Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 640 / 118 / 0
ThePro pisze:
Możesz spróbować też ze stymulantami jak 4-f mph.
Z całym szacunkiem, "bezpieczne" stymulanty można polecać komuś, kto chciałby wycisnąć z organizmu 120%, a chłopak chce tylko zregenerować zwoje mózgowe.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 3 / 0
Regeneracje najlepiej zacząć od oczyszczenia organizmu, więc najpierw badania krwi na początek i detox ;)
  • 96 / 11 / 0
Dodałbym do tego phenibut (prospołeczność)
Działanie interesujące, jednak opisy ludzi jak to niesamowicie szybko rośnie tolerancja i do tego występujące zwały/kace nie przemawiają do mnie. Na jakąś rozmowę o prace lub coś naprawdę ważnego pewnie by się zdał jednak na razie odpuszczę go
ThePro pisze:
Regeneracje najlepiej zacząć od oczyszczenia organizmu, więc najpierw badania krwi na początek i detox ;)
Badania krwi to nie zły pomysł, czytałem w tym wątku że kurkuma ma właściwości oczyszczające, zauważyłem po paru dniach stosowania że trądzik z twarzy z niknął w pewnym stopniu, może dorzucę jeszcze jakiś czystek lub coś w tym stylu
Samej choliny nie warto brać, najlepszym źródłem choliny, białka i wielu witamin i minerałów są jajka.
Ile jajek zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na choline przy noopepcie ?

Przerobiłem wiele stron z początków tego tematu i wciąż dużo przede mną, większość to masa off topu, jednak można wyłapać wiele cennych informacji. Nie chcę brać bóg wie jakich ilości tych suplementów, bo budżet mam dość ograniczony, liczy się jakość a nie ilość. Myślę że złożyłem zestaw z suplementów które naprawdę działają i mają tu dość dobre opinie. Wypiszę wszystko czym zamierzam się suplementować w wersji finalnej.
Noopept
Sulbutamina
L-Teanina
Cholina
DMAE
Melatonina
Kurkumina
Inbir
Cynamon
Witamina d3
Witaminy z olimpu
Omega 3
Yerba

Do tego oczywiście będę trzymać dietę, uprawiać sport i pić sporo wody. Po tygodniu od zarzucenia wszystkiego napiszę działanie.
Jakieś przeciw wskazania do wyżej wymienionych substancji, czy nie będzie się nic ze sobą gryzło ? I jeszcze jedno, czy zamawianie ze zdrowego to nie strata pieniędzy, bo zamówienie już poszło.
Uwaga! Użytkownik Kluposz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 3 / 0
Dzięki fenibutowi można wyjść z ogólnego "spierdolenia", rozmowa z obcą osobą jest tak samo łatwa jak z z kimś kogo znasz, zrywa kajdany socjalne. Z własnego doświadczenia wiem, że wcale tak szybko nie rośnie.

Co do jajek:
http://kulturystyka.pl/wszystko-o-jajkach/

1 średnie jajko=126mg choliny
2 dziennie wystarczą
  • 382 / 25 / 0
Jeszcze nie zapomnij o potasie, wapniu i magnezie. Kakao jest źrodłem dobrze przyswajalnego magnezu.
  • 226 / 35 / 0
Moim zdaniem zdrowy sklep wysyla shit o smaku prawdziwych supli, ale ostatnio bylem sam o takiej opinii (choc ludzie nie podeslali mi linkow do zrodel, gdzie opinie byly odmienne od mojej). Generalnie to dosc watpliwe zrodlo supli.

Zas co do mixu, zamienilbym melatonine na cos innego (np. magnez, tez pomaga zasnac, a przy okazji jest bardziej uzyteczny dla ukladu nerwowego), szczegolnie przy Twoich problemach z motywacja. A skoro miales problemy z alkoholem, to dolozylbym tez cos na serotonine (5-HTP? moklobemid?).
  • 143 / 5 / 0
Czy mogę prosić o opinie na temat tego combo?
1. Noopept
2. Modalert
3. Alpha GPC 50%
4. Meldoniun
"Prob­le­mem nie jest to że zażywasz nar­ko­tyki, up­ra­wiasz ha­zard, oglądasz te­lewizję, czy grasz na kom­pu­terze. Prob­lem jest kiedy już mu­sisz to robić." :old:
  • 96 / 11 / 0
Zas co do mixu, zamienilbym melatonine na cos innego (np. magnez, tez pomaga zasnac, a przy okazji jest bardziej uzyteczny dla ukladu nerwowego), szczegolnie przy Twoich problemach z motywacja. A skoro miales problemy z etanol, to dolozylbym tez cos na serotonine (5-HTP? moklobemid?).
Magnezem suplementuję się regularnie, do tego biorę tryptofan przy którym po za dziwnymi snami nie zauważyłem innych efektów. Chcę spróbować z melatoniną bo jednak zasypianie po 2-3 godziny do przyjemnych nie należy.

Dodam jeszcze ze zacząłem jeść więcej warzyw, owoców, staram się w miarę zdrowo odżywiać do tego doszło trochę więcej ruchu fizycznego na świężym powietrzu i na efekty długo nie musiałem czekać, więcej energii, lepsze samopoczucie, sprawniejsza praca jelit. Zestaw który gdzieś tam wcześniej wklejałem zamówiłem jednak z powdercity. Czy znalazłem sposób na swój odwieczny problem, to się okaże wkrótce :rolleyes: Na pewno opiszę czy takim zestawem można coś wskórać, na razie pozostaję czekać.
Uwaga! Użytkownik Kluposz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 25 / 0
Melatonina jest spoko, wał podjęzykowo. Ja używam 1 mg i działa swietnie.
  • 226 / 35 / 0
Melatonina jest antydopaminergiczna, co przy problemach z motywacja nie pomoze. Skoro juz uzywasz magnezu i nie jest si, to pomysl np. o trazodonie. Dobry na sen, a do tego ma pewne dzialanie serotoninowe. Ale zrobisz oczywiscie jak zechcesz.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.