej plynie. martwa po odcieciu pedu ledwo sie bieli. dzis wypalilem z butli okolo pol kabzla od piwa wysuszonego soczku. leciutko cos czuc ale nei wiem do czego porownac bo nei do mj nie do grzyba a opium nie probowalem.
jako ze jestem amatorem noska to myslalem nad tym ale watpie ze da sie to bardziej wysuszyc by dalo rade poza tym watpie ze tak to sie przyswoi. a moze jednak?
DMT 4 Life
a Jakby zagotować taki susz na małym ogniu z 30-50 g ile tam do garnka wejdzie to coś będzie z tego ciekawego?
P.S. Nie chce mi się zbierać sałaty,wiem ,że rośnie wszędzie itd wole np z MO nie jest jakaś droga :-p
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
chyba że byś pół hektara wyjebał, wywiózł zetorem, przemielił, przesączył, wyekstrahował i palił, ogólnie shit, gdyby było cool to by było nielegalne.
edit:
o kurwa rozgrzebałem stary temacik, dawno mnie tu chyba musiało nie być...
Ktoś napisał o mleczku z suszu. Jak roślina się suszy to i to co w środku niej wysycha, prawda ? W przypadku suszu- tylko ekstrakcja.
Reasumując, sałata jest dobra jako lekki środek uspokajająco-nasenny.
Dziękuję, dobranoc.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.